Tribunalul de Arbitraj Sportiv a schimbat verdictul aplicat de UEFA în ce privește prezența lui Manchester City în competițiile europene în următoarele două sezoane.

Astfel, clubul va putea participa în Champions League sezonul viitor, iar amenda de 30 de milioane de euro primită în februarie a fost redusă la numai 10 milioane.

„În urma audierilor, TAS a concluzionat că decizia din 14 februarie 2020 a CFCB trebuie înlocuită cu următoarele: a) MCFC a încălcat Articolul 56 al Club Licensing and Financial Fair Play Regulations; b) MCFC va plăti o amendă de €10m către UEFA,” se arată în comunicatul TAS.

Decizia TAS explică faptul că majoritatea acuzațiilor aduse clubului au fost fie nedovedite, fie prescrise. Tribunalul a considerat că excluderea a lui Manchester City din competițiile UEFA nu a fost corectă, dat fiind că o eventuală ascundere a surselor fondurilor clubului era o încălcare mult mai importantă a regulamentului decât obstrucționarea investigațiilor CFCB.

Cu toate acestea, TAS a socotit că o amendă de 10 milioane de euro este corectă după ce clubul „a obstrucționat investigația”.

„Clubul vede verdictul oferit astăzi ca o validare a poziției sale și a dovezilor pe care le-a prezentat,” a comunicat Manchester City imediat după verdict.

City primise o interdicție de a participa în competițiile UEFA timp de două sezoane, precum și o amendă de 30 de milioane de euro, pentru încălcarea regulilor Financial Fair Play.

Email-uri și documente incriminatorii au fost publicate de către Der Spiegel în noiembrie 2018, astfel încât UEFA s-a sesizat prin CFCB, organul de control financiar al cluburilor.

Clubul a negat mereu acuzațiile, printre care faptul că o mare bucată din sponsorizarea primită de la Etihad înaintea sezonului 2015-2016 a venit, de fapt, de la patronul Sheikh Mansour și al său Abu Dhabi United Group.

Ulterior, City a dus disputa la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, care a dezvăluit astăzi verdictul favorabil pentru clubul englez.

 

Dacă îți place ce citești pe Tackle.ro:

  1. Abonează-te la newsletter-ul nostru săptămânal, prin e-mail.
  2. Urmărește-ne pe FacebookInstagramTwitter și Youtube.
  3. Ascultă podcast-ul Tackle Show pe Apple MusicSpotifyAnchor.fm sau pe Google Podcasts.

Dan Dracea este jurnalist și specialist în comunicare. În echipa Tackle.ro de la finalul anului 2017, Dan și-a asumat rolul de moderator al emisiunii Tackle Show. Se joacă prea des și scrie prea puțin.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *