Etapa 3 din Premier League s-a încheiat aseară, iar redacția Tackle.ro analizează etapa prin tradiționalele Plusuri și Minusuri.

Plusuri și minusuri etapa 2 din Premier League

Tottenham – Wolves 1-0 (Kane)

+ Antonio Conte. În prima repriză, Spurs nu au existat pe teren. Simplu fapt că Wolves nu au avut cine să puncteze pe tabelă, nu înseamnă decât că londonezii au avut noroc să intre cu 0-0 la pauză. Ce le-a spus Conte, cu vocea lui diafană, pe care microfoanele de la marginea terenului o suprind adesea… nu e clar. Clar e doar că de la cabine a ieșit altă echipă, una care și-a amintit că are un podium de prins și, imediat, s-a urcat peste adeversar, marcând golul victoriei.

– Lotul lui Wolves. O multitudine de fotbaliști creativi mai mare decât cea de pe Molineux e greu de imaginat, dar cu Jimenez sub sabia constantă a unei accidentări și Hwang fiind nimic mai mult decât o rezervă… Lupii au nevoie de un vârf pe final de fereastră de transferuri. În rest, Wolves au o echipă peste media campionatului, care ar trebui să nu trăiască emoții prea intense cu privire la retrogradare. (Vlad Bogos)

Crystal Palace – Aston Villa 3-1 (Zaha x2, Mateta; Watkins)

+ Wilfred Zaha. În fiecare an îl uităm, în timp ce ne uităm după fotbaliști noi, veniți din lumea largă să cucerească Insula… Și de fiecare dată, momentul reîntâlnirii cu Wilfred Zaha ne surprinde. La aproape 30 de ani, Zaha rămâne talismanul lui Palace, acel fotbalist care câștigă meciuri la cel mai înalt nivel. Nu a obținut hattrick-ul de data asta, dar omul meciului tot a fost cu o doppietta.

– Apărarea lui Aston Villa. 6 goluri au încasat băieții lui Steven Gerrard, toate de la echipe deasupra cărora îi văd mulți în acest sezon. Fără Diego Carlos, accidentat etapa trecută și indisponibil restul sezonului, Villa se poate baza doar pe excelentul portar Martinez, iar asta nu e de ajuns pentru un mid-table finish. (Vlad Bogos)

Everton – Nott. Forest 1-1 (Brennan Johnson; Gray)

+ Anthony Gordon. Dacă Everton vrea să nu aibă emoții legate de retrogradare, conducerea Caramelelor ar fi bine să țină cu dinții de Anthony Gordon. Deși a avut câteva ratări mari, tânărul englez a fost din nou excelent pe Goodison Park și în prezent pare argintul viu al echipei. După pierderea lui Richarlison și accidentarea lui Calvert-Lewin, Everton nu are voie să-l piardă și pe Gordon.

– Timpul. Deși Nottingham Forest a avut cea mai spectaculoasă campanie de transferuri a unui club din Premier League în această vară, jocul echipei lasă de dorit. Mulți din noii transferați nu au debutat încă, iar  echipa pare că suferă la capitolul omogenitate. O echipă solidă nu se construiește peste noapte, trupa lui Steve Cooper având nevoie de timp. Dar când a avut Marinakis răbdare cu un antrenor?!

Fulham – Brentford 3-2 (B. Reid, J. Palhinha, C. Norgaard, I. Toney, A. Mitrovic)

+ Aleksandar Mitrović. Atacantul sârb pare ajuns la maturitatea fotbalistică necesară rigorilor din Premier League. După un sezon excelent în Championship, Mitrovic își continuă forma bună și reușește un nou gol în acest sezon. Atacantul celor de la Fulham ajunge astfel la trei goluri în primele trei etape și este decisiv în victoria cu Brentford.

– Apărarea lui Brentford. Obișnuiți cu prestații bune din partea echipei antrenate de Thomas Frank, fundașii lui Brentford au dezamăgit în partida cu Fulham. Henrym Mee, Jansson și Hickey au avut o zi grea la birou și s-au văzut depășiți constat de un Fulham motivat să câștige. (Mihai Ianoși)

Leicester – Southampton 1-2 (Maddison; C. Adams x2)

+Inspirația lui Hassenhuttl. E a doua partidă la rând când Sfinții își revin în repriza secundă. Etapa trecută, Southampon revenise de la 0-2 cu Leeds, iar sâmbătă pe King Power Stadum, băieții lui Hassenhuttl au reușit să ia toate cele trei puncte după ce erau conduși cu 1-0 după o oră de joc. Intrările lui Che Adams (autorul unei duble) și Armstrong au schimbat soarta jocului și au adus prima victorie în noul sezon pentru Sfinți.

– Brendan Rodgers. La fel cum pentru Sfinți a fost a doua oară când revin pe tabelă în partea secundă, pentru Leicester a fost al doilea meci consecutiv de pe teren propriu când după o primă repriză excelentă, Vulpile cedează inițiativa și nu reușesc să-și mențină avantajul de pe tabală. (Alex Avram)

Bournemouth – Arsenal 0-3 (Odegaard x2, Saliba)

+ Încrederea în proces la Arsenal. După aproape 3 ani cu Mikel Arteta, Arsenal joacă ceea ce așteptam de la ei: un fotbal ofensiv, creativ, sufocant pentru adversari. Gabriel Jesus era piesa lipsă și se vede cum, eliberați de constanta responsabilitate a finalizării, Tunarii care au făcut parte din proces până acum… livrează. Arsenal n-a avut încă un adversar de calibru, dar nici nu aveam ce să le cerem mai mult.

– Nivelul lui Bournemouth. Că le va fi greu Cireșarilor în Premier League nu s-a îndoit nimeni (și dacă s-a îndoit, e înduioșător), dar e foarte clar că echipa lui Scott Parker nu are calitate… nicăieri. O echipă bună din Championship nu poate fi o echipă decentă în prima ligă decât dacă aduce vreo inovație de sistem de joc sau fotbaliști care să țină ritmul. Sezonul este lung, dar privind realist, de la cine va lua Bournemouth cele 33-35 de puncte de care mai are nevoie pentru a supraviețui? Nu vine Aston Villa în fiecare săptămână… (Vlad Bogos)

Leeds – Chelsea 3-0 ( B. Aaronson, Rodrigo, J. Harrison)

+ Jesse Marsch. Americanul care a fost numit antrenor principal sezonul trecut a avut teribila misiune de a prelua o echipă ce venea după perioada numită Bielsa. Iar Marsch a reușit să o tranforme Leeds într-o echipă cu identitate nouă. Primește un plus și pentru integrarea rapidă a transferurilor efectuate în această vară, Brenden Aaronson fiind unul dintre jucătorii remarcați și în partia cu Chelsea.

– Chelsea. Este aproape imposibil de identificat un singur vinovat după un asemenea scor sau prestație. Chelsea a părut total ieșită din formă fiind depăsită la toate capitolele de Leeds. Atât devensiva care a arătat mediocru dar poate mai ales zona de construcție și cea ofensivă au arătat că Chelsea nu este încă într-o formă care să îi permită să spere la titlu. (Mihai Ianoși)

West Ham – Brighton 0-2 (Mac Allister, Trossard)

+ Graham Potter. Am vrea și noi să știm secretul lui Potter. Cu un lot mereu dubios din punct de vedere al numelor propuse, Brighton reușește an de an să navigheze fără probleme prin Premier League, lăsând în urmă echipe care stau mult mai bine pe foaie. În tot acest timp, ei reușesc să propună nume interesante de jucători care aduc fonduri serioase la bugetul clubului (Ben White, Bissouma, Cucurella). În fiecare sezon, Pescărușii își adună zestrea de puncte în prima parte, astfel că victoriile entuziasmante de pe Old Trafford și London Stadium, la care se adaugă un egal muncit cu Newcastle, arată că băieții lui Potter sunt în grafic. Iar numele propus pentru viitoarea fereastră de transferuri este Moises Caicedo, mijlocaș central ecuadorian de doar 20 de ani.

-Thilo Kehrer. Un debut slab în Premier League pentru fundașul german, care a avut o reacție întârziată la pătrunderea în careu a lui Welbeck și a oferit un penalty facil gazdelor. West Ham ajunge la a treia înfrângere consecutivă, iar Moyes trebuie să găsească rapid soluții pentru a-și readuce jucătorii la nivelul optim. Momentan, pare că nu a găsit cuplul de fundași centrali care să emane siguranța de care echipa are nevoie, iar adversarii au exploatat constant vulnerabilitatea. (Mihai Rotariu)

Newcastle – Manchester City (Almiron, Wilson, Trippier; Gundogan, Haaland, Silva)

+ Folosirea corectă a arbitrajului video. Meciul a fost grozav, ambele echipe au oferit spectacol, goluri și un fotbal de calitate, dar TREBUIE să remarcăm folosirea corectă a sculelor pentru arbitraj video. Centralul Jarred Gillett a făcut gestul normal de a vedea imaginile trimise din camera VAR, pentru a se asigura că-l elimină corect pe Trippier. Și… ce să vezi? Nu l-ar fi eliminat corect dacă nu se uita. Cartonaș roșu anulat și vii aplauze prelungite pentru Jarred Gillett.

– Lipsa de soluții a lui Guardiola la problema Saint-Maximin. Nu e ușor de oprit Saint-Maximin, când pornește spre poartă cu mingea la picior și francezul a fost omul meciului, cu două pase decisive și o lovitură liberă obținută, din care a marcat Trippier. Aparent, tot ce trebuie să faci pentru a strica mașinăria de fotbal a lui Guardiola e să pui un fotbalist creativ, cu dribbling, explozie și, să recunoaștem, o tonă de swag, să facă ce știe el mai bine. S-a notat. (Vlad Bogos)

Man United – Liverpool 2-1 (Sancho, Rashford; Salah)

+ Erik ten Hag. După un început dezastruos de sezon, a reușit să dezamorseze o situație extrem de tensionată, câștigând cea mai importantă confruntare pe teren propriu împotriva rivalilor de la Liverpool. Olandezul a redresat o echipă care părea pierdută în valuri în primele etape, renunțând la cel mai bun om de atac (Ronaldo) și la căpitanul Maguire, în dauna unui prim 11 care a funcționat pentru prima dată ca o adevărată echipă.

– Virgil van Dijk. Nu este primul meci din acest sezon în care olandezul arată indecizie, nonșalanță și reacții întârziate. Virgil nu pare în apele lui, iar asta s-a văzut mai ales la primul gol marcat de Diavoli, în urma căruia Milner i-a reproșat vehement poziționarea. Mijlocul lui Liverpool este momentan penetrabil, după seria de accidentări nefericite din primele etape, și nu asigură controlul de altădată. Înainte, astfel de probleme erau rezolvate printr-o linie defensivă agresivă, care stă în întâmpinare aproape de mijlocul terenului și ține constant adversarul în offside. Dar, pentru a avea succes este nevoie de concentrare maximă, de o atitudine demnă de un mentality monster. (Mihai Rotariu)

Urmează o săptămână în care mai multe echipe din Premier League vor juca în runda a doua din Cupa Ligii Angliei, iar fotbalul din Premier League revine sâmbătă. Hai ai noștri!


Dacă ți-a plăcut ce tocmai ai citit,  alătură-te comunității de fani Premier League din România pe Facebook, abonează-te la newsletter-ul nostru, care vine în fiecare vineri, pe e-mail și pe Whatsapp, și urmărește-ne pe FacebookInstagramYouTube și Discord.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *