Analizăm mai jos etapa 32 din Premier League, care s-a jucat în weekend, comentăm problemele lui Spurs și a revelației Wolverhampton, dar și succesul lui Burnley. Să trecem la treabă.
Rezultate și marcatori în etapa 32 din Premier League
- Fulham Manchester City 0-2 (Bernardo Silva, Aguero)
- Brighton – Southampton 0-1 (Hojbjerg)
- Burnley Wolverhampton 2-0 (Coady autogol, McNeil)
- Crystal Palace Huddersfield 2-0 (Milivojevic din penalty, van Aanholt)
- Leicester Bournemouth 2-0 (Morgan, Vardy)
- Manchester United Watford (Rashford 1-0, Martial 2-0, Doucoure 2-1)
- West Ham Everton 0-2 (Zouma, Bernard)
- Cardiff Chelsea 1-2 (Camarassa 1-0, Azpilicueta 1-1, Loftus-Cheek 1-2)
- Liverpool Tottenham 2-1 (Firmino 1-0, Lucas 1-1, Alderweireld auto-gol 2-1)
- Arsenal Newcastle 2-0 (Ramsey, Lacazette)
Plusuri
+ Sergio Aguero. Se hrănește doar cu ficați de fundași și bea, cel mai probabil, lacrimile acelorași victime, altfel nu putem explica constanța golgeterului all-time al lui Manchester City. Dar de un gol mai are nevoie pentru a bifa al cincilea sezon consecutiv cu minim 20 de reușite în Premier League. Numai un zeu pe nume Thierry Henry a mai reușit asta. Apropo de Henry, Aguero are acum la fel de multe goluri pentru Man City, câte are francezul pentru Arsenal. 228, în toate competițiile. Doar o accidentare îl poate opri pe Aguero, iar un astfel de necaz ar frâna mult avântul echipei către al doilea titlu la rând.
+ Burnley. Două motive, ambele sintetizate de Costi Soare, fanul român al lui Burnley și vlogger de mare viitor:
- Sean Dyche: primul meci al său pe banca lui Burnley a fost un 2-0, tot cu Wolves, tot acasa, în 2012. acum a fost meciul 300 tot 2-0, acasa, cu Wolves.
- Dwight McNeil. 19 ani, 3 goluri si 4 assisturi în 14 meciuri de Premier League. Este unul dintre cei mai buni fotbaliști englezi U21, foarte posibil să îl vedem, în vară, la EURO, chiar împotriva României.
+ Marcus Rashford. De când a debutat pentru Manchester United, în februarie 2016, este golgeterul clubului, cu 45 de goluri marcate. Are abia 21 de ani.
+ Crystal Palace. Arătați-mi o altă echipă care să aibă drept golgeter un mijlocaș defensiv. Cu 10 goluri (9 din penalty), Luka Milivojevic este la aceeași bornă precum Rashford sau Martial și peste Zaha sau Sane.
+ Tielmans și Vardy. Belgianul e la a cincea etapă consecutivă când pasează decisiv sau marchează (1 gol și 4 assist-uri), iar Vardy are 6 reușite în 6 etape. Brendan Rodgers a fost fericit de ziua lui, dar Leicester trebuie să-l cumpere defintiv pe Tielmans din vară și să-i găsească un înlocuitor serios lui Vardy în cel mult un an.
+ Bernard. Primul gol în Premier League pentru brazilianul mai ieftin al lui Everton.
+ Southampton. Au ales managerul corect, au învățat de la el pragmatismul prusac și mai au nevoie de 6-7 puncte pentru a se salva, din 21 posibile. Oricând e un mare plus o victorie împotriva rivalilor direcți în cursa pentru supraviețuire.
+ Firmino. Mai mereu pe tabelă în meciurile mari, brazilianul reinventat de Klopp în rol de 9 fals înscrie și cu Spurs.
+ Arsenal. În sfârșit pe podium, pentru prima oară în acest sezon. Lupta în 4 pentru ultimele două locuri de UCL se va da până în ultima etapă. Arsenal mai are 7 meciuri de jucat și niciunul împotriva unui adversar din Big 6. Plus un sfert de Europa League, foarte complicat, ce-i drept, cu Napoli. E bun Unai Emery, nu?
Minusuri
– Huddersfield. Să retrogradeze înainte de 1 aprilie mai reușise doar Derby County, celebră pentru cel mai slab sezon făcut vreodată de o echipă în istoria Premier League. Huddersfield are cel mai slab atac din campionatele importante ale Europei, cu doar 18 goluri în 32 de etape, sub cluburi precum Caen, Huesca sau Chievo.
– Fulham. E oarecum sfâșietor să privești echipa asta pitorească scurgându-se înapoi către Championship, dar căderea e inevitabilă. Orice rezultat în afară de victorie, meci de meci, până la final, încheie calculele. Scott Parker are parte de o primă experiență extrem de dură în management.
– Nuno Espirito Santo. Mai țineți minte dezbaterea din podcast-ul Tackle Show despre cine este cel mai bun manager din Premier League, în afara cluburilor din Big 6? Lupta s-ar fi dat, vitejește, între Rafa Benitez (câștigător de Liga Campionilor, printre altele) și Nuno Espirito Santo, managerul care nu reușește să-și motiveze echipa în cursa pentru trofeul onorific Best of the rest. Înfrângerile cu Burnley, Huddersfield, puncte pierdute cu Newcastle și Cardiff… Wolverhampton știe să joace fotbal, dar uită complet asta în duelurile cu echipe net inferioare valoric și pierde puncte. E un loc de Europa League la capătul traseului, iar pentru o echipă nou promovată, performanța ar fi una uriașă.
– Conor Coady. Dacă auto-golul ar fi o artă, Coady ar fi un maestru. Al treilea gol înscris în propria poartă în acest sezon, la doar o gafă distanță de recordmenii Premier League: Dunk de la Brigton și Skrtel de la Liverpool, ambii cu 4 autogoluri într-un singur sezon.
– Maurizio Sarri. Începe cu Willian, Pedro, Higuain în atac, lăsându-i pe Hazard și pe Hudson-Odoi pe bancă. Niciun șut pe poartă în prima repriză, pe terenul lui Cardiff, poate doar o fereastră către un viitor fără Eden Hazard pentru Chelsea. Având în vedere că punctele merg pe Stamford Bridge doar dintr-o eroare gravă de arbitraj, oare cât va mai avea Chelsea răbdare cu Maurizio Sarri?
– Tottenham. Încă o eroare personală îi aruncă pe Spurs în afara podiumului, pentru prima oară după 4 luni. 18 etape (jumătate de campionat!) au fost pe locul 3 oamenii lui Pochettino și emoțiile pentru locul de Champions League nu prea au existat până în martie. Un singur punct în ultimele 5 etape arată o cădere de formă pe care doar constanța lui Fulham (8 înfrângeri consecutive) o întrece în acest moment. E greu de spus care e cauza, dar un singur om are responsabilitatea rezultatelor. Pentru Pochettino se întrezăreau posibile mutări la Manchester United sau Real Madrid în urmă cu doar câteva luni, dar între timp ambele echipe și-au securizat manageri pentru următorii ani, așa că Poch mai are cel puțin un sezon de muncă pe noul White Hart Lane. Dacă Spurs ratează top 4, e foarte puțin probabil ca vara să fie una îmbelșugată, așa că argentinianul are de demonstrat, din nou, că includerea sa în categoria „world-class” nu a fost o greșeală. Cine l-a inclus acolo? Noi… E oficial, practic.
– Arbitrii din Premier League. Devine plictisitoare prezența „cavalerilor” cu fluier în rubrica de minusuri, dar erorile acestui ultim sezon fără arbitraj video în Premier League mă obligă să fiu pisălog. Offside-ul mare la golul lui Azpilicueta e doar vârful iceberg-ului și poate fi picătura care o retrogradarează pe Cardiff.
Teoretic, etapa 32 din Premier League s-a încheiat luni seara, dar practic sunt multe partide mutate din etape care s-au suprapus cu FA Cup și astfel, din primele 8 zile ale lunii aprilie, doar una este fără meci de campionat! Joi e acea zi, iar de vineri începe runda 33, care va fi un scurtă, cu doar 6 dueluri programate. Important e că ai timp suficient să te abonezi la newsletter-ul nostru, pe care-l trimitem vinerea, pe Whasapp și pe e-mail!
Sursa foto: PremierLeague.com
Dacă îți place ce citești pe Tackle.ro, ne găsești și pe Facebook, Instagram, Twitter, Youtube și Soundcloud.