Echipele din Premier League și-au lansat deja tricourile de joc pentru sezonul viitor, multe dintre ele chiar au deja la vânzare două (sau chiar trei!) modele de echipament. Le-am adunat pe toate într-un articol pe care-l actualizăm pe măsură ce se lansează kit-uri noi.

Arsenal

După echipmentele superbe din sezonul trecut, primul al contractului cu Adidas, Arsenal are și în 2020/2021 un kit frumos pentru teren propriu, în clasicul alb și roșu care definește identitatea Tunarilor.

Încă nu a fost prezentat oficial echipamentul de deplasare sau vreun al treilea kit. Actualizăm imediat ce apar.

Aston Villa

Salvată de la retrogradare în ultima etapă, echipa din Birmingham are un sponsor nou pe tricourile Kappa: compania care vinde mașini online, Cazoo, care este main sponsor și la Everton. Culorile sunt cele clasice ale clubului, iar croiala indică un tricou mulat, nerecomandat iubitorilor de cârnați sau de bere, dar mai ales iubitorilor de cârnați ȘI de bere.

Momentan, doar acest kit a fost prezentat oficial, iar John McGinn pare mulțumit.

Brighton

Pentru al doilea sezon consecutiv, Brighton prezintă un echipament elegant prin simplitate și prin culorea aleasă să dea viață clasicelor alb și albastru de pe emblema clubului: galbenul.

Este singurul kit prezentat deocamdată.

Burnley

La fel ca și la capitolul transferuri, Burnley nu se grăbește, așa că, la doar 6 săptămâni înainte de primul fluier al noului sezon, echipa lui Sean Dyche nu a prezentat încă niciun kit.

Chelsea

Chelsea și Nike au reușit să ne facă să apreciem echipamentul din sezonul trecut abia acum, când l-au lansat pe cel nou. Pattern-ul folosit este unul plăcut, cu un model negru pe fond albastru, dar sponsorul Three (un operator de telefonie mobilă) face ca toți fotbaliștii să pară că poartă numărul 3…

Tricoul de deplasare păstrează patternul (evident și sponsorul), dar prin combinația de culori dă senzatia unei pijamale premium.

Dacă zvonurile sunt adevărate însă, al treilea echipament al lui Chelsea, cel de rezervă, îl va face pe cel de deplasare să pară senzațional. Imediat ce avem confirmarea, facem un update.

Crystal Palace

Foarte greu de spus dacă echipamentele lui Crystal Palace, lansate toate o dată, sunt reușite în materie de aspect sau nu. Cert este că Palace a ales, la fel ca și Aston Villa, echipamente mulate, în culorile clubului, cu o mică reinterpretare a dungilor sub forma unor săgeți.

Tricourile de deplasare, în exact aceeași idee, dar pe fond alb:

Third kit, pe negru:

Mesajul subliminal al echimentelor lui Crystal Palace din acest sezon? Săgeata în sus pare să spună: „Rezistăm și anu’ ăsta!”.

Everton

The Toffees trec de la Umbro la Hummel, iar echipamentul pentru teren propriu, cu noul sponsor (Cazoo) este unul elegant, în albastrul clasic al clubului.

Foarte frumoasă combinația de culori pentru echipamentul de deplasare: „gold and blue”!

Leeds

Până acum știm doar că Leeds trece de la Kappa la Addidas și de la Championship la Premier League. Vin și echipamentele cât de curând.

Leicester

După un set de tricouri foarte frumoase în sezonul trecut, Adidas propune un design foarte simplu (elementul nou vine doar din croială practic) pentru kit-ul de teren propriu al Vulpilor. Observăm și un „sponsor” principal nou: campania Thailand smiles with you.

Deocamdată atât de la Leicester.

Liverpool

Campioana din Premier League a încetat colaborarea cu New Balance și a trecut la Nike. Celebri pentru lipsa de creativitate în materie de design de tricouri, cei de la Nike au jucat „la sigur” pentru primul tricou lansat alături de Cormorani.

Așteptăm și celelate modele.

Manchester City

Dacă în primul sezon de contract cu Puma, Manchester City a folosit un echipament de teren propriu clasic și elegant, în vara anului 2020 Cetățenii și producătorul german au lăsat orice urmă de conservatorism în urmă. Kit-ul de teren propriu este un mozaic în culoarea specifică a clubului, creat de un artist local și fan al clubului. E genul de tricou pe care-l iubești sau îl urăști, dar pe care n-ai cum să-l ignori.

După lansarea mozaicului, ne-am fi așteptat de la City să vină cu un design în linii clasice pentru echipamentul de deplasare. N-a fost așa:

Inspirat din design-ul podului Bridgewater, care există încă din vremurile Imperiului Roman, Puma a conceput un kit care combină nuanțe de negru și bleumarin închis cu elementele scrise în „cupru”. Din nou, un tricou pe care nu prea ai cum să nu-l remarci.

Manchester United

Uneori în viață trebuie să iei o pauză. Asta a făcut și designerul de la Adidas care a creat noul tricou de teren propriu al lui Manchester United „inspirat din emblema clubului”.

Se citește încântarea și în privirea lui Bruno Fernandes sau poate e doar teama de cum ar putea arăta kit-ul de deplasare și tradiționalul echipament de rezervă care mai mereu e un dezastru la United. Și pentru ca lansarea să fie un „succes” total, nici măcar culoarea echipamentului de teren propriu nu e clară din fotografiile oficiale. Vedeți mai sus două nuanțe diferite de roșu?

Newcastle

Dacă v-aș fi arătat orice kit de teren propriu al lui Newcastle din ultimii 5 ani și v-aș fi spus că este cel din 2020/2021, nu prea ați fi avut cum să mă contraziceți. Dungile și culorile clasice, alături de același logo de sponsor care strică elenganța design-ului.

Vor mai veni și altele…

Sheffield United

The Blades nu se încurcă: liniile clasice ale echimentului, în culorile tradiționale ale clubului.

Acesta este, momentan, singurul kit prezentat oficial de echipa lui Chris Wilder.

Southampton

Echipa care a fost aproape de a da cel mai improbabil golgeter din istoria Premier League în vara lui 2020 a lansat deja toate cele trei tipuri de echipamente pentru noul sezon.

Pe teren propriu, Sfinții vor juca în roșu, cu o banderolă albă în diagonală, așa cum au purtat (fizic, peste tricou!), în 1885, fotbaliștii de la St. Mary’s Young Men’s Association Football Club, primul nume al lui Southampton FC de astăzi.

În deplasare, o nuanță plăcuta de bleumarin bine potrivită cu elemente galbene și albastre definesc un echipament Under Armour pe care doar logo-ul sponsorului îl debalansează (observație valabilă pentru toate cele trei modele de tricouri).

Echipamentul de rezervă este o versiune în oglindă a celui de teren propriu, cu banderola pe cealaltă diagonală și culorile inversate.

Nu e clar dacă Southampton nu a reușit să convingă niciun fotbalist să pozeze în noul third kit, cert e că nu am găsit nici măcar o singură fotografie de acest gen, așa că am inclus mai sus un detaliu foarte frumos (prezent pe toate cele trei tricouri): inscripția We March On, de pe interiorul gulerului.

Tottenham

Un tricou anost au cei de la Spurs pentru meciurile de acasă, probabil conceput în aceeași notă precum fotbalul propus de Mourinho. Absolut nimic special aici:

Pentru deplasare însă, Nike propune un verde foarte interesant, care în combinație cu gulerul rotund (diferit de cel pentru teren propriu) arată bine.

Din motive necunoscute, tricoul de deplasare are o dungă roz pe lateral, iar short-ul bleumarin are logo-ul Nike și al clubului… tot roz.

West Brom

Revenirea lui West Brom în Premier League, cu Slaven Bilic pe bancă și Charlie Austin golgeter, a fost marcată și de lansarea unor kit-uri noi, cu linii foarte similare, dar scheme de culori complet diferite. Așa vor juca West Brom pe teren propriu:

În deplasare, West Brom va fi noul Norwich, măcar în materie de culori: galben și verde, în cea mai vie combinație de culori pe care am văzut-o, până acum, pentru noul sezon.

Dacă te satisface simetria… nu zăbovi prea mult la grosimea liniilor verticale de pe echipamentele lui West Brom!

West Ham

Umbro a creat tricouri simple, cu linii clasice, folosindu-se de combinația frumoasă de culori pe care o folosesc cei de la West Ham. Le-a ieșit și pentru teren propriu…

… și pentru deplasare!

Wolverhampton

Când culorile clubului tău sunt portocaliu și negru, e greu să faci un echipament urât. Adidas propune un pattern interesant, dar clubul vine cu un logo bizar de sponsor și strică design-ul. Raul Jimenez nu pare deranjat însă… Pentru deplasare încă nu s-a lansat echipamentul oficial.

Sursa: FootballShirtCulture.com

Dacă îți place ce citești pe Tackle.ro:

  1. Abonează-te la newsletter-ul nostru săptămânal, prin e-mail.
  2. Urmărește-ne pe FacebookInstagramTwitter și Youtube.
  3. Ascultă podcast-ul Tackle Show pe Apple MusicSpotifyAnchor.fm sau pe Google Podcasts.

Diavol roșu de când regele Angliei era un francez. Specialist în management de servicii IT, meșteșugar de cuvinte în timpul liber. Fondator al grupului de fani Premier League România și ctitor al acestui site.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *