Știm de câteva luni, dar ne-a tot alunecat din prim-plan cu toată nebunia verii din umbra Mondialului. Pe 10 august, la ora 10 seara, începe Premier League, cu Friday night football, iar noi începem al treilea sezon împreună, pe Tackle.ro.

Nu e nimic în fotbal care să mă entuziasmeze mai tare decât așteptarea acelui prim fluier. Și vara asta vine chiar pe Old Trafford, în casa Diavolilor pe care-i susțin din copilărie. Oriunde ar fi fost însă, sentimentul de posibilități aparent infinite pe care-l am privind un clasament imaculat, e unic.

Doar în august vezi ierarhia celei mai imprevizibile ligi a lumii, ordonata alfabetic, cu Aresenal în rol de lider si Wolverhampton lanternă roșie. Când realizezi că ambele cluburi au cheltuit cam aceeași sumă pe transferuri și vezi ca nou-promovata are un lot pe care jumătate din ligă îl invidiază, abia aștepți să înceapă.

Când știi că toate echipele mari ale Londrei o iau de la capăt, Arsenal, Chelsea și West Ham cu manageri noi, iar Tottenham pe un nou stadion, abia aștepți să înceapă.

Când îți amintești de forța lui Manchester City, campioana en-titre, și vezi că are derby cu Tunarii, chiar în prima rundă, abia aștepți să înceapă.

Când finalista Ligii Campionilor a făcut exact transferurile pe care fanii lor le doreau și pare să nu-i lipsească absolut nimic pentru a sparge gheața cu un titlu după mai bine de un sfert de secol, abia aștepți să înceapă.

Când e entuziasmat Dan Dracea, de la DanDracea.com pentru că ÎNCEPE, abia aștepți să înceapă!

Când simți că urmează implozia la clubul tău de suflet, în care fotbalistul tău preferat tocmai a primit numărul 10, abia aștepți să înceapă.

Când o echipă mediocră reușește să cumpere un viitor super-fotbalist (Watford l-a luat pe Domingos Quina!), abia aștepți să înceapă.

Când o echipă nou promovată investește peste 100 de milioane de Lire în transferuri, iar un club care joacă în Liga Campionilor nu cheltuie niciun penny, abia aștepți să înceapă.

Când știi că urmează să vezi jumătate dintre fotbaliștii care au pășit pe iarba Mondialului în semifinale, în fiecare weekend, în campionatul ăla nebun, în care oricine poate bate oricând pe oricine… abia aștepți să înceapă!

10 august, ora 10, pe Teatrul Viselor din Manchester. Începe! Începem.

PS: Până la primul fluier al noului sezon, te invit să citești seria noastră de Previziuni din presezon pentru fiecare dintre cele 20 de cluburi ale primii ligi engleze.

Sursa foto: PremierLeague.com

Urmărește-ne pe Facebook, Twitter și pe canalul de Youtube pentru a fi la curent cu tot ce contează în Premier League și nu numai.

Diavol roșu de când regele Angliei era un francez. Specialist în management de servicii IT, meșteșugar de cuvinte în timpul liber. Fondator al grupului de fani Premier League România și ctitor al acestui site.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *