Finala Champions League din sezonul 2021/2022 tocmai și-a aflat cele două pretendente iar prețul unui bilet pentru acest eveniment sunt la mare căutare. Liverpool și Real Madrid se vor duela pentru cel mai important trofeu european intercluburi pe data de 28 mai.

Inițial programat să se joace pe Gazprom Arena, în Saint Petersburg, Rusia, UEFA a mutat locul de disputare al finalei Champions League din sezonul 2021/2022 la Paris, pe Stade de France, o arenă cu o capacitate de 80.698 de locuri.

Tackle.ro îți oferă în rândurile de mai jos toate informațiile legate de biletele pentru finala Champions League din 2022 și cum poți cumpăra unul.

Câte bilete sunt disponibile pentru finala Champions League 2022?

75.000 de bilete sunt disponibile pentru finala Champions League 2022, disputată sâmbătă, 28 mai 2022, pe stadionul Stade de France. Dintre acestea, UEFA a anunțat că 52.000 sunt accesibile de către suporterii celor două echipe, Liverpool și Real Madrid, alături de fanii neutri ai fotbalului.

Echipele din finala Champions League 2022 vor primi fiecare un număr de 20.000 de bilete, alte 12.000 de bilete sunt destinate vânzării către suporterii din întreaga lume iar finaliste vor avea de oferit fiecare încă 10.000 de bilete, gratuit, către susținătorii proprii.

Restul biletelor rămase se împart între UEFA, administrațiile locale, parteneri, sponsori, deținătorii drepturilor TV pentru această partidă sau sunt oferite în cadrul proiectelor speciale organizare de organizatori.

Finala Champions League din 2022 se va disputa pe stadionul Stade de France, o arenă cu o capacitate de 81.000 de locuri
Finala Champions League din 2022 se va disputa pe stadionul Stade de France, o arenă cu o capacitate de 81.000 de locuri

Cum poți cumpăra un bilet la finala Champions League 2022 dintre Liverpool și Real Madrid?

Este important de precizat că ambele finaliste, Liverpool și Real Madrid, vor avea fiecare propriile proceduri de vânzare de biletele pentru finala Champions League 2022 iar cu siguranță, prioritate la cumpărare vor avea abonații celor două cluburile, la fel ca și membrii cotizanți.

Pentru restul fanilor care vor să vadă de pe stadionul Stade de France finala Champions League dintre Liverpol și Real Madrid, UEFA a dezvoltat pe site-ul propriu o modalitate de achiziționare pentru bilete sub forma unei tombole. Astfel, biletele scoase la vânzare pe site-ul UEFA nu vor putea să fie achiziționate direct sub sintagma „primul venit, primul servit” iar fanii interesați de achiziționarea unui bilet vor trece printr-o tragere la sorți.

Când se scot la vânzare bilete pentru finala Champions League 2022 dintre Liverpool și Real Madrid?

Înregistrarea în tombola organizată pe site-ul UEFA pentru șansa de a putea cumpăra un bilet la finala Champions League din acest an a fost programată să înceapă pe data de 20 aprilie și durat până pe 28 aprilie. Participanții la tombolă vor fi anunțati prin email până pe data de 6 mai dacă au primit șansa de a achiziționa un bilet pentru finala Champions League dintre Liverpool și Real Madrid.

Biletele vor fi accesate prin aplicația de telefon UEFA Mobile Ticket și vor fi disponibile deținătorilor cu 10 zile înainte de finala Champions League programată pe data de 28 mai 2022.

Biletele destinate celor două finaliste vor fi scoase la vânzare ulterior ultimei semifinale jucate, după data de 4 mai.

Cât costă un bilet la finala Champions League 2022 dintre Liverpool și Real Madrid?

Câtigătorii tombolei organizate de UEFA vor putea cumpăra un bilet cu prețuri între 70€, cel mai ieftin, și 690€. La aceste prețuri vor fi comercializate și biletele scoase la vânzare separat de către cele două finaliste, Liverpool și Real Madrid.

Prețuri bilete finala Champions League 2022

  • Categoria 1 – 690€
  • Categoria 2 – 490€
  • Categoria 3 – 180€
  • Categoria 4 – 70€

Dacă ești interesat de cât costă un bilet în cele mai importante campioante de fotbal din lume îți recomandăm acest articol de pe tackle.ro.


Dacă ți-a plăcut ce tocmai ai citit,  alătură-te comunității de fani Premier League din România pe Facebook, abonează-te la newsletter-ul nostru, care vine în fiecare vineri, pe e-mail și pe Whatsapp, și urmărește-ne pe FacebookInstagramYouTube și Discord.

Mihai n-a vrut să-și completeze profilul, așa că l-au completat colegii de redacție. Pasionat de cricket și oină, fan Margareta Pâslaru și Sofia Vicoveanca, entuziast al goblenului. Președintele fan-club-ului Shane Cojocărel. "Ianoși e regele miștoului cum Jean Pădureanu era regele blaturilor" - apreciere de Dan Dracea, din aprilie 2019.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *