Gordon Strachan consideră că Gheorghe Hagi a fost un jucător unic. Strachan a marcat unul din cele cinci goluri reușite pentru naționala Scoției într-un meci amical cu România, în 1986. Într-un interviu cu Betfair, scoțianul își amintește de acea echipă a României, dar mai ales de Hagi.

„Cred că a fost meciul cu numărul 100 al lui Kenny Dalglish pentru echipa națională,” își amintește corect Strachan. „Gheorghe Hagi a fost un jucător absolut magnific. A fost un jucător care câștiga meciuri pe cont propriu, unul dintre acei oameni pe care nu vrei să-i înfrunți de unul singur. Aveai nevoie de încă un coechipier care să te ajute. Hagi avea abilitatea de a trece pe lângă tine în viteză. A fost primul jucător pe care l-am văzut odihnindu-se în timpul unui meci, dar era cu totul special.”

Întrebat despre alt nume important al fotbalului românesc, Mircea Lucescu, și de cât de importante sunt titlurile obținute de antrenorul român, Strachan a fost tranșant.

„Este greu să-i comparăm pe Sir Alex Ferguson cu Mircea Lucescu. Nu poți compara trofeele pe care le-a câștigat Sir Alex cu cele obținute de Lucescu.”

Steaua este un nume uriaș

Strachan a antrenat-o pe Middlesbrough între 2009 și 2010, la numai câțiva ani după ce echipa engleză elimina Steaua în semifinalele Cupei UEFA. Scoțianul și-a adus aminte de acel meci, spunând că a fost unul dintre cele mai importante din istoria clubului.

„Steaua București este un nume uriaș în fotbal și îmi aduc aminte de meciul jucat de Middlesbrough cu Steaua. Există cam cinci sau șase meciuri uriașe în istoria clubului și acela este cu siguranță unul din top trei. Eu am preluat echipa trei ani mai târziu de la Gareth Southgate, dar nu am avut o perioadă bună acolo. Mi-a plăcut să lucrez cu oamenii de acolo, dar nu a fost dat să fie pentru mine.”

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *