Pe 18 mai 2017, Ryan Sessegnon va împlini 17 ani. Va mai avea doar un an până când va putea semna un contract profesionist fără să aibă nevoie de semnătura părinților pentru a juca fotbal.

Până atunci însă, Ryan are 16 ani, îmbracă tricoul lui Fulham și, la primul său sezon la echipa de seniori, a jucat de 21 de ori în Championship, FA Cup și League Cup. A și înscris, chiar dacă rolul său este în apărare, în banda stângă. Joacă uneori și în linia de mijloc, tot pe stânga, așa cum a făcut-o și pe 11 martie, pe St James’ Park în fața liderilor diviziei, Newcastle United.

Fulham conducea la pauză cu 0-1 și continua să atace, flămânzi să reintre în cursa pentru on loc în play-off-ul de promovare în Premier League. Așa ajunge Sessegnon în mijlocul careului lui Newcastle și trage cu latul piciorului stâng după un călcâi a nigerianului Aluko, pentru 0-2 puțin după pauză. 8 minute mai târziu, puștiul de 16 ani sprintează pe stânga și primește o pasă ideală de la același Aluko și o finalizează cu stângul, câștigând meciul pentru Fulham.

Doar că meciul nu se terminase încă pentru Ryan Sessegnon. La 1-3, în prelungiri, puștiul e iar în centrul careului și cade la un fault, obținând un penalty și șansa primului său hattrick din carieră. Se ridică să bată, dar colegul său, Tim Ream, nu-l lasă să execute. Tim Ream trage pe lângă, la câteva zeci de secunde după ce i-a refuzat șansa unui hattrick pe St James’ Park, primul din cariera unui adolescent de 16 ani.

Nu știu ce a învățat Ryan Sessegnon din meciul carierei sale de până acum, dar vestea bună este că nu va mai rămâne mult timp în Championship. Dacă Fulham va merge în Premier League sau nu, rămâne de văzut (sunt la două puncte de primul loc de play-off, cu un meci în minus), dar talentul internaționalului de tineret al Angliei l-a pus deja pe radarul cluburilor din Big 6. Vara trecută, presa scria că Manchester United și Liverpool îl urmăresc pe Ryan Sessegnon. Vom mai auzi de el și probabil că în maxim doi ani îl vom vedea în Premier League.

Dacă vă plac articolele de pe site, ne puteți urmări pe Facebook, Twitter și pe canalul de Youtube. Sursa foto: Richard Lee/BPI/Rex/Shutterstock, via The Guardian.

Diavol roșu de când regele Angliei era un francez. Specialist în management de servicii IT, meșteșugar de cuvinte în timpul liber. Fondator al grupului de fani Premier League România și ctitor al acestui site.

    2 replies on “Cum a ratat Ryan Sessegnon primul hattrick din carieră. La 16 ani”

    Comments are closed.