Etapa 2 din Premier League s-a încheiat aseară iar redacția Tackle.ro analizează etapa prin tradiționalele Plusuri și Minusuri.

Plusuri și minusuri etapa 2 din Premier League

Aston Villa – Everton 2-1

+ Danny Ings. Experimentatul atacant a lui Villa a spart gheața după 30 de minute de joc confuz din partea ambelor echipe. Preluarea, înșurubarea lui în careul advers și șutul extrem de bine plasat au adus primul moment de claritate din prima repriză și un gol marcă înregistrată.

– Frank Lampard. Everton nu arată că și-ar fi îmbunătățit vreunul dintre compartimente, după ce au încheiat sezonul precedent evitând în penultima etapă retrogradarea. Încă se fac transferuri pentru defensivă, deși sezonul a început deja. Mijlocul continuă să fie firav, iar opțiunile pentru atac nu livrează. Gordon, McNeil și Gray nu reușesc să suplinească lipsa unui atacant clasic, pe care antrenorul lui Everton îl ține pe bancă. Peste toate acestea, vedem lipsa de idei a Caramelelor pentru lungi perioade din meci și o reacție întârziată, în ultimele minute ale partidei.  Este adevărat că haosul din finalul meciului le putea aduce o egalare nesperată, însă nu datorită unui plan de joc coerent. (Mihai Rotariu)

Arsenal – Leicester 4-2

+ Gabriel Jesus. După o primă etapă în care nu a apărut pe lista marcatorilor, Gabriel Jesus a făcut un meci perfect împotriva celor de la Leicester. Două goluri, două pase de gol și un joc excelent pentru brazilianul adus în această vară de la Manchester City.

– Jonny Evans. Căpitul celor de la Leicester a fost și vulnerabilitatea principașă din apărarea echipei lui Brandan Rodgers. Depășit în toate duelurile, Evans a părut ieșit din joc și a fost departe de a asigura siguranța necesară unui căpitan de echipă ce evoluează ca fundaș central. (Mihai Ianoși)


Brighton – Newcastle 0-0

+ Nick Pope. Portarul transferat în această vară de la Burnley a fost imposibil de bătut. Cu cinci șuturi parate și patru mingi salvate din interiorul careului, Nick Pope a oferit cea mai bună prestație individuală a unui portar din Premier League în această etapă și un procent important din punctul obținut de Newcastle în deplasarea de la Brighton i se datorează.

– Callum Wilson. Nu este genul de partidă din care șă alegeri minusuri, ambele echipe oferint o prestație solidă pe toată durata meciului. Însă Callum Wilson a avut o evoluție stearsă în fața unei defensive solide și bine organizată. Suporterii celor de la Newcastle se așteptau la mai mult din partea atacantului englez, mai ales după golul marcat în prima etapă. (Mihai Ianoși)

Man City – Bournemouth 4-0

+ Kevin de Bruyne. Mijlocașul belgian a oferit o evoluție perfectă. Pasă de gol și un gol superb au fost doar vârfurile unei prestații complete din partea lui de Bruyne. Mijlocașul arată că trebuie să intre în orice discuție când vine vorba de cei mai buni fotbaliști care evoluează în Premier League, creativitatea sa și aportul ofensiv fiind greu de egalat de oricare alt jucător.

– Jefferson Lerma. Îi acordăm un minus doar pentru faptul că și-a trecut în cont un autogol. Toata echipa sa nu a fost capabilă să ofere o replică pe măsura adversalui, diferența de valoare dintre cele două cluburi fiind una extrem de mare. (Mihai Ianoși)

Southampton – Leeds 2-2

+ Rodrigo. Primul jucător al lui Leeds care marchează trei goluri în primele două meciuri ale sezonului de la Alan Smith încoace (2000-2001). După ce nu a impresionat în precedentele două sezoane, Rodrigo pare în sfârșit că și-a găsit locul la Leeds. Prima reușită din meciul cu Southampton a fost o deviere de atacant de clasă.

+ Schimbările lui Hassenhuttl. Austriacul a mutat inspirat în repriza secundă, iar echipa sa a reușit să revină de la 0-2. Doi din jucătorii nou intrați pe teren, Aribo și Mara, au reușit un gol și o pasă de gol, reușind să schimbe fața jocului și să găsească găuri în apărarea lui Leeds. Pasa lui Mara de la golul secund merită văzută. (Alex Avram)

https://twitter.com/SouthamptonFC/status/1558559542216200193

Wolves – Fulham 0-0

+ Jose Sa. Parada portarului portughez al lui Wolves a făcut ca Fulham să nu se întoarcă cu cele trei puncte la Londra. După ce marcase din penalty în prima etapă, sârbul Mitrovic a ratat de la punctul cu var în minutul 81 al partidei cu Wolves, Jose Sa anticipând colțul pe care atacantul lui Fulham avea să șuteze.

– Pedro Neto. Portughezul a ratat trei situații clare de gol, scăpând de trei ori singur cu portarul advers și nereușind să trimită balonul în ațe. Deși s-a remarcat prin acțiunile sale în banda stângă și prin ușurința cu care se desprindea de adversari, Neto putea face mult mai multe la finalizare. (Alex Avram)

Brentford – Man United 4-0

+ Pressing-ul lui Brentford. Thomas Frank a simțit miros de sânge și a imprimat un plan de joc pe cât de simplu, pe atât de riscant dacă ar fi jucat împotriva unei echipei bune. Brentford însă, n-a jucat împotriva unei echipe bune, a presat fără oboseală, foarte sus și a câștigat meciul pe care fanii nici nu visau în urmă cu 2-3 ani să-l joace măcar.

– Erik Ten Hag. A pierdut deja mai mult decât două meciuri în momentul în care a luat decizia de a-l titulariza pe Cristiano Ronaldo, fotbalist aflat în conflict cu Manchester United și care își dorește să plece în această vară. Este evident că managerul și super-starul nu au niciun fel de relație în acest moment și complet ilogică decizia de a-l juca titular (da, e ușor de zis asta după o astfel de înfrângere). Revenind la fotbalul de pe teren, Ten Hag trebuia să facă primele două schimbări în minutul 20. De Gea a comis două gafe și a încasat două goluri, nu există niciun motiv pentru care ar fi rămas pe teren. Managerul arată prin declarațiile de la final că înțelege unde a greșit chiar el: „Când intri pe teren pentru Manchester United trebuie să fii pregătit, iar noi nu am fost.” De Gea, Martinez și un mijlocaș (Fred sau Eriksen) ar fi trebuit să iasă cel târziu în minutul 20 (la 2-0 pentru Brentford), dar probabil că nici ETH nu și-a imaginat cât de „mai rău” poate fi. Pentru Diavoli nu a mers absolut nimic până acum, doar cu decizii radicale, implementate imediat poți întoarce pe loc o astfel de barcă… (Vlad Bogos)

Nottingham Forest – West Ham  1 -0

+ Atmosfera fantastică de pe City Ground. Au așteptat 23 de ani pentru a face gălăgie, dar revenirea lui Forest pe teren propriu a fost marcată cum se cuvine. Suporterii au trăit un meci cu o semifinalistă de cupă europeană din sezonul trecut și i-au împins pe băieții lui Steve Cooper către o victorie muncită din greu, în care portarul Henderson (cu un penalty apărat) și fundașul Neco Williams au fost excepționali. Pădurarii s-au întors!

– David Moyes. Să fi fost Declan Rice cel mai capabil executant de penalty-uri din lotul lui West Ham? Greu de crezut că fotbaliști precum Cresswell sau Benrahma nu ar fi fost mai potriviți să execute lovitura de la 11 metri pe care a ratat-o Rice, iar David Moyes trebuie să fie întotdeauna cel care ia deciziile care influențează rezultatele echipei. (Vlad Bogos)

Chelsea – Tottenham 2-2

+ Rivalitatea dintre Conte și Tuchel. Dincolo de gesturile extrem de nervoase ale celor doi manageri, să vezi cum ies scântei între doi rivali, e unul dintre deliciile fotbalului de top. Pasiunea omului care iubește fotbalul e cea care vorbește în astfel de momente, nu rațiunea unui manager de top. Explozia e de preferat oricărei prefăcătorii.

– Poziționarea apărării lui Chelsea la ultimul gol. Deși a jucat foarte bine și fără a comenta deciziile de arbitraj din ultimele minute, Chelsea a pierdut două puncte pe fondul unei lipse de concentrare și organizare la un corner. Privind reluările de la gol, vedem jucători în albastru care nu par să îndeplinească niciun rol, iar fotbaliștii lui Tottenham, în frunte cu ultra-determinatul Harry Kane, nu pot rata o astfel de oportunitate. (Vlad Bogos)

Liverpool – Crystal Palace 1-1

+ Eberechi Eze. Palace și-a jucat șansa perfect pe Anfield. Echipa lui Vieira a absorbit presiunea, conștientă că nu poate bloca definitiv pe Liverpool la ea acasă, apoi la lovit la prima ocazie avută. După un clearance norocos a lui Guaita, Eze preia elegant în jumătatea proprie, îl evită inspirat pe Fabinho și apoi îl lasă pe Zaha singur cu portarul. Șapte driblinguri reușite a avut tânărul englez (din cele opt tentative) și, alături de fundașul Joachim Andersen, a fost cel mai bun jucător al oaspeților, .

– Darwin Nunez. Uruguyananul a impresionat în ultimele două partide pentru Liverpool, însă cu Palace a primit adevăratul botez Premier League. După o serie de ocazii prin care Cormoranii puteau deschide scorul în prima repriză, în start-ul celei de-a doua Nunez își pierde cumpătul nepermis și lasă echipa în zece. Andersen îl șicanează și îl provoacă, iar Darwin cade în plasă, aplicându-i un cap în bărbie. Rămâne de văzut câte partide va fi suspendat, având în vedere că eliminarea lui vine după un gest violent. (Mihai Rotariu)


Dacă ți-a plăcut ce tocmai ai citit,  alătură-te comunității de fani Premier League din România pe Facebook, abonează-te la newsletter-ul nostru, care vine în fiecare vineri, pe e-mail și pe Whatsapp, și urmărește-ne pe FacebookInstagramYouTube și Discord.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *