Etapa 9 din Premier League s-a încheiat aseară, iar redacția Tackle.ro analizează etapa prin tradiționalele Plusuri și Minusuri.

Plusuri și minusuri etapa 9 din Premier League

Arsenal – Spurs 3-1 (Partey, Jesus, Xhaka / Kane (pen))

+ Mikel Arteta. După înfrângerea de pe Old Trafford, Arteta avea nevoie de o victorie cu o contracandidată la top 4 și pentru a transmite un mesaj că victoriile și jocul bun din primele etape nu au fost o întâmplare. Cu Tottenham, am văzut același joc ofensiv atractiv al lui Arenal și aceleași trasee de joc care au avut succes și în primele etape, arâtând că echipa sa e mai matură decât o arată media vârstei jucătorilor din teren. Tunarii n-au căzut pshihic după ce s-au văzut egalați pe tabelă, iar Arteta n-a căzut în „păcatul lui Pep” (cunoscut pentru cum inovațiile sale din meciuri importante mai mult îl trag în jos decât să-l ajute) și nu a pregătit nicio surpriză tactică la acest meci important, continuând să facă ceea ce deja făcea bine.

– Emerson Royal. În zilele dinaintea meciului apăruseră multe articole (probabil sponsorizate de anturjaul brazilianului) care spuneau cum fundașul dreapta al lui Spurs a investit 1 milion de lire pentru dezolvarea sa ca jucător și cum acesta a cumpărat un scouting report făcut lui Hakimi, a angajat oameni de știință și aparatură care să-l ajute să fie mai bun. Rezultatul? O prestație modestă și o eliminare la 2-1 pentru Arsenal, care a făcut imposibilă o reveniire pe tabelă a echipei sale. (Alex Avram)

Bournemouth – Brentford 0-0

+ Bournemouth. Cu un antrenor intermirar (Gary O’Neil) după demiterea lui Scott Parker, Cireșarii sunt neînvinși de patru meciuri în Premier League. Inexplicabil, dar adevărat.

– Brentford. Victoriile pătimașe cu United (4-0) sau Leeds (5-2) sunt date uitării atunci când în ultimele două partide pierzi la scor de neprezentare cu Arsenal pe teren propriu, apoi nu reușești nimic pozitiv pe terenul echipei cu cel mai slab lot din Premier League, condusă de un antrenor interimar.  (Mihai Rotariu)

Crystal Palace – Chelsea 1-2 (Edouard, Aubamayang, Gallagher)

+ Connor Gallagher. Mijlocașul central al celor de la Chelsea a înscris golul victoriei printr-o execuție extraordinară. Fostul jucător al celor de la Palace a reușit astfel să îi ofere debutul perfectul în Premier League noului său antrenorm Graham Potter.

– Vincente Guaita. Deși apreciat drept un portar cu prestații solide, Guaita a fost departe de o formă bună în fața celor de la Chelsea. Fotbalistul spaniol în vârstă de 35 de ani a făcut un meci mediocru iar la finalul partidei a privit neputincios execuția lui Gallagher. (Mihai Ianoși)

Fulham – Newcastle 1-4 (Wilson, Almiron, Longstaff, Almiron, Reid)

+ Miguel Almiron. Mijlocașul celor de la Newcastle confirmă forma bună pe care o traversează. Autorul unei duble în partida cu Fulham, Almiron se poate lăuda cu execuția fantastică pentru primul gol marcat dar și cu o prestație solidă pe întraga durată a meciului.

– Nathaniel Chalobah. Mijlocașul englez al celor de la Fulham a fost eliminat direct în minutul opt al partidei cu Newcastle, în urma unul fault violent. Cartonașul roșu primit de Chalobah a fost astfel unul dintre motivele pentru o diferență atât de mare pe tabela de scor la finalul meciului. (Mihai Ianoși)

Liverpool – Brighton 3-3 (Trossard, Trossard, Firmino, Firmino, Diaz, Trossard)

+ Leandro Trossard. Nu oricine marchează 3 goluri pe Anfield, mai ales dacă nu poartă stema lui Liverpool pe piept. Belgianul Trossard devine doar al treilea fotbalist din istoria Premier League care reușește un hattrick pe terenul lui Liverpool, precedentul fiind Andrey Arshavin (care a marcat chiar 4 goluri!), în 2009.

 – Liverpool. Nu e clar de ce nu funcționează jocul lui Liverpool în acest sezon, dar calitatea echipei lui Klopp insistă să rămână ascunsă. Forma slabă a playmaker-ului din apărare și a mijlocașului defensiv care juca impecabil în sezoanele trecute, ezitările lui van Dijk, lipsa de strălucire a Faraonului.

Southampton – Everton 1-2 (Aribo, Coady, McNeil)

+ Frank Lampard. Antrenorul englez a reușit să stabilizeze o echipă aflată în derivă și să ofere un debut de sezon peste așteptări pentru fanii clubului Everton. „Caramelele” reușesc astfel al doilea meci consecutiv câștigat și surprinzător se bucură și de cea mai bună apărare din campionat cu doar șapte goluri primite.

– Southampton. Întraga performanță a „Sfinților” se poate cataloga cu un minus după această etapă. Pe teren propriu, Southampton a deschis scorul în a doua repriză a meciului cu Everton dar avantajul de pe tabelă a ținut doar trei minute. „Sfinții” au încasat rapid două goluri, într-un interval de două minute, și astfel înregistrează o nouă înfrângere în Premier League. (Mihai Ianoși)

West Ham – Wolves 2-0 (Scamacca, Bowen)

+ Gianluca Scamacca. Italianul a marcat primul său gol în Premier League. Au durat câteva etape până când italianul și-a intrat în ritm și s-a acomodat fotbalului din Anglia. Cu Wolves, Scamacca a început titular, a avut o evoluție foarte bună și pare să-i fi furat locul de titular lui Michail Antonio. Scamacca n-are viteza și determinarea lui Antonio, dar are o calitate tehnică mult mai bună, o viziune mai bună și lovește balonul mai bine decât o face Antonio.

– Bruno Lage. Portughezul a ajuns la final de drum pe banca lui Wolves. Deși avea la dispoziție un lot de calitate de la mijloc în sus, Lage nu a reușit să construiască o echipă eficientă, Lupii având cel mai slab atac din campionat. Trecerea neinspirată la un sistem cu 4 pe fund, plecarea căpitanului Coady, ineficiența atacanților, relațiile tot mai proaste cu jucătorii cheie și cu fanii, toate i-au pus capac lui Bruno Lage care a fost concediat ieri. (Alex Avram)

Man City – Man Utd 6-3 (Foden x3, Haaland x3, Antony, Martial x2)

+ Erling Haaland. Premier League s-a transformat în terenul de joacă al atacantului norvegian. Haaland a semnat din nou o triplă iar de această dată în fața rivalilor de la Manchester United. Haaland ajunge astfel la 14 goluri în tricoul celor de la City, doboară record peste record iar singura întrebare care rămâne este unde se pot termina goluri din acest sezon pentru Haaland.

– Erik ten Hag. Antrenorul olandez a greșit clar tactica pentru meciul cu Manchester City. United a părut mai degrabă un sparring partner pentru campioana din Premier League iar alegerile tactice dar mai ales a fotbaliștilor folosiți, îi pun pe umeri lui ten Hag această umilință din derby. (Mihai Ianoși) 

Leeds – Aston Villa 0-0

+ Leeds. În ciuda faptului că au evoluat cu un jucător în minus aproape toată repriza a doua, Leeds a reușit totuși să părăsească terenul cu fruntea sus și, implicit, să păstreze încă seria invincibilă din acest sezon pe teren propriu.

– Luis Sinisterra. Un gest necugetat al columbianului îi lasă pe cei de la Leeds întreaga repriză secundă în inferioritate numerică. Deși primise deja un galben în minutul 26 pentru un fault, la trei minute după reluarea părții secunde Sinisterra împiedică neregulamentar reluarea jocului, iar centralul partidei nu are altă alternativă decât să îl elimine prematur. (Mihai Rotariu)

Leicester – Nottingham Forest 4-0 (James Maddison x2, Harvey Barnes, Patson Daka)

+ James Maddison. Englezul se zbate puternic pentru a prinde lotul Angliei la Campionatul Mondial. Din păcate pentru el, ca și în cazul lui Trent, pozițiile ocupate în teren nu corespund filosofiei tactice implementată de Southgate. Cu Forest, James a marcat o dublă și a oferit o pasă de gol în vcitoria cu 4-0 care-i scapă pe Leicester de ultimul loc în campionat. De la începutul sezonului trecut, Maddison a fost direct implicat în marcarea a 26 de goluri în Premier League (17 goluri și 9 assist-uri), fiind al doilea într-un top al englezilor, după Kane (34).

– Nottingham Forest. Am asistat cu uimire și destulă reticență la tentativa forțată de îmbunătățire a calității lotului Pădurarilor, imediat ce au promovat în Premier League. Cooper a avut la dispoziție în jur de 23 de jucători noi, nepunând la socoteală pe cei întorși din împrumuturi, pentru a șlefui o echipă competitivă. Aproximativ 160 de milioane de euro au mizat pe rămânerea în circuitul primului eșalon, dar, pare că recrutarea a fost un proces masiv dezechilibrat, dacă ne uităm cum arată defensiva. Cu 21 de goluri primite, doar Leicester stă mai rău la acest capitol (22), dar Vulpile tocmai le-au servit o lecție de fotbal în timp ce îi îndesau în fotoliul ultimei clasate. Locul 20 după asemenea investiții și mai ales evoluții, sună acut a demitere în peisajul actual al fotbalului britanic. (Mihai Rotariu)


Dacă ți-a plăcut ce tocmai ai citit,  alătură-te comunității de fani Premier League din România pe Facebook, abonează-te la newsletter-ul nostru, care vine în fiecare vineri, pe e-mail și pe Whatsapp, și urmărește-ne pe FacebookInstagramYouTube și Discord.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *