Cu o singură etapă rămasă de jucat în septembrie, Premier League are un lider care defilează înaintea duelurilor directe cu celelalte două echipe neînvinse. Despre echipele care conduc și cele care se lasă conduse, în rezumatul nostru pentru etapa 6 din Premier League.

Rezultate și marcatori în etapa 6 din Premier League

  • Fulham  Watford 1-1 (Gray 0-1, Mitrovic 1-1)
  • Burnley  Bournemouth 4-0 (Vydra 1-0, Lennon 2-0, Barnes 3-0 și 4-0)
  • Cardiff  Manchester City 0-5 (Aguero 0-1, Bernardo Silva 0-2, Gundogan 0-3, Mahrez 0-4 și 0-5)
  • Crystal Palace  Newcastle 0-0
  • Leicester Huddersfield 3-1 (Zanka 0-1, Iheanacho 1-1, Maddison 2-1, Vardy 3-1)
  • Liverpool  Southampton 3-0 (Hoedt 1-0 autogol, Matip 2-0, Salah 3-0)
  • Manchester United  Wolves 1-1 (Fred 1-0, Moutinho 1-1)
  • Brighton  Tottenham 1-2 (Kane 0-1 din penalty, Lamela 0-2, Knockaert 1-2)
  • West Ham  Chelsea 0-0
  • Arsenal  Everton 2-0 (Lacazette 1-0, Aubameyang 2-0)

Plusuri

+ Aleksandr Mitrovic. Pe 3 ianuarie a ajuns la Fulham, pe care i-a ajutat să promoveze în Premier League. De atunci, niciun alt fotbalist din primele 4 ligi ale fotbalului englez nu a înscris mai multe goluri. 17 reușite are Mitrovic în 2018 (5 în primele 6 etape din Premier League!), la egalitate cu Salah și mai multe decât Kane sau Aguero. De rezistența lui într-un sezon lung de fotbal depinde supraviețuirea lui Fulham.

+ Jucătorii U23 din Premier League. Maddison, Iheanacho și Alexander-Arnold sunt remarcații rundei, aici poți vedea lista cu fotbaliști U23 din Premier League pe care-i urmărim în acest sezon.

+ Burnley. 125 de secunde între primul și al doilea gol (Opta) pentru o echipă însetată de victorie. În duelul celor mai longevivi manageri din Premier League, Dyche îl lovește pe Howe acolo unde-l doar de 3 ani deja: în defensiva pe care nu reușește s-o etanșeze.

+ Matej Vydra. Pentru prima oară titular în Premier League la Burnley, după ce mai jucase sporadic pentru West Brom și doar două minute pentru Watford la acest nivel, cehul deschide scorul și îi oferă lui Dyche încă o variantă pentru cuplul din atac.

+ Liverpool. Pentru prima oară în 126 de ani de istorie a clubului, Cormoranii își câștigă primele 7 meciuri dintr-un sezon. 6 din 6 în campionat și al patrulea clean-sheet pentru cea mai bună apărare din Anglia (care acum un an era bulevard pentru oricine avea nevoie de goluri). Pentru mine, Liverpool e favorita la titlu în acest sezon.

+ Manchester City. Salahorii paselor din Premier League revin după ce au fost demontați de Lyon în Champions League și le dau 5 celor de la Cardiff. Penultimul gol, semnat de Mahrez, a venit după 20 de pase consecutive, fiind cea mai lungă secvență finalizată cu gol în acest sezon de fotbal englez. Fără îndoială, Liverpool vs City din etapa 8 va fi un meci excepțional.

+ Sergio Aguero. Meciul 300 în tricoul lui Manchester City e punctat cu golul 205 de golgeterul all-time al clubului.

+ Erik Lamela. A prins minute de 3 ori în acest sezon de Premier League și a dat gol sau assist de fiecare dată.

+ Wolverhapton. După ce au luat un punct în fața campioanei en-titre, au mai sustras unul și de pe Old Trafford, fiind la fel de curajoși și de bine organizați. Toate echipele din Big 6 sunt în pericol cu trupa lui Nuno Espirito Santo, despre care câteva voci din presa engleză spun că poate termina pe 7, ceea ce le-ar aduce onorificul trofeu Best of the Rest în palmares.

+ Defensiva lui West Ham. Primul clean-sheet al sezonului, la capătul unui joc excelent în apărare, unde Diop începe să arate că merită cele 22 de milioane de Lire investite de club.

+ Arsenal. A patra victorie consecutivă, cu Lacazette și Aubameyang sudând parteneriatul de care are nevoie Emery. În sfârșit cu Lucas Torreira titular, Arsenal reușește și primul clean sheet al sezonului, în al șaptelea meci jucat.

Plus și minus

+ & Chelsea. Tonomatul de pase construit de Guardiola la Man City are un rival pe măsură, care, din întâmplare, are și același număr de puncte după 6 etape. Cu Maurizio Sarri, Chelsea pasează fantastic: 668 de pase reușite pe meci, prima echipă care trece de 4000 de pase în acest debut de sezon. Fundația unei echipe puternice e acolo, probabil că un atacant care chiar să marcheze constant e tot ce-i mai trebuie lui Chelsea. Cu toate semnele pozitive ale începutului de mandat a lui Sarri, pe West Ham trebuie s-o bați, ceea ce nu s-a întâmplat duminică.

Minusuri

Hoedt și Vestergaard. Autogolurile se întâmplă, dar văzând de vreo 10 ori reluarea la gafa olandezului Hoedt, nu poți să nu remarci lipsa unei presiuni care să determine greșeala. Lipsa de concentrare e singura explicație. Vestergaard e omul de marcaj al lui Matip (tot fundaș central, nu vreun viclean în fața porții) și nu face nimic să-l împiedice să marcheze, cu capul, pentru 2-0. Vestergaard are exact 2 metri înălțime.

Cardiff. 12 goluri încasate în 3 etape de la echipe din Big 6 n-ar trebui să surprindă pe nimeni pentru că în Cardiff avem echipa care nu are vreun atuu major în lupta pentru evitarea retrogradării. Fără excelentul Etheridge în poartă, care a scos două penalty-uri în acest debut de sezon, Cardiff ar avea un singur punct și ar fi mai slabi defensiv decât Huddersfield.

Huddersfield. Cea mai slabă apărare și cel mai slab atac, ambele la egalitate cu Cardiff. Huddersfield e lovită din plin de „second season syndrom” și managerul Wagner nu pare să aibă suficientă calitate în lot pentru a aduna 35 de puncte în această stagiune.

Mahamadou Sakho. Pentru ratarea cu poarta goală si fără presiune, din minutul 82 al remizei albe Palace – Newcastle. V-aș arăta video, dar sunt deja toate blocate, probabil la cererea lui Sakho însuși.

Manchester United. Dacă a avut cineva, timp de 30 de secunde, impresia că United se bate la titlu în acest sezon, sentimentul a fost eradicat definitiv de remiza cu Wolverhampton, în care nou-promovata a tras de mai multe ori pe spațiul porții, având mai puțină posesie și mai puțin de jumătate dintre pasele reușite de oamenii lui Mourinho. Toate astea sub ochii lui Sir Alex Ferguson, revenit pe Old Trafford după luni de absență din cauza sănătății șubrede, tocite în cei 26 de ani în care a pus clubul pe harta fotbalului. Diavolii țin mingea, dar lipsa unei coeziuni face ca atacul să sufere împotriva oricărei defensive decente și chiar dacă e doar etapa 6 din 38, diferența față de top 3 e deja de 6 puncte și 8 față de lider, iar jocul nu lasă loc pentru prea multe speranțe. Doar cu meciuri directe în Big 6 se mai poate implica United la titlu.

Eddie Howe. 6 goluri încasate în două meciuri readuc pe ordinea de zi carențele defensive ale lui Bournemouth. Howe a luat un fundaș central și un portar de la Chelsea, plus un lateral din La Liga și tot n-a rezolvat nimic. Să fie asta marea slăbiciune a viitorului selecționer al Angliei, Eddie Howe?

0-0. Chelsea, West Ham, Crystal Palace și Newcastle sunt rugate să-și bage mințile-n cap.

Nu avem cupe europene în săptămâna care urmează, dar se joacă meciuri din League Cup, cu Liverpool – Chelsea drept cap de afiș și reguli noi: fără prelungiri, direct la penalty-uri (cu formatul clasic, nu ABBA) și cu arbitraj video implementat pe toate stadioanele echipelor din Premier League. Campionatul revine în weekend, iar sâmbătă seara e Chelsea – Liverpool…

sursa foto: PremierLeague.com

Dacă îți place ce citești pe acest site, ne găsești și pe Facebook, Instagram, Twitter, Youtube și Soundcloud.

Diavol roșu de când regele Angliei era un francez. Specialist în management de servicii IT, meșteșugar de cuvinte în timpul liber. Fondator al grupului de fani Premier League România și ctitor al acestui site.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *