Special

OPINIE: Bucuria fotbalului mai presus de orice trofeu

Orice s-ar spune, un sezon excepțional, cu disputarea trofeului până în ultima etapă, chiar dacă totul pare stabilit). Mă declar foarte mulțumit, chiar dacă – HA, HA – nu mă voi bucura – DIN NOU, HA, HA – de un trofeu câștigat de Liverpool.

Ce e foarte amuzant la toate postările din social media, anti-Liverpool, e că vin din partea fanilor marilor echipe care se băteau la titlu an de an… până să apară mașinăria asta a lui Pep. Acum ăia care reușesc să le țină piept sunt ăia “fraieri”…

Pentru un fan realist al lui LFC obiectivul “titlu” era utopic pana la venirea lui Klopp (și nu numai, că nu e de capul lui pe tarla). Au fost 3 situații de titlu din ’91 și până în 2018, toate printr-o conjunctură, echipa nefiind printre favorite la startul sezonului.

O avea o bogată istorie și o fi a doua echipă din Anglia la numărul total de trofee (all-time), dar LFC a părăsit acea perioadă prosperă și timp de aproape trei decenii a fost doar o echipă din top 6 (uneori chiar top 8 🙂).

Pare că lucrurile se schimbă și echipa redevine un adversar de titlu în Premier League. Perioada Klopp de până acum a însemnat progres de la an la an, cu performanțe notabile, judecând după cum se prezenta echipa până la venirea lui.

Da, știu, mulți nu vor înțelege, dar locul 2 din acest sezon poate termina cu număr record de puncte, peste orice a obținut oricare campioană de până acum (excepție City in 2018, 100 pcte.).

Mulți nu realizează că, de etape bune, vă uitați la o adevărată luptă la titlu, la meciuri spectaculoase, la răsturnări de scor, la victorii pe linie din februarie/martie. Ambele echipe merită felicitări și respectul tuturor, indiferent de cea care va ridica trofeul.

Vrei să discutăm pe tema asta? Hai aici!

Să nu uităm că anul acesta este un reper important și în Europa, chiar dacă sunt șanse mari ca trofeul suprem să nu ajungă în Anglia (patru echipe în sferturile Champions League, două în semifinale, poate una în finală).
Cu toate acestea, varianta “de rezervă” are toate șansele să ajungă la Londra, pentru că Arsenal și Chelsea au șanse mari să joace finala în Europa League. Brexit wants IN, not OUT!

Probabil că aceste contre vor rămâne mereu, dar cred că pe alocuri se pot schimba. În bine.

La fel ca în cazul “luptei” dintre Messi și Ronaldo. O permanentă dispută – că unul e mai bun, celălalt e net inferior – fără să realizăm că într-o zi se vor retrage și nu ne vom mai putea bucura de spectacolul pe care ni-l oferă azi. Și nu cred că au existat doi fotbaliști care să domine fotbalul mondial mai mult de un deceniu.

La fel și cu sezonul ăsta. Se termină. În mai puțin de o săptămână…

Foto: PremierLeague.com

Dacă îți place ce citești pe Tackle.ro, abonează-te la newsletter-ul nostru săptămânal, prin Whatsapp sau e-mail. Ne găsești și pe Facebook, Instagram, Twitter, Youtube și Soundcloud

Tags

Rareș Popescu

Pasionat de jurnalism încă de mic, chiar dacă am pornit într-o carieră în IT. Fotbalul, principala atracție sportivă, dar nu numai. Liverpool & Premier League - hopefully a dream come true.

Citește și

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close