Cui nu-i place când David învinge 6 Goliați? Nu vom uita prea curând povestea titlului luat de Leicester City în sezonul trecut, analizată din toate unghiurile în comunitatea noastră și nu numai, dar ce nu știu însă mulți e că în academia Vulpilor joacă un român! Și nu doar joacă, ci chiar e premiat! Vă prezentăm, în exclusivitate, un interviu cu Alex Pașcanu, desemnat cel mai bun jucător din academia de tineret a lui Leicester City în sezonul care tocmai se încheie!

Cine este Alex Pașcanu?

Are 18 ani și, așa cum mărturisea chiar el într-un interviu acordat lui Dan Mirea (Prosport), poate juca orice rol în apărare. E folosit cel mai adesea fundaș stânga, în ciuda înălțimii atipice pentru acest post, dar îi place să intre și în centru, versatilitate pe care doar un jucător care lovește mingea cu ambele picioare o poate avea. Leicester U23 e prezentă în Division 1 din Premier League 2, iar Alex Pașcanu jucat 16 partide din 22 în acest sezon acolo, apărând alături de jucători precum Musa, Benalouane sau Gray și a fost titular în toate cele 6 meciuri ale lui Leicester în UEFA Youth League (în care concurează echipele de tineret ale cluburilor calificate în Liga Campionilor).

Interviul, pe care jucătorul mi l-a acordat prin Whatsapp, ne dezvăluie câteva cadre din viața tânărului jucător la un club care a atins în acest sezon sferturile Ligii Campionilor.

Vlad Bogos: Alex, hai să începem cu o prezentare: cine este Alex Pașcanu, fotbalistul? Spune-ne câteva cuvinte despre cariera ta de până acum în Anglia și despre viața la Leicester Football Club.

Alex Pașcanu: Sunt în Anglia de la 5 ani, când a trebuit să mă mut cu părinții aici. La Leicester am ajuns de la 8 ani. Am semnat la început cu echipa U9 și am jucat la toate grupele de vârstă. Azi sunt la U18, dar tot întregul sezon l-am jucat la U23. Am crescut de mic aici, la Leicester, sper să debutez în curând și la echipa mare!

VB: Copil fiind, te atrag la fotbal jucătorii mari, cei în care identifici un model sau o trăsătură de caracter pe care o regăsești în tine. Care au fost modelele tale din fotbal, în copilărie?

AP: De mic mi-a plăcut de Cristiano Ronaldo, de pe vremea când juca la Manchester United. Pe atunci nu am știut că o să devin fundaș, dar îmi placeau si Vidic cu Ferdinand, care formau un cuplu formidabil de fundași!

Dar acum? Ne spui un fundaș cu care te asemeni, ca stil de joc?

Ca stil de joc ma asemăn cu Marquinhos (n.r. PSG) sau Diego Godin (n.r. Atletico Madrid).

Dar din campionatul englez?

Din Premier League aș zice David Luiz.

Povestește-ne cum s-a transformat orașul Leicester în timpul sezonului de legendă în care trupa lui Ranieri a luat titlul. Ce ai simțit, purtând pe piept emblema acestui club?

După ce a luat titlu, orașul s-a transformat pur și simplu, s-a îmbrăcat în albastru. Peste tot erau numai poze și afișe cu Leicester, cu jucătorii! A fost o mare petrecere câteva săptămâni, dar cel mai ciudat lucru era ca mergeam la club, vedeam toți jucatorii campioni ai Angliei și nouă, celor de la U23, ni se părea ceva normal, dar după ce ieșeam pe afară, toată lumea, la radio, la televizor, peste tot vorbeau de Leicester! Stătea lumea în strada ore întregi să vadă un jucător prin geamul de la autocar!

Craig Shakespeare, fostul secund al lui Ranieri, conduce acum echipa și, la rezultatele obtinute, probabil i se va prelugi contractul. Cum este Shakespeare, ca persoana?

Shakespeare este un antrenor care e foarte aproapiat de jucător, dar nu numai de jucători, ci de toată lumea de pe la club. Le știe numele tuturor, de la jucători până la oamenii care fac curățenie, iar asta face ca atmosfera la club sa fie una foarte bună.

Ne faci un 11 preferat al tău, din acest sezon?

Echipa mea din Premier League de anul asta este: Courtois – Walker, David Luiz, Alderweireld, Rose – Kante, Alli, Coutinho – Hazard, Kane, Mane.

 

Selecționerul Isăilă a făcut câteva alegeri foarte curajoase, chemând mulți jucători noi la lotul de tineret. Cum a fost atmosfera acolo?

Multi dintre noi ne cunoșteam de la u19 si atmosfera a fost una placută. Acum trebuie să ne unim forțele și ne calificăm la EURO!

Am mai scris despre Alex Pașcanu aici.

Dacă ți-a plăcut acest interviu cu Alex Pașcanu, urmărește-ne pe Facebook, Twitter și pe canalul de Youtube pentru a fi la curent cu tot ce publicăm pe acest site.

Diavol roșu de când regele Angliei era un francez. Specialist în management de servicii IT, meșteșugar de cuvinte în timpul liber. Fondator al grupului de fani Premier League România și ctitor al acestui site.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *