Football Manager 18 s-a lansat oficial, așa că vă propunem  10 provocări pe care să le încercați într-o carieră nouă pe FM18.

1. Renașterea monștrilor adormiți ai Angliei (Leeds United sau Nottingham Forest)

Leeds United și Nottingham Forest sunt două echipe care au strălucit în fotbalul britanic al anilor ’70 – ’80. Ambele sunt foste campioane ale Europei. Vremurile de glorie ale celor două formații par apuse demult, ele stagnând de ani buni în mediocritatea ligii secunde engleze.

Provocarea pentru Football Manager 2018 este să preluați una dintre cele două echipe și să încercați în primă fază să le readuceți în Premier League, iar apoi să le redați gloria de altădată. Următorul pas este să dominați fotbalul englez și cel European la cârma uneia dintre cele două formații.

2. Wolverhampton

O echipă foarte atractivă pentru noul Football Manager este Wolverhampton. După preluarea echipei de către investitori puternici și colaborarea strânsă cu Jorge Mendes, Wolves au reușit să cumpere câțiva jucători foarte buni. Două exemple în acest sens ar fi Ruben Neves și Diego Jota.

În acest moment lupii domină clar liga a doua engleză și sunt principalii favoriți la promovare. Provocarea este să reușiți ca printr-un plan pe termen lung să faceti din Wolves o echipă de top 6 în Premier League. Așa cum am specificat anterior, în Football Manager 2018 sunt destule resurse materiale la club.

Sursa: Sky Sports

3. Portsmouth

Este deja o provocare clasică pentru jucătorii de Football Manager. Vremurile de glorie ale lui Portsmouth par apuse, provocarea este îi readuceți înapoi în prim-planul fotbalului englez.

PS: Să nu îl semnați pe Kranjcar, ok?

4. AFC Wimbledon

O alta provocare interesantă de încercat la Football Manager 2018 este sa încercați reînvierea ‘găștii nebune’, care reușea să câștige Cupa Angliei cu aproape 30 de ani în urmă, în 1988.

Deși adevărata Wimbledon FC a fost desființată și rebranduită MK Dons, fanii echipei nu au acceptat realitatea, astfel că în 2002 au pus bazele AFC Wimbledon, care momentan se află în League One.

5. Inter Milan

Lăsam pentru moment Anglia și ne mutăm în cizmă. După plecarea lui Mourinho, Inter nu a reușit să se mențină între giganții Europei.

Sezonul precedent a terminat pe locul 7 în Serie A, la doar un punct în spatele rivalilor din oraș. Principala provocare este să readuceți în prim plan perioada de glorie a clubului și să vă luptații cu rivali mai bine situați financiar.

Ca să reușiți, trebuie în primul rând să îl țineți pe Icardi la club, el fiind incontastabilul star al echipei. Momentan este urmărit atent de marile echipe ale Europei, iar ofertele pentru el nu vor întârzia să apară.

Task-ul principal în Football Manager 2018 este să să îl convingeți să rămână alături de voi, pentru un proiect promițător.

6. Napoli

Această echipă este visul romanticilor. Jocul lor este bazat pe atac, cu jucători rapizi și tehnici precum Mertens, Insingne, Calejon sau Milik.

Echipa are resurse de a marca multe goluri și de a face spectacol, asta e mai mult decât evident din realitatea Serie A din ultimii ani.

Provocarea este sa le readuceți gloria de la sfârșitul anilor 80, atunci când Maradona era zeul napoletanilor.

7. Atlanta United

Una dintre cele mai noi francize din MLS s-a descurcat foarte bine în primul sezon din istorie în prima ligă.

Echipa este una nouă, dar deține unul dintre cele mai moderne stadioane din lume. Arena de 55 de mii de locuri este plină la aproape fiecare meci.

Provcarea este să creați o nouă legendă a fotbalului din MLS, una care să domine liga și fotbalul de pe continentul Nord-American. Un challenge pe care îl poți realiza pentru prima oară la Football Manager 2018.

8. Schalke 04

Shalke 04 este una dintre echipele populare printre amatorii vechi ai jocului. De ce ar Football Manager 2018 un caz diferit, atunci?

Nemții dețin o academie extraordinară și produc mereu jucători ‘world class’ (Draxler, Sane, etc.).

Din păcate nu au așa mult success în campionatul german. Momentan nu se implică în lupta pentru titlu și astfel majoritatea jucatorilor cu potential sunt vânduți.

Provocarea este să reușiți să țineți în echipă cei mai buni jucători și să le puneți probleme celor de la Bayern Munchen. Cineva trebuie să oprească hegemonia bavareză în Bundesliga 🙂

9. Colo Colo

Este o echipă pe care o aleg mereu în salvările mele.  Este cel mai titrat club din Chile, dar nu a reușit decât o singură dată să câștige Copa Libertadores, în 1991.

Academia lor este un extraordinară și vă puteți baza pe aceasta, în loc să cumpărați jucători.

Provocarea pentru Fooball Manager 2018 este să faceți din Colo Colo una dintre cele mai bune formații din America de Sud, titlul în Chile fiind de regulă destul de facil de câștigat.

10. Chivas Guadalajara

Iți place Athletic Bilbao? Atunci pune mâna pe pașaport și fugi în Mexic. Cei de la Chivas nu semnează decât jucători mexicani!

Echipa nu a mai câștigat un titlu de peste un deceniu, așa că provocarea este să reușiți să puneți mâna pe titlu cu un lot mexican 100%.

Spor la Football Manager!

Urmărește-ne pe Facebook, Twitter și pe canalul de Youtube pentru a fi la curent cu tot ce contează în Premier LeagueAbonează-te la newsletter-ul Tackle.ro pentru a primi, de două ori pe săptămână, articole bune de citit din lumea fotbalului, pe e-mail.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  2 replies on “Football Manager 2018 : Top 10 provocări pentru a începe o carieră.”

  • 20/11/2017 at 01:43

   Pacat ca nu exista liga a patra romaneasca. Acolo provocari. Eu as fi ales provocarea olteneasca!!!

   • Deac F
    21/11/2017 at 00:11

    exista activator pentru liga 4a pe forumul fmro.ro