Cu doar 3 etape în urmă, echilibrul era cuvântul cel mai potrivit pentru a descrie lupta la titlu în Serie A, nu mai puțin de 5 echipe fiind implicate direct în bătălia pentru Scudetto. Din acel moment, Juventus și Napoli au obținut victorii pe linie, 3 din 3, în timp ce Inter și Roma s-au împiedicat constant. Astfel, la jumătatea sezonului, apele s-au limpezit, peștișorii Inter, Lazio și Roma s-au dat la fund, iar rechinii Juventus și Napoli duc o luptă pe viață și pe moarte pentru supremație.

Cu doar 2 puncte și un singur gol marcat în ultimele 4 etape, Inter-ul lui Spalletti și-a arătat limitele alunecând la 7 puncte distanță de lider. După cum spuneam aici, nerrazzurii sunt mult prea dependenți de reușitele golgheterului Mauro Icardi, iar când acesta nu înscrie, Inter are de suferit. Așa se face că echipa lui Spaletti s-a îndepărtat serios de visul numit Scudetto, un obiectiv mai degrabă demn de domeniul SF în clipa de față. Dezamăgirea suporterilor nu poate fi foarte mare, cei mai realiști dintre ei au fost probabil conștienți de posibilitățiile echipei favorite și nu și-au făcut mari iluzii, nici chiar atunci când aceștia s-au cocoțat pe tron.

AS Roma a cedat în derby-ul cu Juventus, scăpând egalarea printre degete, iar cele două puncte pierdute cu Sassuolo în ultima partidă din 2017 au scos-o cel puțin pentru moment din lupta pentru fotoliul de lider. Având de disputat o dublă importantă și în primăvara UCL, îmi vine greu să cred că formația capitolină mai poate ține pasul cu primele două clasate, lotul nefiind unul care să-i permită să se bată pe mai multe fronturi. Viitorul sună bine pe Olimpico, dar momentan Di Francesco și Monchi mai au de lucru.

Pentru Lazio lipsa de constanță în rezultate poate fi principala problemă. Celeștii sunt genul de echipă care poate bate pe oricine, dar la fel de bine poate pierde cu oricine. În plus, nici lotul pe care îl are la dispoziție Simone Inzaghi nu dă speranțe prea mari suporterilor laziali, iar o prezență pe loc de UCL poate fi obiectivul maxim de atins.

Să revenim la cele două forțe din fruntea clasamentului, Juventus și Napoli. La distanța pe care o au față de urmăritoare și la forma pe care o arată, echipele antrenate de Sarri și Allegri par în acest moment singurele candidate la Scudetto. Cum am mai spus-o și în alte ocazii, aș acorda un plus torinezilor, care au un lot mult mai numeros, valoros și experimentat. Aș mai aminti aici și știința de a gestiona derby-urile și totodată momentele cheie ale sezonului, capitol la care rivala de lângă Vezuviu a cam suferit în ultima vreme. Cu toții ne amintim înfrângerile din sezoanele trecute suferite de elevii lui Sarri tocmai când drumul către titlu părea mai neted ca oricând. Singurul avantaj al napoletanilor dacă îl putem numi așa, ar fi absența din primăvara Ligii Campionilor, competiție care macină mult mai mult decât sora ei mai mică, Europa League.

Sunt sigur că spectatorii și iubitorii neutrii ai fotbalului italian, și-ar dori o schimbare în ceea ce privește numele echipei campioane, însă nu știu dacă sezonul acesta se va și produce. Juventus rămâne în continuare echipa favorită și cred că doar eventualele tensiuni din sânul echipei ar putea pune piedici ”Bătrânei Doamne”. Totuși, faptul că Dybala a revenit în primul 11 reușind o dublă la Verona, ne face să credem că Allegri și-a dat seama de importanța argentinianului și lucrurile se vor așeza.

Cât timp așteptăm etapa 20 din Serie A, care începe pe 5 ianuarie, iată echipa sezonului de până acum, alcătuită după coeficienții WhoScored.com:

Sursa foto: performgroup.com

Urmărește-ne pe Facebook, Twitter și pe canalul de Youtube pentru a fi la curent cu tot ce contează în Premier League și nu numai!

Pasionat de cărți și de fotbal, despre care scrie pe un blog numit Revista de fotbal.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *