Am citit și auzit multe păreri despre actuala situație de la Liverpool: 3 înfrângeri consecutive și perspectiva de a aluneca de pe locurile de Liga Campionilor la finalul acestei etape. Nu destule însă, așa că iată câteva idei de la un Cormoran care a văzut multe în cei 20 de ani de când susține echipa asta, după Leicester – Liverpool 3-1.

 1. Bravo Brendan Rodgers! Merită top 4 din plin, chiar să dea niște emoții lui City, să nu se încheie campionatul de acum și poate așa Leicester va ocupa locul 2 la final de sezon (later edit: e suficient locul 2, City e total dezlănțuită, se pot „provoca” doar singuri).
 2. Alisson încă suferă de „comoția Karius”. Evident că e un portar extraordinar, dar șocul cu City nu pare să-i treacă ușor.
 3. Kabak putea avea un debut cu brio, Alisson nu prea a fost de acord, e discutabil ce comunicare a existat sau nu între ei, dar turcul părea în controlul mingii pe care cred că ar fi respins-o.
 4. Hendo e un căpitan adevărat, joacă orice post și chiar se adaptează cu brio, dar fără el mijlocul e inexistent.
 5. Thiago încă nu își găsește un rol productiv în echipă, nu pare să vină cu niciun plus. Măcar până la sezonul următor să se integreze și Klopp să știe să-l pună în valoare.
 6. Firmino, un nou assist „brazilian”, dar, din păcate, tot mai puține reușite pe termen lung. Mi-ar plăcea să-l văd jucând ca număr 10, în spatele unui vârf clasic (poate chiar Salah la cât de des marchează 😁). Varianta cu 9 fals a funcționat, dar înclin să cred că într-un nou rol s-ar pune cu adevărat în valoare.
 7. Ox și Shaq primesc prea puține minute.
 8. FSG a crezut că echipa poate ține ritmul ultimelor 2 sezoane, fără investiții. Van Dijk, Gomez, Matip (la el e totuși o obișnuită) s-au accidentat pe rând, Fabinho a fost forțat tot mai mult pentru că era singurul din lot cu adevărat apropiat de un CB și a suferit accidentări care l-au tot scos din circuit. Echipa a rămas fără un mijlocaș defensiv de clasă, Wijnaldum are tot mai multe greșeli pe meci – probabil cu mintea la noi contracte. Cu toate astea, Bo$$ii nu vor să-și asume niciun risc, investițiile par doar pentru număr – să ne amintim că transferurile lui VVD și Alisson au fost posibile doar pentru că Barcelonei îi place să arunce cu bani (@Barcelona: un vârf notabil pentru voi, v-a dat două bucăți în 2019, marcator în finală UCL – lejer, 100 milioane €. Hai, 80 că e pandemie) .
 9. Klopp… Nu știu exact ce i se poate reproșa. Că e prea protectiv cu jucătorii (n-ar fi o problemă, dar apelează uneori la niște scuze… nici la clasele I-IV nu scăpam cu ele). Că e încăpățânat cu anumiți jucători și se decide prea greu să-i înlocuiască. E clar că odată ce a aflat de accidentarea lui VVD și-a dorit un fundaș, „sursele” de pe lângă Anfield sugerând chiar unul cu nume. Deloc ilogic, se putea profita și poate sezonul ăsta LFC ar mai fi contat în lupta la titlu și din sezonul viitor VVD ar fi avut un partener pe măsură.
 10. Jurgen Klopp a făcut minuni în acești ani, unele cu bani, evident, dar chiar și așa, când ai asemena listă de accidentați și-ți pierzi apărarea, apoi sacrifici și mijlocul pentru ea, e clar că poți să-i ai în atac pe Messi, Mbappe și Ronaldo că tot la vorba „nu putem noi marca, cât puteți voi încasa.” vei ajunge.

PS. Scuzele cu VAR, cu arbitrajul și mai știu eu ce sunt doar urmele unei frustrări neacceptate. OK, să zicem că te pot lucra liniile tehnologiei la o fază într-un meci închis si fără ocazii sau cu vreo contracandidată, dar noi vorbim de multe meciuri în care echipa se bate singură. Trei înfrângeri la rând, Gundogan are mai multe goluri decât toată echipa în 2021 (căpitan la FPL pentru dubla asta – ha, ha, suckers! 😈), Alisson cu 3 assist-uri dar nu cum trebuie…
Și pentru a încheia în stilul Klopp din ultima vreme: Capul jos, ciocul mic, cormoranu’ mai „vorbește”, când echipa se trezește.

PPS. Partea bună e că Salah încă livrează la FPL. Poate iese și golgheter.

Dacă ți-a plăcut ce tocmai ai citit,  alătură-te comunității de fani Premier League din România. Newsletter-ul nostru vine în fiecare vineri, pe e-mail și pe Whatsapp.

Pasionat de jurnalism încă de mic, chiar dacă am pornit într-o carieră în IT. Fotbalul, principala atracție sportivă, dar nu numai. Liverpool & Premier League - hopefully a dream come true.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *