„Asul din mânecă ” a lui Sinișa Mihajlovic, cum îl numește jurnalistul italian Gianluca di Marzio, Andreas Skov Olsen a fost unul dintre cele mai răsunătoare transferuri făcute de Bologna vara trecută. Clubul a plătit doar 6 milioane euro pentru danezul de 19 ani, acesta devenind al doilea cel mai scump fotbalist din istoria lui Nordsjaelland.

Clubul danez i-a lansat în fotbalul european și pe Jores Okore, Emre Mor, sau cel mai recent, pe colegul de generație al lui Skov Olsen, Victor Nelsson, actualul căpitan al naționalei de tineret a Danemarcei. Marcator a 45 de goluri în 70 de meciuri pentru Nordsjaelland, Skov Olsen le-a dat mari bătăi de cap în vară, atât fanilor grupării rossoblu, cât și oficialilor, acesta cerând un răgaz foarte îndelungat de timp pentru a se decide dacă semneze cu Bologna sau aleagă o altă ofertă.

Glasgow Rangers era alternativa pe care tânărul jucător danez o avea la îndemână. După ce fusese monitorizat sezonul trecut și de formații din Premier League, precum Tottenham sau Everton, Skov Olsen a ales până la urmă să semeneze cu gruparea italiană, în ciuda sfaturilor venite din partea mamei și a logodnicii sale.

Spre deosebire de jucătorii români, pe care patronul echipei FCSB cere o grămadă de bani, “Dennis Man al Danemarcei”, porecla pe care mi-am permis să i-o pun danezului urmărindu-i mișcările și stilul de joc, Skov Olsen avea cifrele de partea lui. În sezonul precedent, în care a marcat în prima liga daneză 19 goluri, doar Robert Skov reușind să înscrie de mai multe ori (26 de golur), deși este de menționat că a făcut asta în tricoul unei echipe mult mai bune, FC Copenhaga.

Tânărul danez a fost primit cu mare entuziasm de suporterii Bologniei, care au visat că acesta se va impune rapid în primul 11, urmând a juca în partea stânga a atacului, banda dreaptă fiind acoperită de un alt fotbalist de perspectivă, Riccardo Orsolini, convocat recent în premieră la naționala de seniori a Italiei. Skov Olsen a impresionat, în prima fază, doar la conferința de prezentare, în care a declarat că la prima discuție cu Sinișa Mihajlovic a pariat cu managerul că are un stâng mai bun decât al său. A vorbit și despre idolul său, olandezul Arjen Robben, și despre propria sa versatilitate, pentru că poate juca la fel de bine, pe benzi sau pe rol de atacant central.

Declarațiile sunt una, fotbalul e cu totul altceva, însă. Skov Olsen a dezamăgit în primele 3 luni de la Bologna, nereușind să se integreze deloc în echipă, având evoluții șterse, în care dădea impresia că nu există deloc „chimie” între el și coechipieri. Primele nouă apariții n-au lăsat nicio urmă statistică: niciun gol și nicio pasă decisivă.

Izbăvirea a venit însă pe 1 decembrie 2019, când danezul a reușit în sfârșit “să spargă gheață” pentru formația rossoblu, contribuind decisiv la schimbarea jocului în partida cu Napoli. Intrat la pauză, în locul lui Orsolini, Skov Olsen a egalat (1-1), în minutul 58, jucând excelent într-o apariție care i-a adus porecla de “Skovino”.

Dedic golul echipei și antrenorului, care ne-a dat o încărcătură emoțională impresionantă!

De altfel, numele Andreas Skov Olsen ar trebui să ne unul fie cunoscut, acesta provocând cea de-a două înfrângere din mandatul lui Mirel Rădoi la națională de tineret a României. El a fost marcatorul din toamnă, a celor două goluri ale Danemarcei U21 în victoria cu 2-1 a acestora în fața naționalei Tricolore U21. În campania de calificare la EURO U21, Skov Olsen a marcat de 6 ori, adăugând dublei cu România un hattrick cu Ucraina și un gol cu Malta.

Închei cu un îndemn “Occhio a Olsen”, care după reușita cu Napoli, va începe să zburde pe teren și să îi facă concurență serioasă lui Orsolini. Va pierde internaționalul italian teren în, cel puțin în următoarele jocuri de campionat? Răspunsul vine în fiecare weekend, în Serie A!

Dacă îți place ce citești pe Tackle.ro:

  1. Abonează-te la newsletter-ul nostru săptămânal, prin Whatsapp sau e-mail.
  2. Urmărește-ne pe Facebook, Instagram, Twitter și Youtube.
  3. Ascultă podcast-ul Tackle Show pe Apple Music, Spotify, Anchor.fm sau pe Google Podcasts.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *