A trecut încă o etapă în Premier League, iar articolul vostru preferat de pe Tackle.ro e aici.

A fost încă o etapă care ne-a amintit de una din vorbele lui Charles Bukowski: „Wherever the crowd goes, run in the other direction. They’re always wrong.” 

Cu o etapă în urmă, toată lumea era impresionată de succesul lui Chelsea 3-0 cu Luton, iar jucători precum Sterling, Malo Gusto, Chilwell sau Nicolas Jackson au fost printre cei mai transferați din joc. A urmat pentru Chelsea o etapă în care au pierdut 0-1 pe teren propriu cu Nottingham Forest.

Etapa asta, toată lumea s-a mutat de la ghișeul Chelsea la ghișeul Spurs. Cu Son proaspăt marcator al unui hattrick și cu Maddison având evoluții impresionante, cei doi jucători ai lui Ange Postecoglu au fost cei mai transferați jucători ai etapei. Cum și-au răsplătit managerii? Cu câte 2 puncte fiecare.

Etapa a 5-a a fost încă un exemplu pentru cum frumusețea jocului de FPL stă în bucuria de a anticipa o surpriză, de a miza pe un jucător mai puțin popular și nu de a urma instinctul de turmă. (A nu se înțelege că trebuie acum să vă logați în FPL și să scăpați de Haaland sau Maddison)

În miniliga noastră, era limpede din prima zi că lucrurile vor sta prost, iar vina a fost îndreptată către Roberto De Zerbi, acuzat de Dan Dracea că „a dat cu zarul ca Pițurcă!”. Estupinan nici măcar rezervă, Ethan Ferguson și Joao Pedro rezerve, ce-i asta?!

A fost o etapă cu puține puncte și în care Strașnic United-ul lui Vlad și-a păstrat fotoliul de lider.  Dar fotoliul nu mai e chiar atât de confortabil, Mihai Rotariu suflându-i în ceafă de la doar 5 puncte în spate..

Etapa asta, Mihai s-a pus la masă cu Pep Guardiola și s-a jucat cu ruleta catalanului. L-a transferat pe Phil Foden, anticipând corect că englezul va fi titular. Pe teren însă, Foden n-a prins chiar cea mai productivă zi, aducând doar 2 puncte celor care l-au avut în echipă. Însă cine altcineva să-l salveze pe Mihai decât unicul și inegalabilul Mo Salah. Două pase de gol pentru micul faraon și 10 puncte în contul Steagu Alb. E de așteptat că Mihai să primească un apel în această săptămână de la infirmieria clubului: „Boss, ce mai facem cu ăștia doi? Le facem „externarea” din echipă?”

Dan a continuat cu alegerile sale atipice pentru banderola de căpitan. A crezut că aerul de la malul mării îi va face bine lui Nicolas Jackson, dar atacantul venit de la Villarreal a avut o prestație modestă la Bournemouth. La casele de pariuri, bookmakerii se gândesc să introducă un pariu special, întrebându-se dacă Dan îl va alege vreodată pe Haaland căpitan, iar sursele redacției ne spun că se pregătește o cotă de 1.20 pentru faptul că norvegianul nu va fi niciodată căpitan la Zecarul ESports.

Expectation:

Reality:

Mihai Ianoși a început etapa cu -4, după o alegere riscantă. I-a făcut loc în primul unsprezece noului atacant al lui Manchester United, Rasmus Hojlund. Danezul a fost aproape de a-i aduce puncte lui Mihai, dar VAR-ul i-a anulat prima reușită în Anglia. Remarcăm și faptul că în sfârșit, Mihai a avut curajul de a aduce un jucător de câmp de la Newcastle United. Elliot Anderson a fost îmbărbătat de Mihai, vecinii săi plângându-se că aud tot mai des din curtea casei sale scandarea Howay the Lads! urmată și de un lătrat de câine fioros.

Dezamăgit că etapa precedentă i-a transferat ca o oaie pe Malo Gusto și Sterling, etapa această Alex n-a mai făcut niciun transfer, simțind că următorii „pățiți” vor fi Son și Maddison și că aceștia vor avea un blank cu Sheffield United. Și-a smus părul din cap știind că l-a avut pe bancă pe Joao Pedro (7 puncte), iar în continuare nu e convins să facă vreun transfer pentru etapa viitoare. „Nu mă convinge niciun jucător…” , a tot fost auzit bombănind de unul singur în timp ce-și mai făcea o cafea…

George a fost singurul dintre noi care s-a bucurat de schimbările lui De Zerbi. Joao Pedro (7 puncte) i-a reintrat în grații managerului Artetaball, dar echipa putea acumula și mai multe puncte dacă Sven Botman (9 puncte)  nu era uitat pe ultimul loc de pe banca de rezerve…

Dan Mihăescu a făcut o mutare surprinzătoare înaintea etapei. L-a lăsat cu gura căscată pe James Word-Prowse, cel care i-a adus puncte cu o etapă în urmă, și l-a adus pe fâșnețul Mousa Diaby. Jucătorul lui Villa a reușit un assist și a obținut 5 puncte, dar Word-Prowse a scos 7 puncte, a marcat cu Manchester City și după gol a arătat către camere un mesaj adresat fostului său manager.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *