Fiecare dintre cele 4 grupe de la EURO U21 și-a jucat prima rundă de meciuri, așa că e timpul să punctăm plusurile și minusurile turneului de până acum, în stilul consacrat Tackle. Să trecem la treabă.

Rezultate și marcatori în prima rundă a grupelor la EURO U21

  • Grupa A: Ungaria – Germania 0-3 (Nmecha, Baku x2)
  • Grupa A: România – Olanda 1-1 (Schuurs 0-1, Ciobanu 1-1)
  • Grupa B: Slovenia – Spania 0-3 (Puado, Villar, Miranda)
  • Grupa B: Cehia – Italia 1-1 (Scamacca 0-1, Magiore 1-1 autogol))
  • Grupa C: Franța – Danemarca 0-1 (Dreyer)
  • Grupa C: Rusia – Islanda 4-1 (Chalov 1-0 din penalty, Tiknizyan 2-0, Zakharian 3-0, Makarov 4-0, Gudjohnsen 4-1)
  • Grupa D: Portugalia – Croația 1-0 (Vieira)
  • Grupa D: Anglia – Elveția 0-1 (Ndoye)

Aici găsești tot ce trebuie să știi despre EURO U21.

Plusuri

+ Adrian Mutu. Echipă bine montată, căreia i-a lipsit tradiționala mentalitate de victimă, acestea sunt meritele selecționerului Mutu, dar și mai mult de atât. Foarte bine a comentat golul de 1-0 al olandezilor, la care toată presa „serioasă” din România a sărit să-l condamne pe Ciobotariu pentru marcaj, apărându-și jucătorul cu experiența pe care doar un fotbalist care a jucat la cel mai înalt nivel o poate aduce în discuție, rămânând credibil.

+ Andrei Ciobanu. Pe lângă faptul că a fost cel mai bun fotbalist de pe teren. Ciobanu poate povesti nepoților golul său împotriva Olandei. Lovitură liberă perfect executată, probabil unul dintre golurile turneului, clar cel mai frumos de până acum.

+ Bote Baku. Poate juca oriunde în banda dreaptă și pare că e pregătit de o echipă de top, judecând după sezonul pe care-l face la Wolfsburg. Singurul fotbalist care a marcat două goluri în prima rundă a grupelor de la EURO U21.

+ Fedor Chalov. Nouarul lui CSKA Moscova și al naționalei Rusiei a fost, probabil, fotbalistul cu cea mai bună prestație individuală din prima rundă, cu excepția lui Baku. Gol de 1-0 și pase decisive pentru 2-0 și 3-0.

+ Spania. Cea mai convingătoare dintre echipele mari de până acum? Spaniolii au părut capabili să dea mai mult de 3 goluri, doar Germania a arătat la un nivel similar în prima rundă. Poate și Rusia?

+ Pragmatismul danez. Un șut pe poartă = un gol = o victorie.

+ Surprizele de la EURO U21. Înfrângerea Angliei sau cea a Franței? Punctele pierdute de Italia sau cele cedate de Olanda? Forța Rusiei sau slăbiciunea gazdelor? Turneul final nu dezamăgește.

Minusuri

 – Franța. De 35 de ani nu mai pierduse Franța un meci de debut la un Campionat European U21. Pe hârtie, francezi au, de departe, cel mai puternic lot, cu 3-4 fotbaliști care au loc oricând la naționala de seniori. Succes în activitate rușilor și islandezilor care urmează să joace împotriva francezilor în grupe!

 – Aidy Boothroyd. Când Greenwood, fotbalistul cu cea mai mare cotă de piață din echipă, a fost nevoit să părăsească lotul, selecționerul englez nu a chemat un alt atacant. În schimb, l-a adus pe Todd Cantwell de la Norwich, rămânând cu o singură rezervă pentru Nketiah (care nu joacă la Arsenal): Brewster, care nu joacă la Sheffield United, echipa de pe ultimul loc din Premier League și care n-a marcat niciun gol în acest sezon. 10 șuturi spre poartă a expediat echipa Angliei, unul singur a forțat o paradă a portarului. Nimic de adăugat.

 – Sandro Tonali. Cel mai bun fotbalist al Squadrei Azzura a luat cartonaș roșu în primul meci din turneu. Poate reveni în iunie abia, dacă Italia iese din grupă…

 – Lipsa spectatorilor. Turneul final nu e același fără fani și cel mai tare par că resimt asta echipele gazde, Ungaria și Slovenia, ambele măcelărite metodic de adversari foarte puternici în prima etapă. E doar o avancronică lui EURO 2020 din vară…

A doua rundă a grupelor de la EURO U21 se joacă sâmbătă și duminică. România își joacă meciul crucial din grupă, cu Ungaria, sâmbătă la 19:00. Hai ai noștri!

Dacă ți-a plăcut ce tocmai ai citit,  alătură-te comunității de fani Premier League din România și comunității Tackle de pe Facebook. Newsletter-ul nostru vine în fiecare vineri, pe e-mail și pe Whatsapp.

Diavol roșu de când regele Angliei era un francez. Specialist în management de servicii IT, meșteșugar de cuvinte în timpul liber. Fondator al grupului de fani Premier League România și ctitor al acestui site.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *