Când Vlad Bogos și-a dat cu părerea acum mai bine de un an despre ce are de făcut Ole Gunnar Solskjaer la Manchester United pentru a construi un lot puternic, a împărțit toți jucătorii în trei categorii: „Untouchables – orice s-ar întâmpla, acești fotbaliști trebuie să joace pentru Manchester United”, „Expendables – de vânzare doar la o ofertă decentă” și „Clean-up crew”.

Din întreaga linie de mijloc, Bogos l-a ales pe Scott McTominay, un jucător în vârstă de 22 de ani, drept jucător „de neatins”. Ușor-ușor, tânărul și-a construit un nume la Manchester United, iar în acest sezon a jucat în 22 de meciuri de meciuri dintre cele 31 ale clubului în Premier League. Dezvoltarea bună și forma arătată de McTominay l-a adus și în fața unui nou contract serios, pe termen lung, iar după ce a obținut semnătura sa, United se poate baza pe jucător până cel puțin în 2025.

Știrea i-a bucurat pe majoritatea fanilor lui Manchester United, iar fostul lor jucător, Dimitar Berbatov, este de părere că McTominay reprezintă un pariu bun pentru viitor. „Cred că a fost momentul perfect pentru extinderea contractului lui McTominay,” a spus el. „El se dezvoltă în direcția potrivită, joacă regulat și sper să i se ofere asta în continuare. Se vede că clubul are încredere în el și semnarea contractului este un semn că United dorește să îl aibă alături în viitor. McTominay încă este tânăr, așa că pentru el această încredere din partea clubului și faptul că a fost recompensat cu această extindere de contract, sunt grozave. Acum va trebui să demonstreze clubului că își merită noul contract. Trebuie să fie și mai bun decât înainte și trebuie să se antreneze și mai mult pentru a arăta lumii că poate fi un titular constant în echipă.”

„Cu siguranță merită acest contract nou. Are încredere mare în felul în care se mișcă, în felul în care urmărește mingea, în felul în care joacă fotbal. Este într-un moment în care este confortabil cu poziția sa în teren. La început a avut nevoie de meciuri în picioare pentru a deveni obișnuit cu totul, însă acum este integrat în echipă la o vârstă fragedă, ceea ce este grozav. Acum are mai mult timp să joace, să se bucure de fotbal și să-și construiască un nume în sport. Cu fizicul și jocul său, îl consider un viitor căpitan și lider al lui Manchester United.”

„Cel mai important acum este să nu se relaxeze doar din cauză că are un contract nou. Din contră, trebuie să joace și să se antreneze și mai mult. Este în locul potrivit pentru a se dezvolta, este înconjurat de jucători buni și antrenorul crede în el. Calitatea la care va ajunge depinde doar de el și de cât de ambițios este să devină unul dintre cei mai buni,” a concluzionat Berbatov, vorbind în calitate de ambasador Betfair.

Cât de bun poate ajunge McTominay? Vom afla împreună urmărind Premier League și citind Tackle.ro.

***

Dacă îți place ce citești pe Tackle.ro:

  1. Abonează-te la newsletter-ul nostru săptămânal, prin e-mail.
  2. Urmărește-ne pe FacebookInstagramTwitter și Youtube.
  3. Ascultă podcast-ul Tackle Show pe Apple MusicSpotifyAnchor.fm sau pe Google Podcasts.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată.