„Inconstanța împotriva echipelor mai mici i-a costat titlul pe cei de la United” – Berbatov

Dimitar Berbatov a vorbit în calitate de ambasador Betfair despre perioada slabă prin care trece Manchester United, dar și despre șansele echipelor din Premier League de a termina sezonul în top 4.

„Vedeți ce se întâmplă când nu câștigi meciuri împotriva echipelor mai mici? Cu Sheffield United și West Brom au fost două meciuri în urma cărora toată lumea se aștepta ca United să obțină toate punctele, dar nu au fost suficient de concentrați și nu are rost să mai vorbim despre șansele lor la titlu. Sunt încă pe locul doi în campionat, trebuie să reprezinte o provocare pentru Manchester City, dar evident că se află într-o poziție mult mai proastă decât erau înainte, ceea ce este regretabil și asta subliniază faptul că deși uneori oamenii vorbesc despre recorduri împotriva primelor patru echipe din top, este la fel de important să învingi și ultimele patru echipe din clasament.”

„City are șapte puncte avans și încă un meci de jucat, iar cu performanțele pe care le-a avut recent, cred că le va fi imposibil să-l piardă, iar în acest moment titlul este al lor. United va  lupta cât poate, dar în acest moment pot vedea titlul mergând la City, ceea ce este regretabil, deoarece United au fost în fruntea clasamentului și toți vorbeau despre o viitoare bătălie între ei și Spurs. Pur și simplu acest lucru arată că inconstanța se plătește cu adevărat.”

„Îmi amintesc că City a început sezonul slab, s-a mișcat destul de greu, dar acum și-a găsit forma și acel factor de constanță a intervenit. În Premier League îți poți permite să începi puțin mai încet și să recuperezi. Nu este un sprint, este un maraton și trebuie să știi cum să aloci energia, deoarece este un sezon lung și echipele te pot surprinde. City înaintează puternic și merită să fie pe primul loc.”

Jucătorii lui United trebuie să rămână motivați și să fie pregătiți dacă City pierde puncte

„City pare că scapă cu titlul, dar în același timp diferența este una de șapte puncte și în trecut am văzut deficite mai mari răsturnate. Dacă City face greșeli ici și colo, United poate profita de asta și poate reduce distanța, dar numai dacă își câștigă meciuri. Există încă o mulțime de partide până la sfârșitul sezonului și dacă City pierde puncte și cade în clasament, atunci cred că United este în cea mai bună poziție pentru a pune presiune asupra ei și a-i oferi provocări, ceea ce mă aștept să facă. Asta doar dacă își recuperează constanța în a câștiga, în special împotriva echipelor din partea de jos a clasamentului. Dacă ar fi câștigat aceste două jocuri împotriva lui Sheffield United și West Brom, atunci am fi avut o conversație diferită despre cursa pentru titlu.”

„Mă aștept ca City să greșească la un moment dat, campionatul este dificil și nu mă aștept să câștige fiecare meci de acum până la sfârșitul sezonului. Cu toate acestea, discuția este mai mult despre United și dacă poate ține pasul și totuși să rămână acolo sus pentru a-i prinde din urmă. Leicester este, de asemenea, acolo sus și poate, de asemenea, să exercite presiune asupra Manchester City. Chelsea se mișcă, de asemenea, foarte bine sub noul lor antrenor. Cred că este încă devreme pentru a oferi trofeul celor de la City, dar pentru mine ei sunt câștigătorii 90%. Să sperăm că va fi ceva mai interesant după alte trei sau patru meciuri. Cred că vom avea o imagine mult mai clară atunci.”

Performanțele recente trebuie să reprezinte un avertisment că primele patru locuri în top încă nu sunt garantate

„Dacă United continuă să piardă puncte inutil în fața unor echipe mai slabe, mă tem pentru locul lor printre primele patru. Atunci când lupți pentru titlu, este inacceptabil să pierzi puncte împotriva cluburilor care se află în partea de jos a tabelului. Da, este posibil să pierzi din puncte împotriva celor de la City și Liverpool, unde calitatea este la un anumit nivel pe teren, dar când joci împotriva ultimelor echipe din clasament trebuie să iei punctele; în caz contrar, vei întâmpina multe probleme. United trebuie să persevereze în performanță, pentru că riscă să fie prinsă din urmă de alte echipe și în fiecare săptămână, cursa pentru un loc în top patru se strânge.”

Spurs mai are multe meciuri de jucat și încă mai poate ajunge în top patru

„Unii oameni spun că cea mai bună șansă a celor de la Spurs de a juca în Liga Campionilor în sezonul viitor, este să câștige Europa League în acest an, dar dacă te uiți la clasamentul campionatului, Spurs este la șase puncte față de primele patru echipe și, dacă are parte de un succes punctual, ar putea rămâne acolo sus până la sfârșitul sezonului. Asta însă numai dacă sunt consecvenți și își cresc totalul de puncte, în timp ce alte echipe scad câteva locuri. Să nu uităm că au și o finală de Cupă de jucat și este o șansă de a câștiga un trofeu, la fel ca în Europa League. Uitându-te la Spurs, îi urmărești și te gândești cum este posibil să poată învinge orice echipă, dar în același timp să poată să și piardă în fața oricărei echipe.”

„Te aștepți să facă lucruri grozave, dar dintr-o dată își ies din formă și începi să te întrebi ce se întâmplă. Nu este ceea ce îți dorești dacă vrei să faci lucruri remarcabile în Premier League, așa cum am menționat, nu este bine să învingi echipele mai mari și să pierzi în fața echipelor din coada clasamentului. Acest factor de inconsecvență a intervenit în jocurile celor de la Spurs, dar mă aștept să își revină. Jose Mourinho nu a fost des în această situație, este obișnuit să câștige și cu toate titlurile sale și palmaresul pe care îl are în carieră, dacă el nu poate veni cu un răspuns, atunci nu știu cine poate.”

Show CommentsClose Comments

Leave a comment