Recunosc, nu am văzut tot meciul cormoranilor pe Turf Moor. M-am așezat relaxat prin minutul 4 în fața televizorului, ca la un film de vară, cu final predictibil de la primul cadru. Mă uit la scor, 1-0. Marcase Vokes deja pentru trupa lui Sean Dyche. What?!

Instant, prin fața ochilor se derulează un scurt flashback de la Norwich din sezonul trecut. O să fim ok! Klopp știe ce face și s-a văzut în returul trecut că echipa nu renunță niciodată. Mai trec 10 minute și vorbesc iar cu sinele: „Cum au dat ăștia gol, frate, că nu au atins mingea în jumatea lui Liverpool de când mă uit?!”.

Caut golul pe net și văd aceeași fază din care a marcat Arsenal în meciul precedent: minge pierdută în zona de 25-30 m de poartă, pasă la masivul Vokes care dă în ea tare din întoarcere, fără să se uite la poartă, cu speranța că intră. Și a intrat. Mignolet absent. Indiferent câți portari transferă LFC, problema tot nu se rezolvă. Karius e accidentat și tind să dau crezare lui Carragher și altor specialiști. Ar fi mare nevoie de Hart!

Indignarea nu se oprește aici. Vine minutul 37. Contraatac Burnley 3 contra 4, intervine Klavan pe la 40 de m. Mingea sare cu noroc înapoi în tibia lui Gray, care își continuă șarja prin apărarea fără reacție a lui Liverpool. Mignolet se poziționează dezastruos iar și e 2-0 după un șut mediocru. Râd autoironic.

Mă uit la dominarea pe care o afișează Liverpool și nu înțeleg nimic. Pe Sturridge pare că l-au transferat ieri. Nu se sincronizează cu nimeni și întreaga sa evoluție se rezumă la 4 șuturi, 3 care ratează clar ținta și unul blocat.  Este schimbat cu Origi în minutul 65, dar și belgianul suferă de aceeași lipsă de inspirație.

Posesia deschide culoare, dar deciziile luate sunt la fel de greșite ca execuțiile lui Coutinho. Wijnaldum e inexistent la mijloc, poate pentru că l-a acoperit pe Milner, care a arat partea din stânga a atacului tot meciul. A, să nu uit…Milner a evoluat fundaș stânga! Clyne a făcut același lucru pe dreapta. Firmino încearcă să facă ceva de două meciuri, dar nu a reușit nimic de notat. Lallana se zbate ca un cocoș rămas fără cap în fața apărării lui Aston Villa…pardon Burnely 😉 Cu toate acestea, cel mai deranjant lucru e lipsa de reacție și de agresivitate pe faza defensivă.

Să vorbim despre repriza a doua acum. Pasă, pasă, pasă, pasă, pasă înapoi și iar pasă, pasă, pasă, șut…prinde Heaton/aut de poartă. Asta a fost tot!

Burnley a câștigat un meci așa cum trebuie să o facă o echipă care își cunoaște limitele: 2 șuturi pe poartă, 2 goluri din cele 3 atacuri pe care le-au desfășurat pe toată durata meciului. Apărare solidă, multă răbdare și contraatacuri rapide. Un rezultat ireal, în fața propriilor suporteri, împotriva unui Liverpool care mătura în etapa precedentă cu apărarea lui Arsenal. Iată de ce ne uităm așa disperați la Premier League!

Statistica

Liverpool: 26 de șuturi, 5 pe poartă. Posesie 80%, 765 pase complete, 12 cornere.

Burnley:  3 șuturi, 2 pe poartă. Posesie 20%, 130 de pase complete, 1 corner.

File_002 (1) File_001 (1) File_000 File_000

(SURSA: fourfourtwo.com)

Știați că…

  • Burnley nu mai bătuse pe Liverpool din ’74 și nu înscriseseră până sâmbătă împotriva cormoranilor în Premier League.
  • Gray marcase doar un gol în ultimele 10 meciuri acasă.
  • ..este posibil să fi revăzut de fapt un meci al lui United, cu Van Gaal la timonă 🙂

Echipe de start

LFC: Mignolet – Clyne, Lovren, Klavan, Milner  (Moreno ’77) – Lallana (Grujic ’78), Henderson, Wijnaldum – Coutinho, Sturridge (Origi ’65), Firmino.

Burnley: Heaton – Lowton, Keane, Mee, Ward – Boyd, Marney, Defour (Gudmundsson ’56), Arfield – Gray (O’Neill ’93), Vokes (Jutkiewicz ’82).

Pasionat de Liverpool din copilărie, probabil din același masochism care mă face să fiu fan Rapid, AS Roma sau Utah Jazz. Sunt om de comunicare care a ajuns să lucreze și să fie pasionat de cybersecurity, deși a absolvit științe politice. Ce ar mai fi de zis?! Am fost unul dintre băieții care au pus bazele proiectului Tackle, dar am și alte pasiuni. Pe lângă Tackle, alături de câțiva prieteni am lansat proiectul de muzică electronică Deep House Bucharest. Altfel, îmi place să am și să împărtășesc opinii, ca orice român, dar mă limitez la ceea ce pot procesa și documenta. Nu am o părere despre studii medicale, de exemplu...