Special

Jumpers for Goalposts – Ceva cu totul nou în cartier? Un festival de cultură a fotbalului!

Jumpers for Goalposts = Pulovere pe post de bară (trad. liberă)

În primul weekend din august (3 și 4) se întâmplă la Londra ceva ce nu ar trebui ratat de către fanii fotbalului pe bune: Jumpers for Goalposts!

Este vorba despre un nou festival de fotbal, aflat la prima ediție, numit “Jumpers for Goalposts” și se anunță a fi foarte interesant! Chiar dacă nu puteți ajunge în capitala britanică pentru această ocazie, este cu siguranță interesant să urmăriți conturile de social media, fie că preferați Facebook, Instagram sau Twitter și să aflați o mulțime de lucruri extraordinare despre partea non-fotbalistică a fotbalului. Locul de desfășurare al evenimentului este PRINTWORKS LONDON (1 Surrey Quays Road SE16 7PJ Londra, Regatul Unit).

Mai mult, am reușit să obțin niște informații suplimentare pentru cei interesați și am făcut un scurt interviu cu echipa care se ocupă de eveniment pentru a vă ajuta să înțelegeți mai multe despre ce reprezintă această idee și acest festival.

Evenimentul se concentrează în mod evident pe fotbal. Care sunt principalele atracții?

Festivalul nu se referă propriu-zis la fotbal, ci la cultura fotbalului. Diferența este că nu există un turneu de fotbal la festival și nu ne concentrăm asupra jocului în sine, ci asupra fanilor, comunităților și creatorilor care iubesc fotbalul și îi dau sens și scop.

Iată câteva exemple de atracții la festival:
• o piață pentru iubitorii de fotbal
• proiecții de film, evenimente cu participarea publicului
• discuții și prezentări
• experiențe inedite
• ateliere de lucru
• zonă de familie
• mâncare de stradă (street food)

Câți oameni vă așteptați să fie acolo? Și cât de mare este locul? Este destinat în principal copiilor și adolescenților sau se adresează și iubitorilor de fotbal mai în vârstă?

Locul de desfășurare este de peste 2500 mp de spațiu interior și exterior. Acest lucru ne va permite să ținem sub control vremea, în cazul în care plouă puternic sau este prea cald (aceasta poate fi o problemă în luna august!). Noi ne organizăm pentru 1500-2000 de participanți, dar avem capacitatea de a ne extinde, dacă este necesar.
Va fi pentru toată lumea! Unul dintre scopurile noastre este de a face cultura fotbalului disponibilă publicului larg: există câte ceva pentru oamenii de toate vârstele și din toate mediile – nu trebuie să fii „mișto” sau tânăr sau altcumva pentru a te bucura de ceea ce creăm. Cu toate acestea, știm că publicul nostru va fi compus, în majoritate, din fanii mai tineri ai fotbalului, dar avem planuri (inclusiv opțiunile de bilet și invitații directe către anumite comunități să se alăture/participe) pentru a ne asigura că evenimentul nostru este cât mai diversificat.

Există un bilet sau un buget per persoană la care ar trebui să ne așteptăm?

Prețurile biletelor vor fi anunțate în aprilie, dar dorim să le facem cât mai accesibile posibil pentru tineri și familii. Nu credem în crearea de experiențe “VIP”, deoarece nu este în concordanță cu identitatea festivalului nostru.

*UPDATE: Prețul unui bilet este de doar 15 lire sterline pentru biletele Very Early Bird

Ce face acest eveniment să fie un „festival”?

Bună întrebare! Este un festival pentru că este o sărbătorire a ceva, în acest caz, fotbalul. Scopul nostru este de a crea un sentiment al unei comunități mari (și la îndemână) de oameni care se pot bucura de timpul petrecut împreună și asta se întâmplă doar la un festival. O expoziție comercială este legată de afaceri și de rețele, un pop-up are dimensiuni mici, o petrecere este doar despre divertisment – iar ce facem noi este mult mai mult decât toate aceste lucruri!

Care sunt principalele obiective ale acestui eveniment și cum poate schimba percepția oamenilor despre lumea fotbalului?

  1. să aducem împreună creatorii și consumatorii de cultură de fotbal pentru a împărtăși, a colabora și a crește;
  2. să oferim participanților experiențe unice, diverse, pozitive în jurul culturii fotbalului;
  3. să promovăm branduri și identități ale comunităților de fotbal locale, de la baza fotbalului.

Cum pot oamenii să contribuie la acest eveniment dacă doresc?

Există mai multe informații pe site-ul web (jumpe.rs) în secțiunea “Get Involved!” (“Implică-te!”). Suntem deschiși la propuneri și suntem în căutarea unor stagiari, voluntari, vorbitori, organizatori de ateliere, creatori de conținut și parteneri care înțeleg și cred în misiunea noastră privind acest festival.

E vorba și de un act caritabil?

Da. Festivalul în sine nu este un eveniment non-profit, dar în conformitate cu misiunea noastră de a promova comunitățile de fotbal și fotbalul local, vom colabora îndeaproape în cadrul festivalului cu o serie de organizații de fotbal, dar și caritabile, de la nivel local, național și internațional. Vom colabora în funcție de nevoile și obiectivele acestora – strângerea de fonduri, conștientizarea problemelor, implicarea mai multor persoane în activitatea lor etc.

După cum se poate observa, înaintea deschiderii următorului sezon de Premier League, putem să ne facem încălzirea la `Jumpers for Goalposts` – un proiect îndrăzneț, bazat pe pasiunea oamenilor pentru fotbalul pur și cât se poate de fresh!

Un eveniment potrivit pentru orice fan al fotbalului și mai ales pentru cei care iubesc obiectele unice, de colecție, discuțiile sau experiențele inedite, legate de sportul numărul 1 în lume.

Pentru orice alte informații sau dacă vreți să prezentați câteva dintre creațiile proprii, vizitați:

Click here for an English version of this article.

Dacă îți place ce citești pe Tackle.ro, abonează-te la newsletter-ul nostru săptămânal, prin Whatsapp sau e-mail. Ne găsești și pe Facebook, Instagram, Twitter, Youtube și Soundcloud

Tags

Marius Voinescu

Întotdeauna aparențele înșeală. Nimeni nu poate fi considerat dinainte învingător, sfidând, practic, viața și parcursul ei nedefinit. Cu siguranță așa e în sport. Îmi plac surprizele și să fim sinceri, cui nu-i plac campionii? Dar la meciurile neutre, mereu ținem cu cei mici. C-așa-i în tenis.. sau în fotbal.. sau în baschet. Eu sunt Marius și mă consider un „diavol” cu limba de argint.

Citește și

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close