Și iată-ne ajunși la ultima grupa cu analiza jucătorilor care merită atenția noastră la Mondialul rusesc. Astăzi vom trece în revistă jucătorii care pot atrage atenția în Grupa H la Campionatul Mondial, o grupă din care fac parte Polonia, Senegal, Columbia și Japonia. După cum v-am obișnuit în articolele anterioare, vom prezenta câte un jucător din fiecare reprezentativă.

Vezi aici jucătorii pe care-i urmărim din grupa A, grupa B, grupa C, grupa D, grupa E și grupa G la Mondial!

Karol Linetty – 23 de ani, mijlocaș, Polonia

Crescut la academia polonezilor de la Lech Poznan, Linetty a ajuns un jucător de bază în angrenajul celor de la Sampdoria. La 23 de ani se poate lăuda cu o bogată experiență acumulată în cele două sezoane de Serie A, acolo unde a evoluat în 64 de partide. Principala sa armă este tackling-ul, procedeu vital pentru un mijlocaș defensiv. Linetty participă și la faza de construcție, iar în ultimul timp are dese prezențe la finalizare, reușind să înscrie 3 goluri pentru echipa de club în sezonul recent încheiat.

Linetty în tricoul Sampdoriei. Sursa foto: PlayersDB.com

În echipa națională are 20 de prezențe și un gol marcat, iar pentru turneul final este văzut drept perechea ideală în centrul terenului alături de Krychowiak.

Karol Linetty va purta numărul 8 pentru Polonia la Mondial.

Ismaila Sarr – 20 de ani, atacant, Senegal

Deși am avut variantele Niang sau Balde, am preferat să scriu despre tânărul jucător al lui Rennes. Jucător polivalent, Sarr poate evolua ca atacant, extremă sau mijlocaș stânga, dar la nevoie poate trece și în flancul drept. A avut un sezon excelent în Ligue 1, iar cele 5 goluri marcate și cele 3 pase decisive livrate colegilor săi stau mărturie.

Sarr în tricoul lui Metz. Sursa foto: Goal.com

Sarr a fost cel mai tânăr jucător prezent în 2017 la Cupa Africii, iar Rennes a plătit în schimbul său 17 milioane de euro celor de la Metz. Chiar dacă șansele de a juca la acest mondial par reduse din cauza concurenței din atac, Sarr poate fi o soluție viabilă pentru selecționerul Aliou Cisse, iar dacă se va apela la serviciile sale, atacantul lui Rennes poate fi o surpriză plăcută. A marcat deja de 3 ori pentru echipa naționala în cele 11 partide jucate.

Ismaila Sarr poartă numărul 18 pentru Senegal la Mondial.

Vezi aici jucătorii pe care-i urmărim din grupa A, grupa B, grupa C, grupa D, grupa E și grupa G la Mondial!

Davinson Sanchez – 22 de ani, fundaș, Columbia

La 20 de ani este transferat de Ajax Amsterdam, urmând a se impune ca titular încă din primul său sezon european. Mai mult, în cele 32 de partide jucate în Eredivisie, Sanchez a marcat de 6 ori, o cifră impresionantă pentru un fundaș central.

Sanchez jucând pentru Tottenham. Sursa foto: FootballParadise.com

În vara anului trecut englezii de la Tottenham au plătit în schimbul fundașului columbian 40 de milioane de euro. Sanchez s-a impus și aici devenind om de bază în defensiva lui Pocchetino, fiind văzut drept unul din cei mai promițători tineri din fotbalul mondial. Deși are câțiva concurenți cu experiență, nu ar fi exclus să-l vedem printre titularii Columbiei la acest mondial. A îmbrăcat de 9 ori tricoul echipei naționale fără a avea în cont vreo reușită.

Davinson Sanchez va purta numărul 23 pentru Columbia la Mondial.

Naomichi Ueda – 23 de ani, fundaș, Japonia

Fiind o echipă cu media de vârstă destul de ridicată, Japonia ne-a oferit la această categorie in jucător prea puțin cunoscut, dar care poate să ne atragă atenția la balul din Rusia. Ueda este campion al Asiei la U-23 și joacă momentan la Kashima Antlers în campionatul intern.

Sursa foto: JapanTimes.co

În trecut, fundașul nipon a practicat și artele marțiale, dar până la urma a decis să se dedice sportului rege. Printre calitățiile lui Ueda se numără forța și viteza, dar cu siguranță vom descoperi și altele pe parcursul turneului final. Are 3 selecții în echipa reprezentativă, fără a fi marcat vreun gol.

Naomichi Ueda va purta numărul 2 pentru Japonia la Mondial.

Tu ce fotbalist vei urmări din Grupa H la Campionatul Mondial?

Surse: transfermarkt.com, whoscored.com

Urmărește-ne pe Facebook, Twitter și pe canalul de Youtube pentru a fi la curent cu tot ce contează în Campionatul Mondial și nu numai.

Pasionat de cărți și de fotbal, despre care scrie pe un blog numit Revista de fotbal.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *