Aproape 1000 de voluntari vor sta în spatele celor patru partide din cadrul UEFA EURO 2020, care se vor desfășura în București în luna iunie a anului viitor. Arena Națională va fi gazda a trei meciuri din faza grupelor și unul din optimi, iar zeci de mii de suporteri din toată Europa vor veni să trăiască experiența fotbalului european.

În week-end, a avut loc Ziua Porților Deschise în casa voluntarilor de la EURO 2020. La Complexul Studențesc Sportiv Tei, Volunteer Manager-ul UEFA EURO 2020 de la București, Diana Pirciu, a anunțat timpul rămas până la închiderea aplicațiilor și numărul de candidați deja înscriși. “Împreună cu voluntarii care se ocupă de recrutare am cunoscut deja 750 de candidați din cei peste 1800 înscriși! Ne bucurăm să vedem cum tată și fiu vin împreună la interviu, dorindu-și să acumuleze experiențe unice, profesori din cadrul universităților din București care doresc să fie un exemplu pentru studenții lor sau studenți din Timișoara care vin cu avionul special pentru a ne cunoaște. Sunt convinsă că acest Turneu Final va aduce împreună cei mai potriviți voluntari care vor avea parte de pregătire de calitate, prietenii noi și experiențe unice!”, a spus Diana.

În funcție de abilitățile și interesele lor, voluntarii au de ales dintre 24 de domenii, urmând ca după interviu să se stabilească rolul fiecărui candidat. Acestea sunt diverse și cuprind domenii de la organizare, marketing, acreditare și servicii media până la tehnic, broadcasting, ticketing și transport.

Fostul fotbalist Nana Falemi și ambasadorul programului de voluntari de la București, Shurubel, s-au înscris deja în program. În video-ul de mai jos, cei doi expun beneficiile voluntariatului în sport.

Mai multe detalii despre programul de voluntariat pentru UEFA EURO 2020, descrierile tuturor departamentelor pentru voluntari, cât și formularul de înscriere în program, se regăsesc pe site-ul: volunteer.frf.ro.

Articol de Andrei Angelescu, Volunteer Assistant Manager la Federația Română de Fotbal.

Dacă îți place ce citești pe Tackle.ro:

  1. Abonează-te la newsletter-ul nostru săptămânal, prin Whatsapp sau e-mail.
  2. Urmărește-ne pe Facebook, Instagram, Twitter și Youtube.
  3. Ascultă podcast-ul Tackle Show pe Soundcloud, Apple Music, Spotify, Anchor.fm sau pe Google Podcasts.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată.