Etapa 3 din Premier League s-a încheiat ieri, iar redacția Tackle.ro o analizează prin tradiționalele Plusuri și Minusuri.

+ Raheem Sterling. În ultimele două etape, englezul ne-a adus aminte de unul dintre cei mai buni jucători din istoria Premier League: de Raheem Sterling, din perioada 2017-2020. După meciul împotriva lui Luton, acesta a declarat următoarele: „I want to get back to being obsessed with football. Just football 24/7 and nothing else and focus on top performances and goals and assists. I had a conversation with the gaffer earlier last week and we’ve gone through the role and I know exactly what he needs from me and it’s as simple as that. I need to get on the back foot and do what I do and drive at players and get on it and that’s when I’m most effective.”

https://twitter.com/Squawka_Live/status/1695180351696687562

+ João Palhinha. Mijlocașul portughez a lipsit în primele două partide iar echipa a suferit enorm. Cu el titular, Fulham a arătat mult mai bine defensiv și a rezistat atacurilor celor de la Arsenal. Palhinha a fost omul meciului iar golul marcat a fost cireașa de pe tort.

+ José Sá. Au existat zvonuri cum că portarul o va părăsi pe Wolves în această vară dar portughezul a rămas și i-a salvat pe „lupi” în acest meci. Clean sheet, 6 parade iar după această partidă i s-a oferit un nou contract.

https://twitter.com/FPL_BlackWolf/status/1695481408700158413

+ Michail Antonio. La fel cum Leicester tot transfera atacanți pentru a-l înlocui pe Vardy, dar vulpoiul bătrân  nu putea fi scos din prima echipă, așa se întâmplă lucrurile și la West Ham. Sunt ceva ani de când West Ham tot transferă atacanți și încearcă să găsească un număr 9 veritabil, dar Antonio reușește să arate că e cel mai bun atacant al Ciocănarilor. Cu Brighton, a avut o nouă prestație impresionantă.

+ Noul Spurs. Cu Sarr și Bisouma la mijloc, cu energicul Destiny Udogie în banda stângă, cu un Maddison inventiv în avanposturi, Spurs arată altfel și e o plăcere să-i vezi pe băieții antrenați de Ange Postecoglou.  Nu poți să nu te întrebi cât de mult au bătut pasul pe loc Spurs cu seria de antrenori a căror primă grijă era să nu primească gol…

+ Kevin Schade. Tânărul atacant adus de la Freiburg a marcat primul său gol în Premier League. Distribuit în partea stânga a atacului, germanul a marcat unul din golurile weekendului în Europa, după o acțiune personală în care a driblat câțiva jucători adverși. După un început ezitant în tricoul Albinelor, Schade începe să livreze conform așteptărilor.

https://twitter.com/StoreTw8/status/1695714609661956167

+ Moussa Diaby. Francezul a impresionat în Bundesliga la Leverkusen în sezonul trecut, iar evoluțiile sale i-au adus o ofertă din Premier League, de la unul dintre cele mai ambițioase cluburi – Aston Villa. Aici și-a continuat incursiunile explozive și a ajuns să contribuie decisiv la gol de trei ori în primele trei partide (2 goluri și un assist).  Cu Burnley a pasat decisiv la golul doi, apoi a marcat pe final elegant, din marginea careului, pentru a închide definitiv partida.

+ Darwin Núñez. Este deja al doilea sezon în care Liverpool nu mai emană acea încredere dezarmantă în joc, iar Cormoranii par să se fi întors la situația din debutul mandatului lui Klopp, când creativitatea din fața porții acoperea găurile din apărare. Cu Newcastle, redusă la 10 oameni din minutul 28, Liverpool a reușit o victorie miraculoasă datorită elanului ofensiv propus de uruguayan în ultimul sfert de oră. Cumva, omul care era ținta ironiilor din cauza ratărilor sale din poziții ideale, a reușit să facă diferența cu două execuții perfecte la colțul lung. Azi nu mai râde nimeni de Darwin. Vedem ce va fi mai târziu.

+ Rodri. Încet-încet, mijlocașul defensiv al celor de la Manchester City a devenit un jucător la fel de important pe plan ofensiv, pe cât era deja defensiv. Golul victoriei cu Sheffield United a fost o execuție de atacant pur-sânge, iar după impactul pe care l-a avut nu demult în finala Champions League, iată-l pe spaniol din nou providențial pentru echipa sa.

Minusuri

– Ryan Giles și Issa Kabore. În sistemul folosit de Luton (3-5-2 / 5-3-2), fundașii lateralii sunt foarte importanți însă cei doi au dezamăgit. Au fost depășiți lejer de Chilwell și Sterling iar ofensiv nu au oferit nimic. Centrările lor au ajuns în tribună iar vecinii de pe lângă Kenilworth Road ar trebui să își pună de pe acum protecții la ferestre.

– Atitudinea titularilor lui Arsenal. Aceștia i-au subestimat pe Fulham și au jucat de parcă meciul a început de la scorul de 2-0. Primul gol primit nu i-a trezit deoarece “încă erau în avantaj”. Când Arsenal chiar a condus cu 2-1, echipa a cedat posesia iar Fulham cu om în minus a profitat și a marcat. Păcat de efortul jucătorilor (Nketiah, Vieira, Zinchenko) intrați pe parcurs care au avut atitudinea potrivită și i-au arătat lui Arteta că merită să fie titulari în următorul meci.

– Atacul lui Everton. Trupa antrenată de Sean Dyche este singură echipă fără gol marcat în acest sezon din Premier League. Minunea s-ar putea să se întâmple în următorea etapă, atunci când Everton va juca împotriva celor de la Sheffield United iar în atac ar trebui să fie titular portughezul Beto, noul transfer făcut de “Caramele”.

– Ineficacitatea atacului lui Brighton. Partida cu West Ham a amintit de problemele lui Brighton cu Graham Potter pe bancă, când Pescărușii jucau frumos, dar nu găseau drumul către poarta adversă.

– Defensiva lui Manchester United. După ce Diavolii au făcut un meci slab și au plecat învinși de pe Tottenham Stadium, fanii așteptau o tresărire de orgoliu încă din primul minut al meciului de pe teren propriu cu Forest. Din păcate pentru ei, situația din teren a fost exact invers, cu oaspeții marcând două goluri în primele patru minute, după greșeli impardonabile pe centrul defensivei. La prima reușită, Awoniyi a scăpat singur cu portarul de la mijlocul terenului, iar la golul doi Boly a lăsat efectiv mingea să-l lovească pentru a intra în poartă. Greșelile de poziționare nu au avut în final efect pe tabelă, United reușind să întoarcă scorul până la fluierul final.

– Burnley. Deși suntem entuziasmați de noua tactică propusă de Burnley, mult mai focusată pe fotbal ofensiv, nu putem totuși să nu constatăm o naivitate în abordarea unor meciuri contra unor adversari letali pe contraatac. În weekend, Aston Villa a zburdat prin Watkins, McGinn și Diaby în spatele liniei defensive a gazdelor, iar Cash, un fundaș lateral care a fost plasat special mult mai avansat tocmai pentru a exploata spațiile libere lăsate în apărare, a marcat o dublă în primele 20 de minute și putea face chiar tripla până la final.

– Newcastle. Om în plus din minutul 28 și avantaj contra lui Liverpool, o echipă care nu își regăsește echilibrul în defensivă de mai bine de un sezon, 28 de șuturi la poartă, opt pe spațiul porții, xG de 2.00 și tot nu este de ajuns pentru o victorie. Nimeni nu înțelege cum băieții lui Eddie Howe au scăpat din mână cele trei puncte!

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    2 replies on “Plusuri și minusuri: Etapa 3 Premier League 2023/24”

    • Gascoigne
      22/09/2023 at 22:20

      Ce sens are sa incepi un foileton daca nu te tii de toate cele 38 de episoade? Dati un semn si poate va scriu eu +/i-usurile etapei cu numarul 4.

      • Gascoigne
        22/09/2023 at 22:22

        Oferta e valabila si pentru runda 5 🙂