A doua runda a grupelor de la EURO U21 ne oferă doar două echipe deja calificate și o singură echipă eliminată matematic deja. Sintetizăm fotbalul jucat sâmbătă și duminică, în tradiționalele plusuri și minusuri.

Rezultate și marcatori în a doua rundă a grupelor la EURO U21

 • Grupa A: Ungaria – România 1-2 (Csonka 1-0, Mățan 1-1, Pașcanu 1-2)
 • Grupa A: Germania – Olanda 1-1 (Kluivert 0-1, Nmecha 1-1)
 • Grupa B: Spania – Italia 0-0
 • Grupa B: Slovenia – Cehia 1-1 (Matko 1-0, Prelec 1-1 autogol)
 • Grupa C: Rusia – Franța 0-2 (Edouard, Ikone)
 • Grupa C: Islanda – Danemarca 0-2 (Isaksen, Bech Sorensen)
 • Grupa D: Portugalia – Anglia 2-0 (Mota, Trincao din penalty)
 • Grupa D: Croația – Elveția 3-2 (Ivanusec 1-0, Moro 2-0 din penalty, Vizinger 3-0, Imeri 3-1 din penalty, Kulenovic 3-2 autogol)

Aici găsești tot ce trebuie să știi despre EURO U21.

Plusuri

+ Spiritul de luptă al României. O echipă națională a României care să-și sufoce adversarul (fie și modest, fie și în 10)? O echipă națională a României care să revină după ce a fost condusă? O echipă națională a României care să depășească așteptările propriilor suporteri? Da, România U21, echipa națională care contează cel mai mult.

+ Danemarca. Prima echipă calificată în sferturile de finală ale Campionatului European U21, singura care și-a câștigat ambele meciuri de până acum și una dintre cele doar două echipe care n-au luat gol (alături de Portugalia) este Danemarca. Aruncați o privire pe lot și numărați de câți dintre acești jucători ați auzit… La U21 e posibil orice, de asta aleg să scriu despre U21 mai mult decât despre naționalele de seniori.

+ Dany Mota. Portugalia este calificată în sferturi și dintre toți fotbaliștii de la cluburi mari, un jucător de Serie B a fost decisiv. Dany Mota a pasat decisiv la singurul gol al victoriei cu Elveția și a dat primul gol în victoria cu Anglia. A trecut pe la Juventus, a mers în Serie B (unde e coleg cu Balotelli și Kevin-Prince Boateng) și probabil că la vară ajunge din nou la un club de primă ligă.

+ Franța. Au clacat cu Danemarca, dar n-au avut întrebări existențiale împotriva Rusiei. Succes Islandei în ultimul meci al grupei!

+ Lukas Nmecha. A marcat în ambele meciuri ale Germaniei, are un sezon grozav în Belgia, jucând pentru Anderlecht, și la vară se întoarce la clubul unde a crescut. Apropo, știați că e jucătorul lui Manchester City?

Minusuri

– Selecționerul Angliei. În cei 5 ani de când este selecționer al Angliei U21, Aidy Boothroyd a reușit să câștige Turneul de la Toulon în 2018 și… cam atât. Două EURO U21 ratate, ambele cu generații pline de fotbaliști (discutabil dacă grupul din 2019 a fost mai bun sau nu decât cel din 2021). O națiune a cărui cluburi au început să producă din nou talent în ultimii ani (vezi cazurile lui Jadon Sancho, James Maddison, Marcus Rashford, Mason Mount, etc) are nevoie de un nou manager. Teoretic, Anglia se mai poate califica în sferturi cu o victorie la scor împotriva Croației și cu rezultat favorabil în celălalt meci al grupei. Practic, nu se va întâmpla asta.

 – Relația complicată dintre Italia U21 și cartonașele roșii. 4 cartonașe roșii în două meciuri înseamnă că italienii mai au 19 jucători pe care-i pot folosi în ultimul meci din grupă, cel decisiv, împotriva Sloveniei. Dintre cei 19… 3 sunt portari. E și asta o variantă de a simplifica procesul decizional prin care trece selecționerul alături de staff-ul său.

 – Obsesia românilor pentru arbitraj. Un prieten bun îmi spunea recent: „românul dacă nu se plânge, nu e patriot”. Mai mult de jumătate dintre reacțiile la victoria împotriva Ungariei au fost legate de arbitrajul slab din timpul meciului. Un sfert au fost despre cum a gândit Mutu meciul. Și au mai fost și cei care s-au bucurat de victorie.

Ultima rundă a grupelor de la EURO U21 se joacă marți și miercuri, iar România se bate pentru calificarea în sferturi cu Germania, scenariile în care ne-am putea bucura de echipa lui Mutu și la început de iunie fiind multiple. Nimic nu s-ar compara însă cu o victorie!

Hai ai noștri!

Dacă ți-a plăcut ce tocmai ai citit,  alătură-te comunității de fani Premier League din România și comunității Tackle de pe Facebook. Newsletter-ul nostru vine în fiecare vineri, pe e-mail și pe Whatsapp.

Diavol roșu de când regele Angliei era un francez. Specialist în management de servicii IT, meșteșugar de cuvinte în timpul liber. Fondator al grupului de fani Premier League România și ctitor al acestui site.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Un comentariu la “EURO U21, a doua rundă a grupelor. Plusuri și minusuri”