Despre noi – eu și Arsenal

Prima carte scrisă de un fanclub din România urmează să fie lansată de comunitatea suporterilor Arsenal toamna aceasta, cu ocazia aniversării a zece ani de la înființare. Articolul de azi este primul dintr-o serie care va apărea, în exclusivitate, pe Tackle.ro și în care vom oferi pasaje din cartea scrisă de fanii lui Arsenal. Dacă încă nu ești convins să comanzi cartea, fii cu ochii pe articolele care o să apară aici. O să-ți placă!

Dedicație

Mai schimbăm câteva litere din titlu și gândul ne fuge la Flamini. Dar nu e despre el, nici despre alt jucător.

E despre noi. Ba nu, e pentru noi. Locul ăsta e pentru noi, despre ei. E pentru nebunii care țin cu o echipă de la mii de kilometri distanță. Da, e deplasată treaba, ne-am obișnuit cu reproșul. Ni-l asumăm.

E pentru cei care au rezistat ultimilor ani.

E pentru cei pentru care realitatea, atunci când se vorbește de fotbal, este doar o alternativă. E pentru cei care n-au putut paria niciodată împotriva băieților. E pentru cei cărora un 1-1 cu West Brom le ruinează întreaga zi. E pentru cei ce au distins F5-ul pe 2 septembrie numai prin faptul că era între 4 și 6. E pentru cei ce cu o zi înainte de meci simt un gol în stomac și devin nervoși. Ah, am tradus greșit “nervous”. Pardon, emoționați. E pentru cei ce și-au luat liber de deadline day. Sau măcar au luat amendă la muncă. E pentru cei ce s-au simțit ca după BAC după ce tipul de la SSN a anunțat transferul lui Ozil. E pentru cei ce rup butonul de refresh al Twitter-ului cu o oră înainte de fiecare meci. E pentru cei ce-și iau “castane” după fiecare înfrîngere și caută justificări, chiar dacă uneori ele nu există. E pentru cei ce-l înjură printre dinți pe RVP. E pentru cei cărora le place Flamini. Serios, doar pe noi ne-ar putea fascina un asemenea jucător.

E pentru cei care aplaudă la schimbări și care așteaptă pauza sau finalul să meargă la toaletă. E pentru cei care beau bere la jumătate de preț când echipa dă gol și îi vine să-și spargă halba în cap de bucurie. E pentru cei care cred că Santi e peste Xavi și Flamini peste Busquets. Ah, am omis să spun că am o slăbiciune pentru francez. E pentru cei care cred că ăsta e anul lor. E pentru cei ce-și strâng bani pentru o excursie la Londra. E pentru cei care știu viitoarele cinci etape la 5 dimineața și primul “11” de la tineret.

E pentru cei ce nu înjură la înfrângeri și suportă stream-urile rusești. E pentru cei ce vorbesc la persoana I când se referă la Arsenal. E pentru cei ce n-au căutat o ordine în cele spuse, dar au surâs.

E despre Arsenal. Aici ne întâlnim, în fiecare zi.

Dacă dorești să pui mâna pe unul din exemplarele acestui volum inedit poți sprijini inițiativa tunarilor români, prin intermediul unei precomenzi care se poate plasa până pe 30 septembrie aici.

Dacă îți place ce citești pe Tackle.ro:

  1. Abonează-te la newsletter-ul nostru săptămânal, prin e-mail.
  2. Urmărește-ne pe FacebookInstagramTwitter și Youtube.
  3. Ascultă podcast-ul Tackle Show pe Apple MusicSpotifyAnchor.fm sau pe Google Podcasts.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată.