Bine ați venit la „Predicțiile Tackle.ro” pentru ediția 2023/2024 a Premier League. Redacția noastră, formată din Alex Avram, Dan Dracea, Mihai Ianoși, Dan Mihăescu, George Pîrcălabu și Mihai Rotariu, s-a strâns online să facă predicții. Unele vor ieși. Altele vor fi complet ratate. Și pentru că am vrut să ducem exercițiul acesta la alt nivel, am invitat și alți prieteni apropiați Premier League să-și dea cu părerea. Haideți să aflăm în următoarele luni cine a avut dreptate. 

Cine a făcut predicțiile? Redacția Tackle.ro formată din Alex Avram, Dan Dracea, Mihai Ianoși, Dan Mihăescu, George Pîrcălabu și Mihai Rotariu, cu Vlad Bogos invitat de onoare. Apoi, invitații ediției: Mihai Crăciun (comentator Orange Sport), Răzvan Pleșca (analist Prima Sport), Călin Mateș (Fotbal Englez Punct RO), Roxana Dolofan (Arsenal Romania Supporters Club), Cătălin Striblea (jurnalist Europa FM), Emanuel Roșu (jurnalist Playsport.ro), Ion Alexandru (jurnalist Eurosport.ro), Victor Voicu (expert sport sponsorship GRF+).

Campioana va fi…

Manchester City. Pierderea lui Gundogan e importantă, dar e prea puțin pentru ca City să nu rămână cea mai puternică echipă din campionat. (Alex Avram)

Manchester City. Singurul record relevant care a mai rămas de cucerit pentru Guardiola este al patrulea titlu consecutiv. Cine să-i oprească pe Cetățeni? Exact… (Vlad Bogos)

Arsenal. De ce nu? După ce ne-a arătat sezonul trecut că poate lupta aproape de la egal la egal cu Manchester City, poate că de data asta o face până la capăt, și câștigă. Arsenal a făcut transferurile dorite și dacă lucrurile se încheagă așa cum își dorește, va fi o forță de urmărit. (Dan Dracea)

Manchester City. Actuala campioană din Premier League este în continuare la un alt nivel versus competiția. Chiar dacă contracanditatele la titlu s-au întărit serios în această vară, maturitatea și valoarea celor de la City o fac, din nou, favorită la titlu. (Mihai Ianoși)

Liverpool. Au nevoie de doi fundași pe care să îi mai aducă în mercato și cred că Klopp poate retrezi un monstru adormit sezonul trecut. Dacă nu reușește, bănuiesc că va lua din nou City campionatul. (Dan Mihăescu)

Arsenal. Pentru că s-a întărit în această vară și după mulți ani are ca obiectiv titlul? Da. Pentru că sper că a învățat din experiența sezonului trecut? Da. Pentru că City a pierdut doi jucători importanți și sper ca lipsa lor să o afecteze pe termen lung? Da. Pentru că sunt suporter al lui Arsenal și poate sunt subiectiv? Da. (George Pîrcălabu)

Manchester City. Dintre toate echipele din Premier League par să gestioneze cel mai bine menținerea unei prospețimi în lot și continuitate la nivel de mentalitate propice performanței. Au plecat unii jucători importanți, însă Guardiola reușește mereu să compenseze fie modificând tactica, fie apelând la bugetul nelimitat pe care îl are mereu la dispoziție. Să nu uităm și de Academia lor, care propune mereu nume interesante. (Mihai Rotariu)

Manchester City va câștiga un nou titlu cu Guardiola pe bancă. Stilul lor, calitatea jucătorilor și, mai ales, constanța rezultatelor sub presiune vor face diferența. Chiar dacă Arsenal are jucători excelenți, să nu uităm că tunarii revin în Champions League, deci vor rula jucători pe cele două fronturi. (Mihai Crăciun)

Manchester City. Sunt la un alt nivel, e o echipă care se luptă cu recordurile, nu cu restul echipelor. Anul trecut a egalat tripla istorică a lui United din 1999, iar anul acesta probabil va deveni prima echipa care câștigă titlul în Premier League de patru ori la rând. (Răzvan Pleșca)

Man City. Cred că sunt puțin mai multe plecări decât și-ar fi dorit Pep Guardiola vara asta, motiv pentru care insistă să nu plece și Walker sau Bernardo Silva. Dar chiar și așa sunt nesimțit de buni, greu de crezut că nu vor găsi iar formulele câștigătoare. (Călin Mateș)

Arsenal. Da, cred suficient în această echipă încât să cred că ne putem bate pentru titlu. Nu mai invitați fani naivi că mine la previziuni. (Roxana Dolofan)

Manchester City. Valoarea lotului, capacitatea lui Guardiola de a reinventa și de a crea noi obiective îi va aduce din nou în fața titlului. Cred că vor câștiga mai ușor decât anul trecut. Spun asta deși eu țin cu Arsenal, dar nu cred că au adus calitatea necesară pentru primul loc. (Cătălin Striblea)

Manchester City. A trecut un an cu Guardiola peste Grealish, ar trebui să fie jucătorul numărul 1 al înca unui sezon cu titlu pe Etihad. (Emanuel Roșu)

Oricine spune altceva decât Manchester City va fi catalogat ca „hipster” și va fi trimis să facă predicții la Farmers League. Pep a construit, construiește și va construi cu migală un lot foarte puternic. (Ion Alexandru)

Liverpool. S-a întărit foarte bine și în puncte cheie, iar faptul că nu vor mai avea presiunea meciurilor din UCL cred ca îi va ajuta să se focuseze mai bine pe plan intern. (Victor Voicu)

Manchester City, din nou… Mențiuni speciale pentru Arsenal și Liverpool | © Conor Molloy / News Images / IMAGO

În top 6 vor fi…

1. Man City, 2. Liverpool, 3. Man. United, 4. Arsenal, 5. Chelsea, 6. Tottenham. (Alex Avram)

1. Man City 2. Man United 3. Arsenal 4. Liverpool 5. Chelsea 6. Tottenham. (Vlad Bogos)

1. Arsenal, 2. Manchester City, 3. Manchester United, 4. Liverpool, 5. Newcastle, 6. Chelsea. (Dan Dracea)

1. Man City, 2. Arsenal, 3. Man United, 4. Chelsea, 5. Newcastle, 6. Liverpool. (Mihai Ianoși)

1. Liverpool, 2. Man City, 3. Newcastle, 4. Man United, 5. Arsenal, 6. Aston Villa. (Dan Mihăescu)

1. Arsenal, 2. Manchester City, 3. Manchester United, 4. Liverpool, 5. Newcastle, 6. Chelsea. (George Pîrcălabu)

1. Manchester City 2. Arsenal 3. Liverpool 4. Manchester United 5. Newcastle 6. Chelsea. (Mihai Rotariu)

1. Manchester City, 2. Manchester United, 3. Liverpool, 4. Arsenal, 5. Newcastle, 6. Chelsea. United pe 2 pentru că Liverpool și Arsenal vor pedala în gol. (Mihai Crăciun)

1. Manchester City; 2. Manchester United; 3. Arsenal; 4. Liverpool; 5. Newcastle; 6. Chelsea. (Răzvan Pleșca)

1. Man City, 2. Liverpool, 3. Arsenal, 4. Chelsea, 5. Man United, 6. Tottenham. (Călin Mateș)

1. Arsenal; 2. Manchester City; 3. Liverpool; 4. Manchester United; 5. Newcastle United; 6. Chelsea. (Roxana Dolofan)

1. Manchester City; 2. Arsenal care nu trebuie să schimbe prea mult. Echipă rodată, cu experiență de acum; 3. Manchester United pentru că are un antrenor care știe cum să progreseze dacă are timp; 4. Liverpool va reveni în Champions League. Cred că de data asta Klopp are cum să-și țină jucătorii motivați; 5. Newcastle va trage tot sezonul la Champions; 6. Chelsea va începe ascensiunea. (Cătălin Striblea)

1. City; 2. United; 3. Liverpool; 4. Arsenal; 5. Chelsea; 6. Tottenham; Aș fi vrut-o și pe Brighton pe undeva pe aici (pentru că De Zerbi e un geniu), dar în mod matematic nu am reușit să-i găsesc nimic liber. (Emanuel Roșu)

1. Man City; 2. Liverpool; 3. Man United; 4. Newcastle; 5. Arsenal; 6. Chelsea. Mi-ar plăcea să o văd aici pe Brighton, dar mi-e greu să cred că De Zerbi poate, pe termen lung, să dea peste cap bugete muuult superioare. (Ion Alexandru)

1. Liverpool, 2. Machester City, 3. Newcastle, 4. Arsenal, 5. Manchester United, 6. Tottenham. (Victor Voicu)

Poate Arsenal sau altă echipă să întrerupă dominația lui Manchester City? Majoritatea lumii spune că nu.

Retrogradatele vor fi…

18. Fulham, 19. Sheffield Utd, 20. Luton. (Alex Avram)

18. Wolverhampton 19. Sheffield United 20. LATĂN. (Vlad Bogos)

18. Everton, 19. Sheffield United, 20. Luton Town. (Dan Dracea)

18. Wolves, 19. Burnley, 20. Luton. (Mihai Ianoși)

18. Everton, 19.Bournemouth, 20. Luton. (Dan Mihăescu)

18. Everton, 19. Sheffield United, 20. Luton Town (George Pîrcălabu)

18. Sheffield Utd 19. Bournemouth 20. Luton Town. (Mihai Rotariu)

18. Everton, 19. Sheffield United, 20. Luton Town. Dacă la 19 și 20 este previzibil, Everton va ajunge unde îi e locul cu actualul lot. (Mihai Crăciun)

18. Bournemouth; 19. Sheffield United; 20. Luton. (Răzvan Pleșca)

18. Nottingham Forest, 19. Sheffield United, 20. Luton. (Călin Mateș)

18. Everton; 19. Sheffield United; 20. Luton. (Roxana Dolofan)

18. Burnley. Ce a jucat în Championship nu poate fi repetat în Premier; 19. Sheffield; 20. Luton. Nici nu are capacitatea și investițiile care să-i dea dreptul să rămână. Va fi o premieră cu trei promovate care vor retrograda. (Cătălin Striblea)

18. Sheffield United; 19. Wolves; 20. Luton; Cred că nu vom mai avea lupta din sezonul trecut în partea roșie a clasamentului. (Emanuel Roșu)

18. Wolves; 19. Sheffield; 20. Luton. Îmi place să cred că Forest va reuși din nou să se salveze. (Ion Alexandru)

18. Sheffield United, 19. Nottingham Forest, 20. Luton Town. (Victor Voicu)

Va fi prezența Luton Town în Premier League una trecătoare? Nimeni nu a prezis că nou-venita va termina mai sus de locul 20.

Surpriza plăcută va fi…

Tottenham? După ani în care Spurs ne-a obișnuit cu o manieră de joc ultra-pragmatică, cred că venirea lui Ange Postecoglou și stilul de joc pe care acesta îl va impregna va fi o surpriza plăcută pentru iubitorii fotbalului englez. La fel și Bournemouth cu Andoni Iraola poate fi o surpriză plăcută sau un dezastru savuros. (Alex Avram)

Burnley. O echipă complet diferită de cea care a retrogradat în 2022 a revenit în Premier League și va supraviețui cu un joc mult mai bun decât acel Burnley pe care-l știam din era Dyche. (Vlad Bogos)

Arsenal. Pentru motivele pentru care o pot vedea și campioană. (Dan Dracea)

Chelsea. Cu un lot schimbat in totalitatea, Chelsea are jucători cu un potențial mare. În plus au si un antrenor cu experiență în Premier League. (Mihai Ianoși)

Burnley. Deși lotul pare să nu fie extrem de bun, stilul de joc cred că le va permite să domine echipele din a doua parte a clasamentului. Le va fi însă greu să obțină rezultate bune cu echipele în formă din topul clasamentului. (Dan Mihăescu)

Bournemouth. Odată cu venirea noului patron, clubul din sudul Angliei și-a schimbat total strategia de transferuri și a început să investească în jucători tineri. Totodată, prin decizia de a-l schimba pe Gary O’Neil cu Andoni Iraola, un antrenor care a avut rezultate foarte bune la Raya Vallecano, Bournemouth a arătat că vrea să treacă la nivelul următor, să nu mai fie considerată o candidată la retrogradare. Cred că vom vedea o echipă ofensivă, care va face mereu pressing cu dorința de a câștiga cât mai repede mingea în jumătatea adversă, o echipă care va termina pe unul dintre locurile 10-12. (George Pîrcălabu)

Burnley. Stilul de joc propus de Kompany va șterge stereotipul căpătat de ani buni în PL, de echipă eminamente britanică, una care aplică constant tactica ‘lungă și pe a doua’. Supriza va fi însă că, jucând în sfârșit ‘fotbal’, vor face o figură frumoasă în Premier League. (Mihai Rotariu)

Brentford, pentru că au o filosofie sănătoasă și vor obține rezultate pozitive. (Mihai Crăciun)

Burnley. Deja e o surpriza ceea ce a reușit Vincent Kompany. Adică un antrenor tânăr sa câștige la pas Championship. Nu cred că va avea probleme cu retrogradarea și va pune probleme cluburilor importante. Shoot, Vinny! (Răzvan Pleșca)

Burnley. După jocul impus de Kompany în Championship în sezonul trecut e de așteptat să joace la fel de curajos și în Premier League și să lase o impresie plăcută. (Călin Mateș)

Aston Villa. Emery a făcut deja niște schimbări foarte mari într-un timp foarte scurt la Villa și aducerea unor jucători că Diaby, Pau Torres sau Tielemans  nu fac decât să ne întrebăm unde vor termina la final. Vor pune probleme mari echipelor care se bat pentru top 6. (Roxana Dolofan)

Everton sau Nottingham Forrest care pot să progreseze după experiențele traumatizante anterioare. Au loturi echilibrate, antrenori buni. (Cătălin Striblea)

Forest. Cred că va avea un drum mult mai simplu spre salvare decât a avut în sezonul precedent. O să fie ajutată și de anul de PL, dar și de calitatea mai slabă a celor cu care trebuie să se bată. Ar putea să-i mai încurce și pe marii bogați din când în când. (Emanuel Roșu)

Burnley. Kompany a demonstrat în Championship că poate să creeze un grup unit și că are calități pentru a face pasul următor. Trafford e un transfer bun și cred că la o echipă ca Burnley portarul poate face diferența. (Ion Alexandru)

Brighton. Mă aștept să repete jocul bun de sezonul trecut și să facă o față frumoasă în Europa League. (Victor Voicu)

Vincent Kompany a fost lăudat pentru cum a câștigat Championship cu Burnley. Poate continua să impresioneze și în Premier League?

Surpriza neplăcută va fi…

Fulham. Pierderile lui Mitrovic și Solomon, incertitudinea care a fost în jurul antrenorului Marco Silva, potențiala plecare a lui Joao Palhinha, toate sunt semne care ne fac să credem că Fulham va mai face o oprire în Championship în sezonul următor. (Alex Avram)

Wolves. După ani de investiții și creștere, 2022/2023 a fost un sezon dezamăgitor, iar ce urmează, în mod natural, este retrogradarea. Lopategui nu e un manager pentru un club al cărui lot este undeva în ultimul sfert al ligii, spaniolul va fi printre primii schimbați în noul sezon. (Vlad Bogos)

Everton. După ce a flirtat cu retrogradarea deja două sezoane la rând, simt că Everton nu a făcut niciun progres din punct de vedere al lotului în această vară. S-ar putea să vină acel sezon pe care fanii speră să nu-l vadă niciodată. (Dan Dracea)

Wolves. In urma cu doua, trei sezoane era privit drept un club pregatit să se bată la top 6 iar transferurile realizare in acea perioada intăreau această idee. Timpul a dovedit ca Wolves nu este un proiect sustenabil iar alegerile facute au fost unele greșite. Mă aștept ca in acest an sa vedem o criza de rezultate si o clasare în zona locurilor retrogradabile. (Mihai Ianoși)

Chelsea. Miroase prea mult a haos. Lotul nu inspiră vreo idee clară de construcție. Pochettino a mai încercat să gestioneze un club super bogat și nu a reușit. (Dan Mihăescu)

West Ham. „Ciocănarii” au un lot în care s-au investit sume mari în ultimele sezoane însă jocul practicat de aceștia și rezultatele (cu excepția trofeului Conference League) au lăsat de dorit. Chiar dacă West Ham ar trebui să fie un club de prima jumătate a clasamentului, cred că băieții lui David Moyes vor avea un sezon asemănător ca precedentul, dar acum fără un trofeu și fără Declan Rice. (George Pîrcălabu)

Chelsea. Cred că nici măcar aura lui Pochettino nu poate pune ordine în haosul recrutărilor începute odată cu preluarea echipei de Boehly. Este extrem de dificil să pui bazele unei echipe solide, cu relații de joc la nivel înalt, când venirile și plecările se întamplă aproape zilnic. Sunt curios câtă libertate are sau va avea Poch legat de țintele de transfer. Din ce am văzut în această vară, pare să nu fie implicat deloc în recrutare și trebuie să lucreze ‘cu materialul clientului’. (Mihai Rotariu)

Everton. (Mihai Crăciun)

Tottenham. Anul trecut a terminat pe 8. Scădeți cele 30 de goluri ale lui Harry Kane și vedeți pe ce loc ar fi terminat. Chiar și dacă rămâne Kane pentru încă un sezon, mi-e greu să cred ca Tottenham nu va termina pe unul din locurile 8-12. (Răzvan Pleșca)

Wolves. Patronii chinezi de la Fosun parcă sunt cu gândul la vânzare mai degrabă decât întărirea lotului. Cu antrenorul Julen Lopetegui luând în calcul o plecare dacă nu ar primi noi jucători pare că suntem la o demisie distanță de un scenariu tip Southampton din sezonul trecut cu tranziția patronajului. (Călin Mateș)

West Ham. Au tărăgănat și „leakuit” în presă un transfer despre care se știa că se face din primăvară, în loc să își facă timp și să cheltuie cei 100 de milioane luați pe Rice și să își întărească lotul deja fragil. (Roxana Dolofan)

West Ham va fi și mai aproape de retrogradare. (Cătălin Striblea)

Wolves, in rolul lui Southampton din sezonul trecut. (Emanuel Roșu)

Fulham. Sindromul „second season” în capul jucătorilor și cu Marco Silva cu gândul la banii pe care i-a refuzat din Arabia Saudită se va salva cu greu de la retrogradare. (Ion Alexandru)

Chelsea. Mi se pare ca încă sunt într-o fază de dezorganizare internă, fără un plan și o strategie concretă și vizbilă. (Victor Voicu)

Capabili să rămână în Premier League? © Jack Thomas – WWFC / Wolves via Getty Images

Golgheter va fi…

Erling Haaland. Atâta timp cât va fi apt de joc, e imposibil de imaginat alt jucător care să marcheze mai multe goluri decât norvegianul. (Alex Avram)

Haaland. E căpcăun, ce să-i faci? Nu are niciun rival real în afară de Harry Kane, dar calitatea echipelor din spatele celor doi este radical superioară în favoarea norvegianului. (Vlad Bogos)

Erling Haaland. Nu are cum să fie altfel, statistic. Doar o accidentare de durată cel puțin medie l-ar putea scoate din cărți. (Dan Dracea)

Haaland. Pentru că Haaland. (Mihai Ianoși)

Haaland. Va fi greu de bătut. Îmi plac însă și variantele Salah, Jota sau Szoboszlai. (Dan Mihăescu)

Erling Haaland. Pentru că în timp ce de la altă echipă te aștepți ca din 4 goluri înscrise pe meci, acestea să fie date de 3-4 jucători diferiți, la City poți să te aștepți că norvegianul le va marca pe toate 4. Pe toate 4 în prima repriză. (George Pîrcălabu)

Aleg să nu merg pe safe bet-ul Haaland și preconizez o revenire în prim plan a lui Mo Salah. (Mihai Rotariu)

Haaland pentru că este o mașină de goluri. (Mihai Crăciun)

Haaland. Atâta timp cât va fi antrenat de Guardiola și servit de Kevin De Bruyne, nu vor exista dubii în privința titlului de golgheter în Premier League. (Răzvan Pleșca)

Haaland. Mai e nevoie să și argumentăm alegerea? Mașina de goluri a campioanei Angliei și a Europei. (Călin Mateș)

Erling Haaland. Nu cred că are rival pentru acest titlu, după un prim sezon excepțional făcut de norvegian. Poate doar să ne întrebăm ce recorduri mai doboară. (Roxana Dolofan)

Haaland va fi pus în funcțiune și mai bine de Guardiola. (Cătălin Striblea)

Haaland. Ma astept sa fie cateva scoruri dramatice sezonul asta si ghici cine o sa dea cate 4 pe meci? (Emanuel Roșu)

Haaland are toate ingredientele pentru un nou sezon de vis. (Ion Alexandru)

Haaland, evident. Nu este nevoie de alte explicații. (Victor Voicu)

Chiar nimeni care să pună ceva presiune pe Haaland? Mo?

Cele mai multe clean sheets le va avea…

Ederson. (Alex Avram)

Andre Onana. Portar foarte bun și cu multă ambiție de a demonstra că Diavolii n-au greșit înlocuindu-l pe De Gea, câștigătorul Golden Glove din sezonul trecut. Defensiva lui Man United va performa în acest sezon după o primă stagiune de reglaje unde progresul a fost deja evident. (Vlad Bogos)

Ederson. Manchester City va fi din nou echipa care va încasa cele mai puține goluri, cred eu. Guardiola este un manager care știe să organizeze defensive, iar apetitul pentru posesie al echipei sale o va pune pe City în pericol de a încasa mai rar decât pe alte cluburi. (Dan Dracea)

Onana. Unul dintre transfeurile bune realizare în Premier League în această vară, Onana vine după un sezon de excepție cu Inter și intră într-o echipă ce pare din ce în ce mai pregătită să facă un sezon care să se ridice la nivelul așteptărilor. (Mihai Ianoși)

Onana. Pare să știe să conducă autoritar apărarea. (Dan Mihăescu)

Ederson. Brazilianul va avea un zid în fața lui, format din patru fundași centrali și Rodri. City va avea nevoie de intervențiile lui mai mult în ultimele 20 de minute ale meciului, atunci când echipa se va relaxa datorită avantajului de pe tabelă. (George Pîrcălabu)

Alisson la egalitate cu Ederson. (Mihai Rotariu)

Ederson, pentru că Guardiola e un psihopat în defensivă. (Mihai Crăciun)

Nick Pope. E un portar fantastic și îl ajută faptul că Eddie Howe pune mult accent pe organizarea defensivă a echipei, spre deosebire de Guardiola, Klopp, Arteta. Anul trecut Newcastle a primit cele mai puține goluri, 33. (Răzvan Pleșca)

Ederson. Nu pentru că ar fi el nemaipomenit de bun, ci pentru că e greu de crezut că el împreună cu colegii din apărare iar vor lua la fel de prostește atâtea goluri aleatorii care să le strice fiecare clean sheet. Și pentru că nu văd apărări solide nici la celelalte echipe cu pretenții de Top 4. (Călin Mateș)

Ederson. Greu să dai gol unei echipe care nu lasă mingea să ajungă în propriul careu prea des. (Roxana Dolofan)

Ederson pentru că va avea cea mai bună apărare în față. (Cătălin Striblea)

Ederson. (Emanuel Roșu)

De Gea. 😂 Nu l-a ajutat prea mult asta… Lăsând gluma la o parte, e clar că Ederson este din nou în pole position pentru acest obiectiv, chiar dacă stilul de joc al lui Man City s-a schimbat odată cu integrarea lui Haaland. (Ion Alexandru)

Alisson. Mă aștept ca Liverpool să primească foarte puține goluri în sezonul nou. (Victor Voicu)

Sezonul trecut Ederson a fost doar al 5-lea în topul portarilor cu meciuri fără gol primit.

Un transfer reușit va fi…

Obisnuiți cu figurile lui Ronaldo, Cavani sau Lukaku, cred că suporterii lui United sau Chelsea vor fi plăcut surprinși de Nico Jackson și Rasmus Hojlund, atacanți tineri, muncitori și ambițioși, care nu au flair-ul unor superstaruri, dar vor ajuta mai mult în teren echipele lor. (Alex Avram)

Rasmus Hojlund – Marele pariu al lui Ten Hag va marca 20 de goluri în primul sezon de Premier League, în parteneriat cu Rashford și având numeroși creatori gata să-l servească din spate. (Vlad Bogos)

Declan Rice. Am ales un jucător foarte scump doar ca să explic că nu cred că Rice va fi un transfer ratat, considerat prea scump. Da, suma este imensă, însă Arsenal și-a cumpărat un mijlocaș englez încă tânăr, cu o grămadă de experiență dovedită în Premier League, care cred că se va dovedi un atuu. Altfel, aș putea să-l aleg pe Mahmoud Dahoud, care a venit liber de contract la Brighton și care sigur va fi „value for (no) money”. (Dan Dracea)

Harvey Barnes. Fotbalistul sosit de la Leicester la Newcastle este unul dintre jucătorii cu cele mai bune cifre din ultimii ani pe poziția sa și in categoria de vârstă. Mai mult, pare un perfect match cu stilul pe care Eddie Howe îl propune la Newcastle. (Mihai Ianoși)

Szoboszlai cred că este un jucător foarte potrivit în Premier League și va răsplăti încrederea primită de la Liverpool. Dar variante bune le mai văd și pe Hojlund, Maddison, Pau Torres sau chiar Mount. (Dan Mihăescu)

Jurrien Timber. Olandezul va fi un „Jolly Joker” pentru Arsenal și îi va oferi lui Arteta posibilitatea să schimbe sistemul în funcție de adversar. Îl vom vedea pe Timber folosit ca fundaș central dar și ca inverted fullback, indiferent dacă va fi pe partea dreaptă sau pe partea stângă. Vom vedea un fundaș care are calități de mijlocaș ofensiv, care va fi greu de deposedat și va urca des cu mingea la picior. (George Pîrcălabu)

Mateo Kovacic. O rezolvare rapidă, eficientă și fără stres a unei posibile probleme la mijlocul terenului pentru City. Croatul se descurcă excelent sub presiune, cu mingea la picior. Nu am ințeles de ce Chelsea a reunțat așa usor la el și a ales, până la urmă, să întărească în mod evident principala candidată la titlu. Un câștig financiar nu poate fi luat în discuție la suma de transfer (29 mil). (Mihai Rotariu)

Rasmus Højlund pentru că are o viteză sclipitoare + poziționare bună. E primul atacant serios pe care îl transferă United, de la Van Persie încoace. (Mihai Crăciun)

Mazilu. 😂 Serios vorbind, Onana – Noul portar al lui Manchester United. După 12 ani, fabulosul De Gea a plecat (e mai bine să regrete lumea că ai plecat, decât să regrete că ai rămas). Onana a lucrat cu Ten Haag și are un joc de picior la nivelul lui Allison și Ederson. Vine după ce a jucat o finala de Champions League, așadar are vârsta și experiența necesare pentru a fi om de baza în următorii ani. (Răzvan Pleșca)

Joao PedroNumăr 9 în care au și investit o sumă importantă la transferul de la Watford, va juca într-o echipă ce atacă în valuri, cu exuberanță și ar trebui să fie la capătul multor faze de atac ale colegilor. (Călin Mateș)

Havertz la Arsenal. Presiunea este mare, în special datorită sumei de transfer și salariului uriaș pe care a venit, dar dacă reușește să își regăsească formă de acum 2-3 ani cred că poate să fie fix piesă cheie lipsă din atacul lui Arsenal pentru Arteta. (Roxana Dolofan)

Dominic Szoboszlai. A venit în Premier League la timpul și experiența potrivită. Și la managerul acre înțelege cel mai bine ce face. (Cătălin Striblea)

Szoboszlai. Îl văd ca pe un mare idol in the making pentru Liverpool. (Emanuel Roșu)

Maddison. Noul manager al lui Tottenham, Ange Postecoglou va revoluționa mijlocul terenului și stilul de joc din ultimii ani, dar are nevoie de timp pentru a închega un prim 11 puternic. Maddison este omul de care are nevoie. Primul sezon al australianului la Spurs va fi de acomodare, dar Maddison poate să demonstreze rapid ce poate. (Ion Alexandru)

Alexis Mac Allister va fi un supertransfer pt Liverpool, deja obișnuit cu Premier League, iar asta se va vedea în eficiența lui de pe teren. (Victor Voicu)

Ar fi bine să joci cum trebuie pe teatrul viselor, puștiule.

Un transfer nereușit va fi…

Nu sunt cel mai convins că schimbarea lui De Gea cu Onana va fi una de succes, dar în același timp cred că e important ca un antrenor să aducă jucătorii pe care și-i dorește. (Alex Avram)

Raul Jimenez nu va marca nici jumătate dintre golurile pe care le-a asigurat Mitrovic celor de la Fulham. Mexicanul nu a mai fost același fotbalist inspirat la finalizare după accidentarea la cap. (Vlad Bogos)

Nicolas Jackson. Cred în Mauricio Pochettino, dar nu cred în transferul acesta. Nu este o sumă ieșită din norme, dar nu cred că Jackson era jucătorul de care avea nevoie Chelsea în acest sezon în care speră să-și revină la normal după dezastrul din campania trecută. (Dan Dracea)

Mason Mount. Deși un jucător valoros si cu niste calitati diferite față de fotbaliștii englezi, Mount a ajuns în această vară la Manchester United. Este de urmărit integrarea sa in echipă, acolo unde se află și Bruno Fernandes, un alt fotbalist cu abilități similare fotbalistui adus de la Chelsea. (Mihai Ianoși)

Tonali. Zici că e prințul din povești răpit și obligat să muncească la palatul căpcăunului. Nu cred în acest transfer și chiar dacă va avea un nivel ok de joc, nu își va atinge potențialul la Newcastle. (Dan Mihăescu)

Pau Torres. Chiar dacă se va reîntâlni cu fostul său antrenor de la Villarreal, cred că spaniolul nu se va adapta nivelului din Premier League. Un fundaș care urcă des cu mingea la picior însă cuminte atunci când trebuie să intercepteze mingea și slăbuț la jocul aerian. (George Pîrcălabu)

Rasmus Hojlund a venit la United pe o sumă vehiculata de €75m + 10m bonusuri. Are doar 20 de ani și o alură de Haaland 2.0, dar cred că, în cazul lui, condițiile de joc vor fi sensibil diferite și presiunea mult mai dificil de gestionat. Să nu uităm că Utd nu a funcționat bine cu un atacant pivot în ultimele sezoane și, deși la un moment dat avea în lot jucatori precum Lukaku, Cavani sau Weghorst, aceștia au ajuns să facă parte din ‘planul B’ pentru finalurile de meci. Hojlund a marcat 9 goluri în 32 de meciuri in Italia pentru Atalanta, cifre care nu justifică prețul plătit pe el. Cu timpul, poate se va deveni un nou Haaland, dar nu acum. Depinde foarte mult de câtă încredere îi vor oferi Diavolii. (Mihai Rotariu)

Kai Havertz. În 3 sezoane nu a demonstrat nimic, și nu cred că va face ceva răsunător în al patrulea, chiar dacă a schimbat echipa. (Mihai Crăciun)

Justin Kluivert. Atunci când ești o echipa mică, cum e Bournemouth, ai nevoie de jucatori serioși și muncitori pentru a evita retrogradarea. Ceea ce nu pare sa fie cazul aici. Un jucător capricios, cu putine reușite și care a schimbat echipa de 3 ori în ultimii 3 ani. Probabil sezonul viitor va fi vândut la Adana Demirspor. (Răzvan Pleșca)

Kai HavertzSalariu uriaș pentru un jucător care părea destul de puțin motivat la Chelsea și pentru care Arteta crede că are soluții să îl motiveze. E un foarte costisitor pariu pe care l-a pus Arteta la club și dacă îl pierde e pentru că a uitat experiența Mesut Ozil la Arsenal. (Călin Mateș)

Aș vrea să nu dau un nume. Presiunea mi se pare din ce în ce mai mare asupra jucătorilor în ziua de azi și uneori am senzația că noi fanii uităm că și ei sunt oameni. (Roxana Dolofan)

Am îndoieli în privința lui Rasmus Hojlund, care este necopt ca să aducaă valoare adaugată la un club ca Man UTD. Și nici Kai Havertz nu va deveni un mare jucător la Arsenal. Vedeți că m-am uitat la cluburile mari, dar avem zeci de transferuri care vor fi sub semnul întrebării. (Cătălin Striblea)

Havertz. Element străin chiar și în fotbalul fluid al lui Arteta. (Emanuel Roșu)

Havertz. Foarte interesant de văzut dacă Arteta îl va folosi pe un post care să-i convină, mai ales că germanul pare bunicel pe vreo 4 posturi și cu adevărat bun pe niciunul. Plecarea de la Chelsea este o decizie excelentă a lui Pochettino. (Ion Alexandru)

Rasmus Højlund. Supraestimat și îi va lua ceva să se adapteze în PL și în lotul lui United. (Victor Voicu)

Titular în atac pentru Arsenal în primul său meci oficial, Havertz are de demonstrat multe sezonul acesta.

Un jucător care va exploda va fi…

Ca-n fiecare an, îl menționez pe Eberechi Eze, unul din jucătorii mei preferați din PL. Sper ca plecarea lui Zaha să-i permită mai multe momente în care să încerce acțiuni personale prin care să facă diferența pentru Palace. (Alex Avram)

Levi Colwil – Chelsea are mult prea multe exemple de fotbaliști de top pe care i-a avut și i-a pierdut, iar Pochettino este managerul ideal pentru a maturiza o generație foarte tânără pe care o are acum clubul. Colwil este crescut de Chelsea și se poate dovedi apărătorul de referință pentru The Blues în următorii 15 ani. Are nevoie de un prim sezon în care să se impună. (Vlad Bogos)

Rasmus Højlund. Recunosc că nu știu foarte multe despre tânărul danez care va fi vârful de bază al lui Manchester United, însă cred că va livra peste așteptări. Erik ten Hag își pune speranțele într-un jucător care vrea să replice ceea ce a făcut Haaland la echipa vecină. Până la urmă, nu cheltuiești 75 de milioane de euro pe un atacant atât de tânăr și care are un singur sezon de fotbal în ligile de top din Europa dacă nu știi sigur că este o sumă care să merite. (Dan Dracea)

Isak. Atacantul celor de la Newcastle a demonstrat inca din sezonul trecut că are toate „armele” pentru a se bate cot la cot cu cei mai valoroși atacanți din Premier League. Deși cu o accidentare serioasă, Isak a terminat sezonul cu o medie foarte bună de contribuții decisive la goluri iar un sezon nou, cu un Newcastle imbunătățit, poate doar să fie rampa de confirmare a calităților sale. (Mihai Ianoși)

Szoboszlai. Deși s-a plătit deja mult pe el, cred că valoarea lui în ochii publicului va exploda după acest sezon. (Dan Mihăescu)

Kai Havertz. Criticat de majoritatea suporterilor pentru evoluțiile șterse arătate în tricoul lui Chelsea, cred că germanul va arăta mult mai bine în sistemul lui Arteta, unde va fi folosit ca număr 8 alături de Odegaard. Va avea cifrele unui atacant dar lumea îi va vedea și calitățile defensive atunci când echipa va face tranziția negativă. (George Pîrcălabu)

Julian Alvarez. Soluție de back-up pentru Haaland în sezonul trecut, ar putea profita de plecarea lui Mahrez și de switch-ul tactic operat de Guardiola (cel puțin până acum în amicale). Odată titularizat, mă aștept să aibă un aport excelent la golurile Cetățenilor. (Mihai Rotariu)

Bukayo Saka sau Evan Ferguson. E mai mult o dorință personală să reușească Ferguson. Saka deja a explodat, dar o poate face încă o dată. (Mihai Crăciun)

Isak Alexander. He, he, pai de ce credeți ca m-a invitat Ianoși sa scriu anul asta? După Pope, iarăși vorbesc de un jucător al lui Newcastle. Anul trecut a avut niște probleme cu accidentările, dar a avut momente în care a arătat ca are potențialul de a fi un superstar. (Răzvan Pleșca)

Manor Solomon. Jucătorul care îl va forța pe Son să revină la forma de acum 2 sezoane sau să își caute alt post în echipă până la final de sezon. (Călin Mateș)

Mudryk. A început să dea semne din presezon și arată din ce în ce mai confortabil în joc.  Cu un antrenor că Pochettino cred că va avea un sezon reușit. (Roxana Dolofan)

Eu aștept de la Darwin Nunez. Dacă nu acum, atunci nu mai are timp. (Cătălin Striblea)

Aș zice Darwin Nunez, tot în ideea că vor fi meciuri în care va putea fi bomber la fel ca Haaland. Dar îmi amintesc de ratările halucinante din sezonul trecut și îmi revin. O să merg pe Cody Gakpo, până la urmă. Îl trec pe listă și pe Olise. (Emanuel Roșu)

Romeo Beckham. 😂 Trecând la fotbaliști, mă aștept la Enciso să continue ascensiunea începută în finalul sezonului precedent. (Ion Alexandru)

M-aș uita la Facundo Buonanotte, posibil să facă o figură frumoasă la Brighton. (Victor Voicu)

A explodat și s-a multiplicat.

Un jucător care va dezamăgi va fi…

Întotdeauna banii plătiți pe jucători dictează așteptările așa că așteptați-vă să vedeți miștouri ieftine pe net pentru fiecare pasă de greșită dată de cei pe care s-au plătit sume mari în această vară. (Alex Avram)

Raheem Sterling. Cel mai productiv om de la Chelsea din sezonul trecut (9 goluri și 4 pase decisive, în toate competițiile) ar trebui să fie unul dintre fotbaliștii în jurul căruia construiește Pochettino, dar englezul pare că e în declin de cel puțin două sezoane deja. (Vlad Bogos)

Nu prea am un jucător anume în minte, așa că mai degrabă spun pas aici decât să aleg un Sterling sau un Jimenez, despre care deja cred că dezamăgesc de ceva timp și nu cred că se vor ridica la loc la înălțimile de pe vremuri. (Dan Dracea)

Virgil Van Dijk. După un sezon cu o apărare modestă din partea celor de la Liverpool și în mod direct cu o prestație departe de standardele cu care chiar Van Dijk ne-a obișnuit, „cormoranii” nu au transferat încă nimic în defensivă. Astfel văd un nou sezon greu pentru apărătorul celor de la Liverpool. (Mihai Ianoși)

Sandro Tonali. Nu se va ridica la înălțimea așteptărilor fanilor. Alți candidați ar mai putea fi March și P.Gross de la Brighton care nu se vor mai ridica la nivelul sezonului trecut. (Dan Mihăescu)

Jadon Sancho. Cumpărat acum două sezoane de la Borussia Dortmund pentru 85 milioane de euro, englezul nu a impresionat până acum și nici nu cred că o va face în următorul sezon. Din cauza evoluțiilor sale slabe, mă aștept ca Ten Hag să ajungă să îi prefere pe Rashford și pe Garnacho în orice competiție, iar la finalul sezonului să îi spună lui Sancho să își caute altă echipă. (George Pîrcălabu)

Raúl Jiménez. Adus la Fulham (probabil) pentru a-l înlocui pe Mitrovic, nu cred că va reuți în inițiativa lui de a-l face uitat pe sârbul coleric, dar care a adus multe puncte în sezonul trecut londonezilor. Pe lângă așteptările mari ca titular în atacul lui Fulham, mexicanul nu mai pare a fi același jucător ca înainte de accidentarea gravă la cap. (Mihai Rotariu)

Dominik Szoboszlai, pentru că nu se va adapta în Premier League. (Mihai Crăciun)

Raheem Sterling. Pare sa fie noul Dele Alli. Cu scuzele de rigoare, știu ca e un subiect sensibil, dar nu am găsit altă comparație mai bună. Atunci când Guardiola renunță la tine, e clar că ai o problemă. Atunci când termini pe 11 cu Chelsea, e clar că nu ți-ai dat seama că problema e la tine. (Răzvan Pleșca)

Mason Mount. Un jucător care va dori mult, dar are potențial să reușească puțin. Fiind ”copil” Chelsea va intra și mai ușor în gura fanilor și va trebui să fie atent să nu devină un Juan Mata al unei noi tranzacții Chelsea-Man United. (Călin Mateș)

Ce am spus mai sus e valabil și aici. (Roxana Dolofan)

Aș dori mai mult, dar nu cred că Mudryk va face un sezon extraordinare deși are o sumedenie de calități. (Cătălin Striblea)

Sterling. Se pune? 🙂 (Emanuel Roșu)

Raul Jimenez. Din păcate, accidentarea groaznică la cap i-a încheiat de fapt cariera la nivel înalt. Aducerea lui la Fulham este foarte ciudată. (Ion Alexandru)

Kai Havertz, după transferul din Germnia nu mi se pare că s-a adapat și că poate livra ce se așteaptă lumea de la el. (Victor Voicu)

Nu eu. El!

Ceva aleatoriu ce abia aștepți este…

Cadrele televiziunilor de la transmiunile de pe Kenilworth Road, arena lui Luton Town. (Alex Avram)

Tackle Show. (Vlad Bogos)

Nimic special. Doar fotbal bun. Poate discuții mai puține despre arbitraje, dacă s-ar putea. (Dan Dracea)

Lupta pentru podium. După un sezon nereușit a multor cluburi cu pretenții și o vară cu transferuri multe și interesante, lupta pentru primele trei locuri pare mai „încinsă” ca niciodată. Arsenal, United, Chelsea, Liverpool sunt gata să atace supremația celor de la City și chiar dacă echipa lui Guardiola este favorită lupta pentru podiumul din Premier League o să fie una spectaculoasă. (Mihai Ianoși)

Crizele de nervi ale lui Todd Boehly și meciurile lui Spurs, ambele vor fi foarte spectaculoase. (Dan Mihăescu)

Cum vor evolua fotbaliștii transferați în această vară pentru noile sale echipe. (George Pîrcălabu)

Arbitri din Premier League și EFL vor adăuga la meciuri o perioadă de timp suplimentară, după modelul Cupei Mondiale, în încercarea de a recupera timpul pierdut fără ca mingea să fie în joc. Abia aștept cele 20 de minute de prelungire a derby-ului Merseyside. (Mihai Rotariu)

Să comentez cât mai multe meciuri de Premier League. (Mihai Crăciun)

Luton Town. Alex Ferguson povestea despre cât de frumos era fotbalul atunci când echipe ca Luton încă aveau loc în prima liga engleză. Și uite că echipa cu un stadion mai mic decât al Oțelului Galați s-a întors în prima ligă pentru a aduce ceva din aerul anilor ’80. O adevarată gură de aer proaspăt într-un fotbal tot mai saudit. (Răzvan Pleșca)

Prima echipă Tottenham care va juca ofensiv după aproape 4 ani. Jose Mourinho și Antonio Conte – fotbalul sfințit cu ”lasă-i pe ei să joace, că noi o să-i prindem pe contre”. Rezultatele au fost neglijabile și cu ei și tactica lor, va fi doar reconfortant ca fan Spurs să văd o echipă care dacă tot va pierde puncte măcar să o facă jucând fotbal, nu ascunzându-se de el. (Călin Mateș)

Să înceapă un nou sezon de Fantasy Premier League. “I’m ready to get hurt again”. (Roxana Dolofan)

Să văd dacă Vincent Kompany este marele antrenor așteptat în Premier League. Și dacă poate adapta o echipă mică la marile cerințe din campionat. De asemenea, sunt curios ce magie va face De Zerbi la Brighton. (Cătălin Striblea)

Să văd noul Chelsea și pe Mudryk, în special. (Emanuel Roșu)

Aștept să văd ce vor însemna câțiva jucători pentru noile cluburi: Tonali la Newcaste, Hojlund la Man United, Kovacic la Man City, Rice la Arsenal și mai ales Szoboszlai la Liverpool. De asemenea, mi-ar plăcea să văd o cursă pentru titlu cel puțin la fel de interesantă ca cea pentru top 4, dar aici Pep cred că va rezolva mai repede. (Ion Alexandru)

Primul meci City vs Liverpool. (Victor Voicu)

Cine a fost cel mai realist și ce predicții ai da tu? Lasă-ne părerile tale în comentarii aici sau pe Facebook.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *