Într-o rundă de Premier League marcată de rotația inevitabilă a fotbaliștilor titulari și de amenințarea permanentă a amânării unor meciuri din cauza pandemiei, concretizată chiar în două ocazii, marea câștigătoare ar fi putut fi Leeds United, dar de fapt a fost… Manchester United.

Rezultate și marcatori în etapa 16 din Premier League

 • Crystal Palace – Leicester 1-1 (Zaha 1-0, Barnes 1-1)
 • Chelsea – Aston Villa 1-1 (Giroud 1-0, El Ghazi 1-1)
 • Brighton – Arsenal 0-1 (Lacazette)
 • Burnley – Sheffield United 1-0 (Mee)
 • Southampton – West Ham 0-0
 • West Brom – Leeds 0-5 (Sawyers autogol, Alioski, Harrison, Rodrigo, Raphinha)
 • Manchester United – Wolverhampton 1-0 (Rashford)
 • Newcastle – Liverpool 0-0
 • Everton – Manchester City și Tottenham – Fulham au fost amânat din cauza unor focare de COVID-19.

Plusuri

+ Anwar El Ghazi. În ultimele două săptămâni și jumătate, El Ghazi a înscris 5 goluri pentru Aston Villa, în Premier League, ajutându-și echipa să rămână neînvinsă și cu 11 puncte din 15. Nu e clar cum a intrat într-o astfel de formă El Ghazi, atât de brusc, pentru că nici titular nu era, dar felicitări bucătarului care i-a pregătit jăratecul în ultima vreme.

+ Wilfred Zaha. De fiecare dată când Zaha înscrie, Crystal Palace face puncte. 14 din cele 19 puncte câștigate de Vulturi până acum, au venit în meciurile cu Zaha marcator. Deja, după 16 etape, sud-londonezul are cifre mai bune pentru întregul sezon, față de stagiunea trecută.

+ Marcelo Bielsa. 30 de goluri primite și 30 de goluri marcate, toate jucând fotbal fără compromisuri. O fi chiar nebun El Loco sau e doar un om pasionat de fotbal mai presus de orice altceva?

+ Arsenal. De la mijlocul lui septembrie nu mai legaseră oamenii lui Arteta două victorii consecutive în Premier League. Spaniolul a fost inspirat cu schimbările, iar Lacazette a punctat la mai puțin de un minut după ce a intrat, dintr-o pasă a lui Saka, pe care echipa pare că se bazează din ce în ce mai mult, deși are doar 19 ani.

+ Burnley. Băieții lui Dyche nu s-au bâlbâit într-un meci pe care erau obligați să-l câștige, împotriva celei mai slabe echipe din acest sezon (și poate chiar din toate sezoanele de Premier League).

+ Marcus Rashford. Un gol uriaș în matematica sezonului lui Man United a înscris Rashford în minutul 90+3 (cel mai târziu gol deciziv al Diavolilor de la Michael Owen într-un 4-3 cu Man City, în 2009). Chiar dacă se vorbește mult despre cel mai bun fotbalist al momentului din Premier League, Bruno Fernandes, Rashford face un sezon minunat, cu 14 goluri și 8 pase decisive în toate competițiile. Și mai e și băiat bun în timpul liber…

Minusuri

 – Craig Dawson. Poți scoate jucătorul din West Bromwich, dar nu poți scoate West Bromwich-ul din jucător, așa că, fără alte explicații savante, iată cauza minusului:

 – Sam Allardyce. Încă e devreme să judecăm un manager după numai 3 meiuri pe banca noii sale echipe, unde a ajuns la mijloc de sezon, dar pe Big Sam l-am mai văzut și știm deja ce știe să facă. Sam Allardyce învață echipele sale să se apere și să câștige puncte prin perseverență, ceea ce încă pare departe pentru WBA, având în vedere că punctul smuls de la Liverpool este, în proporție de 99%, datorat atitudinii campioanei en-titre.

 – Chelsea. Arătau binișor băieții lui Lampard până la început de decembrie, cu o singură înfrângere tot sezonul, dar de atunci au mai încasat încă 3. Înaintea duelului cu Manchester City (care poate chiar se va juca pe 3 ianuarie, cine știe?) Chelsea are o grămadă de întrebări existențiale și o redresare rapidă a echipei este esențială pentru a putea continua lupta pentru top 4.

 – Southampton. Al doilea 0-0 consecutiv, de ceva timp nu am mai văzut asta la o echipă din Premier League. Gest urât, deși deosebit la capitolul defensiv.

 – Oricine crede că Liverpool nu cumpără un fundaș central bun în ianuarie.

 – Echipa de comunicare a lui Leeds. Pentru acest tweet în care atacă opinia unei jurnaliste. Nu e prima ispravă cu repercusiuni pentru Leeds pe tema comunicării. Mai țineți minte când și-au lansat un nou logo, care a rezistat doar 6 ore furiei fanilor de pe internet?

 – COVID-19. Virusul ăsta e atât de pervers încât până și în nume are un minus.

E gata anul, petrecere frumoasă și în siguranță să aveți, iar când vă treziți din… odihna de revelion, veniți pe Tackle, vom avea chestii de citit. Hai ai noștri și în 2021!

Dacă ți-a plăcut ce tocmai ai citit,  alătură-te comunității de fani Premier League din România. Newsletter-ul nostru vine în fiecare vineri, pe e-mail și pe Whatsapp.

Diavol roșu de când regele Angliei era un francez. Specialist în management de servicii IT, meșteșugar de cuvinte în timpul liber. Fondator al grupului de fani Premier League România și ctitor al acestui site.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *