Fostul Balon de Aur, Rivaldo, a vorbit pentru Betfair despre echipele naționale ale României, lăudându-l pe Adrian Mutu și fiind încrezător că Ianis Hagi poate deveni un lider al României.

După calificarea la un nou Campionat European pentru naționala U21 a României, reacțiile nu au încetat să apară. Însuși Rivaldo subliniază importanța momentului și îl apreciază pe Adrian Mutu, antrenorul echipei: „Trebuie să fie frumos să îți antrenezi țara și să o duci la un nivel bun în turneele internaționale. Se pare că face o treabă bună,” a spus Rivaldo despre român.

„Îl cunosc foarte bine, pentru că m-a contactat pentru a vorbi despre Rivaldinho când era director la Dinamo București. A ajuns să semneze cu el atunci. Mă bucur să văd că Mutu are același succes pe care l-a avut ca jucător profesionist.”

Rivaldo consideră că rezultatele unei selecționate de tineret nu sunt de ignorat și crede că acestea se pot traduce în performanțe bune în viitor și la nivelul echipei mari. În cazul României, brazilianul este de părere că România poate reveni la o Cupă Mondială în următoarea perioadă.

„Rezultatele echipei U21 ale unei țări sunt importante, categoric. Am putut vedea și eu asta în perioada de timp pe care Rivaldinho a petrecut-o la Viitorul. Obișnuiau să aibă mulți jucători chemați la echipa națională de tineret a României și lucrează serios la dezvoltarea fotbalului lor național. Gheorghe Hagi face, de asemenea, o treabă excelentă acolo și contribuie la reconsolidarea României până la punctul în care ar putea reveni la o Cupă Mondială în viitor.”

Întrebat dacă Ianis Hagi ar putea fi liderul de care România are nevoie în teren, Rivaldo a fost tranșant: „Din ceea ce am văzut la el, pare a fi un jucător bun, cu un viitor strălucit. Este încă tânăr și a făcut deja un pas înainte în dezvoltarea sa, semnând cu Rangers și lucrând cu Steven Gerrard. Sunt sigur că va juca regulat în cadrul echipei naționale a României în viitor și, de asemenea, că va fi un lider care ar putea ajuta țara să atingă noi culmi.”

Ambasadorul Betfair, Rivaldo, a avut cuvinte de laudă și la adresa lui Mircea Lucescu. Românul a devenit în acest sezon cel mai în vârstă antrenor din istoria Champions League, la 75 de ani.

„Mircea Lucescu a dovedit că vârsta nu e o problemă.” Nu o spune oricine, ci fostul Balon de Aur, Rivaldo. Brazilianul a vorbit pentru Betfair despre antrenorul român, fiind impresionat de longevitatea sa.

„Când Mircea Lucescu a venit în Spania pentru meciul cu Barcelona din Champions League, Dinamo Kiev a fost o adversară greu de bătut, a jucat bine și a creat probleme serioase Barcelonei,” a declarat Rivaldo.

„Asta demonstrează că și la de 75 de ani el continuă să își arate calitățile și experiența ca manager. La o astfel de vârstă, cel mai important este să recunoști că nu știi chiar totul și că poți învăța în continuare de la asistenții tăi sau de la alții. În acest fel, poate combina experiența cu noi cunoștințe pentru a deveni și mai bun.”

Rivaldo a comentat în trecut și decizia lui Lucescu de a prelua Dinamo Kiev: „Eu consider că un jucător sau antrenor profesionist nu ar trebui să refuze niciodată propuneri interesante, dar, bineînțeles, sunt și cazuri speciale. Au existat de-a lungul timpului transferuri controversate, cum a fost cel al lui Luis Figo, și cred că și eu aș fi pățit la fel dacă aș fi trecut direct de la FC Barcelona la Real Madrid”

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată.