
Prietenii Tackle.ro s-au strâns online să facă predicții. Unele vor ieși. Altele vor fi complet ratate. Haideți să aflăm în următoarele 9 luni cine a avut dreptate. Bine ați venit la „Previziunile Tackle.ro”, ediția 2020/2021 a Premier League – ediția prietenilor Tackle. Au răspuns provocării Andrei Angelescu (fan Southampton), Adrian Mitran (fan Chelsea), Rareș Popescu (fan Liverpool), Robert Rus (fan West Brom) și Marius Voinescu (fan Manchester United).
Citește și previziunile echipei Tackle.ro aici!
Campioana?
Liverpool. (Andrei Angelescu)
Liverpool. Nu prea are cine sa le pună probleme, City nu s a întărit în apărare și pare sa aibă un lot destul de subțire. (Adrian Mitran)
Liverpool. Aleg Liverpool campioană pentru că asta e ce-mi doresc, dar dacă aș privi obiectiv mi-ar fi greu să aleg o favorită clară: echilibrul și constanța adusă de Klopp vs geniul lui Guardiola si lejeritatea cu care pot juca echipele lui. (Rareș Popescu)
Manchester City (Robert Rus).
Manchester City. (Marius Voinescu)
Top 6?
1. Liverpool, 2. Man City, 3. Arsenal, 4. Chelsea, 5. Man United, 6. Everton. Prevăd un sezon mult mai disputat decât precedentele, dar in vârf vom avea aceleași două echipa cu care ne-am obișnuit – Liverpool și City. Merg pe Everton pentru top 6 din cauza investițiilor serioase și a experienței lui Carlo Ancelotti. (Andrei Angelescu)
1. Liverpool, 2. Man City, 3. Man United, 4. Chelsea, 5. Arsenal, 6. Spurs. (Adrian Mitran)
1. Liverpool, 2. Manchester City, 3. Chelsea, 4. Manchester United, 5. Arsenal, 6. Tottenham. Chelsea cred că e favorita locului 3 în dauna lui United care cred că mai are nevoie de un sezon pentru a forma cu adevărat o echipă. Arsenal pare în revenire, iar jocul promite rezultate pozitive, în timp ce Mourinho îmi lasă impresia că refuză să adapteze noilor cerințe ale fotbalului și doar valoarea lotului o să o readucă pe Spurs în top 6. (Rareș Popescu)
1. Man City, 2. Chelsea, 3. Liverpool, 4. Man United, 5. Arsenal, 6. Tottenham (Robert Rus).
1. Man City 2. Liverpool 3. Man United 4. Chelsea 5. Spurs 6. Arsenal (Marius Voinescu)
Retrogradate?
WBA, Brighton, Aston Villa. Villa și Brighton s-au luptat din greu pentru evitarea retrogradării sezonul trecut și cred că lucrurile vor sta la fel și in acest sezon, iar lor li se va alătura nou-promovata WBA. (Andrei Angelescu)
Fulham, Newcastle, Crystal Palace. (Adrian Mitran)
Fulham, Aston Villa, West Brom. (Rareș Popescu)
- Fulham. Deși a câștigat finala promovării în fața lui Brentford, probabil cea mai în formă echipă a returului de sezon din Championship, Fulham nu prezintă un lot solid care să reziste deasupra liniei după cele 38 de etape. Estimez un sezon similar lui 2018/2019, când, după doar un sezon de la revenirea în Premier League, ”The Cottagers” au retrogradat.
- Aston Villa. S-a salvat miraculos în sezonul anterior, la un singur punct distanță de locul 18, punct obținut chiar în ultima etapă. Golul anulat în mod controversat din meciul cu Sheffield United (0 – 0) – Hawk Eye trebuia să-l valideze în mod clar – putea fi decisiv în retrogradarea echipei, ceea ce arată și cât de fragil se anunță viitorul lui Aston Villa în Premier League.
- West Bromwich Albion. A părut într-o luptă serioasă pentru promovare alături de Leeds United și a ocupat locul 1 în Championship pe durata mai multor etape în sezonul trecut, dar jocul inconstant a dus la pierderea multor puncte, terminând la 10 lungimi în spatele ”Păunilor”, riscând chiar ratarea locului 2 (direct promovabil). Egalul din ultima etapă cu QPR îi putea costa promovarea directă și doar înfrângerea și mai surprinzătoare a lui Brentford în fața lui Barnsley (scăpată de retrogradare doar pentru ca Wigan a fost penalizată cu 12 puncte) i-a oferit șansa unui nou sezon în Premier League lui WBA. Astfel, nu-i văd reușind să facă față nivelului primei ligi a Angliei.
Fulham, Brighton, Burnley. (Robert Rus)
- Fulham – nou-promovata Fulham revine în Premier League, după un singur sezon de absență. Deși au reușit să își păstreze jucătorii importanți de sezonul trecut, nu îi văd suficient de puternici pentru a face față în prima divizie, ținând cont că în Championship au avut mari probleme până și cu formațiile de la coada clasamentului (Hull City, Charlton, Luton Town, Barnsley).
- Brighton – Echipa din sudul Angliei are un lot echilibrat pe hârtie, însă nu are un jucător de excepție, o vedetă care să tragă echipa după el. Faptul că fundașul Lewis Dunk este cel mai bine cotat jucător din lot sugerează același lucru. Mă aștept ca Brighton să aibă un parcurs similar cu cel al lui Bournemouth de sezonul trecut, și finalmente să retrogradeze.
- Burnley – Burnley se va baza din nou pe același nucleu de jucători ca în sezonul anterior, nereușind nicio achiziție notabilă în această vară. Ținând cont că majoritatea celorlalte contracandidate la retrogadare s-au întărit, cred că Burnley va fi una din principalele candidate la retrogradare.
Aston Villa, WBA, Fulham. (Marius Voinescu)
- Aston Villa – după cum s-au chinuit sezonul trecut, anul acesta o să fie și mai greu. Dacă pleacă și Grealish, deja e misiune imposibilă.
- WBA – Slaven Bilic nu are lotul de la West Ham și cred că echipa asta va porni din prima etapă cu gândul la lupta pt retrogradare
- Fulham – cu părere de rău pentru Scott Parker, dar nu văd cine ar putea fi a treia candidată. Poate doar Brighton dacă are un sezon mega-prost.
Surpriza plăcută?
Southampton. Cu subiectivism poate, dar lucrurile arată extrem de pozitiv in toate zonele clubului. (Andrei Angelescu)
Leeds, simt ca vor reuși ceva spectaculos. Au dorința de a rămâne în PL și de a se lupta, chiar tind să cred ca pot fi un Sheffield United al noului sezon. (Adrian Mitran)
Everton. Întărirea liniei de mijloc prin aducerea lui James Rodriguez, Allan și Doucoure trimite un mesaj clar cu privire la intențiile lui Everton. Faptul că Ancelotti a schimbat atitudinea echipei, reușind să revitalizeze și atacul mă face să cred că sezonul 2021-2022 va fi unul european pentru echipa de pe Goodison Park, cu o clasare nu mai jos de locul 8 în acest campionat. (Rareș Popescu)
Arsenal. Victoriile din FA Cup și Community Shield sugerează că echipa lui Arteta este pe drumul cel bun. Cu un mix interesant de tineri talentați (Saka, Nketiah, Nelson) și fotbaliști cu mare experiență (Aubameyang, Willian, Lacazette, David Luiz), nu m-ar mira ca Arsenal să intre în acest sezon în lupta pentru un loc de Champions League. (Robert Rus)
Everton – Carletto a adus niște jucători noi foarte interesanți pt Premier League: Allan și James Rodriguez. Columbianul este unu nr 10 excelent și cred că vom vedea un joc plăcut al ‘caramelelor’ în noul sezon. Locul 8 zic eu. (Marius Voinescu)
Surpriza neplăcută?
Tottenham. Cred că Mourinho are în continuare un lot subțire, care nu ii vor putea respecta ideologia tactică și nu îi va asigura o clasar fruntașă. (Andrei Angelescu)
Newcastle simt că, deși au o campanie de achiziții destul de activă, nu vor reuși mare lucru. (Adrian Mitran)
Leicester City. Cred că sezonul recent încheiat a reprezentat și ultimul cu cifre impresionante ale lui Jamie Vardy (33 de ani). Chiar dacă are încă o cotă bună, nu-l mai văd amenințând titlul de golgheter, iar Leicester nu are atacanți care să se ridice la valoarea englezului și atunci echipa nu va dispune de aceleași rezultate pozitive – lucru observat și pe finalul sezonului trecut – din favoriții locului 2 terminând pe 5. La finele noului sezon nu cred că ”Vulpile” vor mai prinde un loc european și se vor clasa mai jos de locul 8. (Rareș Popescu)
Wolves. Ocupanta locului 7 în ultimele două sezoane, Wolves l-a pierdut în această vară pe Matt Doherty (plecat la Tottenham), aducând în schimb doi tineri jucători pe filiera portugheză, pe care au plătit peste 50 de milioane de Euro. Cred că pentru ”lupi” acesta va fi un sezon de tranziție, și nu m-ar mira ca și Raul Jimenez să plece fie în această perioadă de mercato, fie în iarnă. Nu m-ar surprinde ca la final, Wolves să nu se claseze în primele 10. (Robert Rus)
Crystal Palace – cu toate că ‘repatrierea’ lui Batshuayi e una de bun sigur, Hodgson reușește cumva să ‘joace’ la 0, cum se spune la Whist. Cred că se vor salva de la retrogradare, dar greu, prima peste linie. (Marius Voinescu)
Golgheter?
Aubameyang – Pare că atacantul strălucește sub bagheta lui Michael Arteta și cred că Aubame va fi una din cheile unui sezon bun al Tunarilor. (Andrei Angelescu)
Werner, e un marcator pur sânge și îl vad să le ia fata lui Kane și Vardy. Mai ales ca Kane joaca la o echipa antrenata de Mou, iar Vardy în Europa cu Leicester și asta poate conta. (Adrian Mitran)
Timo Werner. Se pliază excelent pe stilul de joc al lui Chelsea, iar la plecarea de la Leipzig, germanul a devenit cel mai bun marcator din istoria clubului și al doilea (28 goluri) în clasamentul sezonului recent încheiat în Germania. Nu este printre favoriții pronosticurilor – Salah, Aubameyang, Vardy sau Aguero – așa că este mai mult un pariu al meu pentru noul sezon. (Rareș Popescu)
Timo Werner – Jucător cu 77 de goluri în ultimele 4 sezoane în Bundesliga, Werner va fi cu siguranță printre principalii candidați la trofeul de golgheter. Neamțul pare a fi intrat rapid în grațiile lui Frank Lampard și se anunță a fi principala opțiune a lui Chelsea pe postul de atacant, în fața lui Giroud și Abraham. (Robert Rus)
Harry Kane – cu Mou la cârmă, e platforma perfectă pentru englez să devină pentru a treia oară nr. 1 al marcatorilor în PL. Asta și cu ajutorul dat de rotația jucătorilor de la City care nu-i permit lui Aguero să marcheze cât și-ar dori, precum și de poziția din teren a lui Aubameyang. (Marius Voinescu)
Clean Sheets?
Nick Pope – Burnley este o echipă cu o disciplină de fier, care cred că ii poate fi de folos lui Pope în drumul către premiul Golden Glove. (Andrei Angelescu)
Kepa. Chelsea ar putea reuși un sezon bun anul asta și cu Thiago Silva în apărare să mențină intactă poarta spaniolului. (Adrian Mitran)
Nick Pope. Englezul a fost la un pas să-și adjudece această performanță (15), fiind devansat doar de Ederson (16). Astfel, e pariul meu pentru noul sezon, având șansa să arate că este cel mai în formă portar al Angliei, mai ales că Dean Henderson a revenit la Manchester United și cel mai probabil va rămâne rezerva lui de Gea. (Rareș Popescu)
Alisson – Un portar foarte sigur, care îl are în fața sa pe cel mai bun fundaș central din lume, Alisson pare a fi de departe favorit în a avea cele mai multe meciuri fără gol primit în sezonul viitor. (Robert Rus)
Alisson – portar bun (mai bun decât compatriotul Ederson) defensivă bună și un Liverpool mai precaut (competiția e mai mare în 20/21). (Marius Voinescu)
Transfer reușit?
Timo Werner. Cred că germanul are maturitatea și abilitatea necesară pentru a străluci sub bagheta lui Frank Lampard în primul lui sezon in Premier League. (Andrei Angelescu)
Kai Havertz, pentru mine este „the next de Bruyne”. (Adrian Mitran)
Timo Werner. Dacă tot l-am ales drept viitorul golgheter al Premier League, nu văd cum germanul ar putea dezamăgi încă de la primul lui sezon la Chelsea. La cei 24 de ani a atins deja borne impresionante – 222 de meciuri în Bundesliga unde a marcat 91 de goluri și a oferit 42 de pase de gol. Nici la nivel european nu stă rău, 21 de meciuri, 11 goluri, 4 pase de gol. (Rareș Popescu)
Kai Havertz. Jucătorul despre care Rudi Völler spunea că e cel mai mare talent pe care l-a văzut la Bayer Leverkusen, chiar peste Michael Ballack, poate fi una din revelațiile sezonului. Un fotbalist care poate juca atât în flanc, cât și în spatele atacantului sau ca vârf împins, pare a se preta perfect pentru stilul de joc ofensiv al lui Chelsea. (Robert Rus)
Van de Beek. Deși Chelsea are cea mai spectaculoasă campanie de transferuri din istoria sa, după cea din sezonul 04/05, proaspăt devenitul Diavol are cele mai mari șanse să confirme și să se integreze în noua echipă. (Marius Voinescu)
Transfer nereușit?
James Rodriguez – Îmi e greu să cred că columbianul poate redeveni jucătorul de impact care a fost, în Premier League, într-o echipă care are deja câteva personalități puternice. (Andrei Angelescu)
Rodrigo, ajuns la Leeds, nu îl văd ca fiind un jucător ce s-ar adapta la fotbalul englez, seamănă transferul sau cu cel al lui Soldado. (Adrian Mitran)
Donny van de Beek. Deși îl consider un jucător foarte bun și de viitor, pentru acest sezon nu reușesc să înțeleg cum își va găsi locul în echipă – olandezul nu este genul de jucător pe care să-l aduci rezervă. Bruno este principalul artizan de la mijlocul terenului, Pogba nu a rămas la club pentru a ocupa banca de rezerve, iar a treia varianta nu cred că va fi van de Beek, în dauna unui mijlocaș defensiv (cel mai probabil Matic) – dacă s-ar întâmpla asta United ar avea mari probleme pe faza de apărare. Transferul lui Donny pare mai mult unul care să mai liniștească apele în rândul fanilor, mai ales dacă Jadon Sancho nu va ajunge pe Old Trafford și nu unul de care echipa avea cu adevărat nevoie. (Rareș Popescu)
Rodrigo Moreno. Adus pe o căruță de bani de la Valencia pentru a-i lua locul lui Bamford în centrul atacului lui Leeds, Rodrigo este departe de a fi un vârf prolific. Cu 172 de meciuri de La Liga, jucate la Valencia, și doar 38 de goluri marcate, am mari dubii că Rodrigo va reuși să dovedească că merită cele 30 de milioane de Euro plătite pentru el. (Robert Rus)
Transfer nereușit:
Nathan Ake – un jucător foarte interesant, versatil, exact pe placul lui Guardiola. Doar că nu sunt convins că el e omul care să stabilizeze defensiva și care să-l ‘înlocuiască’ pe Kompany. (Marius Voinescu)
Jucător care va exploda?
Mason Greenwood – Deși nici sezonul trecut nu a fost de neglijat, mi se pare că Greenwood are niște calități senzaționale, care îl pot face in noul sezon unul din jucătorii cheie ai lui United și ai Angliei. (Andrei Angelescu)
Werner simt ca va aduce un plus uriaș echipei din Londra. (Adrian Mitran)
Kai Havertz. Puștiul de un real talent e marele meu pariu pentru acest sezon, în special pentru polivalența de care a dat dovadă în sezonul trecut din Bundesliga. Chelsea i se potrivește mănușă (deși nu pot să nu mă gândesc cât de potrivit ar fi fost și la Liverpool) – jucători tineri, antrenor care promovează tinere talente – și nu văd ce l-ar putea împiedica să devină un jucător de top al Premier League, tehnica și fizicul (1.89m, 82 kg) fiind mai mult decât potrivite pentru fotbalul din Anglia. De vârstă nu mai zic, 21 de ani, deci toate cele necesare pentru încântarea microbiștilor în anii următori. (Rareș Popescu)
Eberechi Eze. Transferat de Crystal Palace de la QPR, jucătorul de la naționala U21 a Angliei este considerat a fi un talent enorm. Foarte tehnic și cu o excelentă lovire a mingii, Eze a ajuns într-o echipă în care va avea multe șanse de joc și poate ieși în evidență. (Robert Rus)
Christian Pulisic – a arătat deja ce poate în campionatul mult iubit, dar cred că următorul sezon, având în vedere competiția de care va avea parte, trebuie să fie unul de excepție pentru jucătorul american. (Marius Voinescu)
Jucător care va dezamăgi?
Adam Lallana. Cred că Lallana a ajuns la Brighton, ridicând așteptările fanilor lui Brighton. Deși nu mă aștept la un sezon dezastruos, cred că Lallana pur și simplu nu se va ridica la nivelul așteptărilor. (Andrei Angelescu)
James Rodriguez (Everton), nu îl văd să se adapteze la campionatul englez. (Adrian Mitran)
Jamie Vardy. O părere cu care nu cred că mulți vor fi de acord, dar dacă am ales Leicester drept echipa care va dezamăgi în acest sezon, am considerat că jucătorul care nu se va ridica la nivelul așteptărilor va fi din lotul ei. O predicție care nu m-aș supăra să nu se adeverească, dar continui să cred că englezul nu va mai putea atinge performanța sezonului trecut (23 goluri) sau a celui în care a ieșit campion (24 de goluri) și în felul acesta și echipa va avea de suferit. (Rareș Popescu)
Mason Mount. O dată cu transferurile lui Ziyech, Havertz și Werner, concurența în compartimentul ofensiv la Chelsea a crescut semnificativ. Mă aștept ca Mount să mai prindă rarerori primul 11 sezonul viitor, nefiind în opinia mea un jucător de calibrul celor 3, dar și sub alți jucători din lot precum Pulisic, Hudson-Odoi sau Loftus-Cheek. Nu este exclus ca în iarnă Chelsea să îl împrumute la un club din a doua parte a clasamentului, pentru a-i oferi în continuare minute. (Robert Rus)
Raul Jimenez – nu știu dacă va putea fi considerat chiar o dezamăgire, dar nu cred că va mai ține pasul cu marcatorii importanți ai campionatului. (Marius Voinescu)
Ceva aleatoriu ce abia aștepți?
Să îl văd pe Ian Poveda de la Leeds impunându-se în Premier League. Sora lui mi-a fost colegă de facultate și mereu vorbea despre motivația lui și dragostea pentru fotbal. (Andrei Angelescu)
Chelsea. Chelsea. Chelsea. (Adrian Mitran)
Merseyside Derby: În calitate de suporter al lui Liverpool transferurile lui Everton nu-mi dau vești bune, dar cu siguranță mă fac mai interesat de cele două meciuri ale sezonului care, deși în trecut au fost la discreția cormoranilor – ultima victorie a lui Everton datând din octombrie 2010 – cred că vor fi mult mai disputate și mai spectaculoase pentru ochii privitorilor. Și asta e ceea ce contează pentru fotbal! (Rareș Popescu)
Adus pentru 23 de milioane de Euro de la Valencia, aștept cu mare interes evoluția lui Ferran Torres (20 de ani) la Manchester City, un jucător extrem de talentat, dar care încă pare ”neșlefuit”. (Robert Rus)
Ne așteaptă un sezon în care vom revedea un nucleu lărgit de echipe puternice. Liverpool, City, United, Chelsea, Spurs, Arsenal, Everton, Leicester, Wolves sunt toate echipe de urmărit și care se vor bate la titlu (primele 4) și pentru locurile de cupe europene (restul de 5). Spuneți-mi voi ce nu e entuziasmant aici! (Marius Voinescu)
Dacă ți-a plăcut ce tocmai ai citit, alătură-te comunității de fani Premier League din România. Newsletter-ul nostru vine în fiecare vineri, pe e-mail și pe Whatsapp.