Știri

Un nou început: PremierLeagueRomania.com devine TACKLE.ro

Anul trecut, pe 11 august, în miez de noapte, înregistram domeniul PremierLeagueRomania.com. Entuziasmul m-a făcut să aleg un URL foarte explicit și la fel de lung. Discutasem în ultimele zile pe grupul de Facebook al fanilor Premier League din România, pe care îl fondasem în 2015, despre oportunitatea de a expune microbiștilor vorbitori de limbă română articole născute din pasiunea comunității pentru fotbalul englez și abia așteptam să scriu. Câteva sute de articole mai târziu, am realizat că acest site are nevoie de o identitate și așa am ajuns să fac acest anunț azi: PremierLeagueRomania.com devine TACKLE.ro.

Premier League România a fost despre Premier League. Am scris zeci de avancronici de etapă și am disecat rezultatele, am pus statisticile pe masă în încercarea de a înțelege mai mult din ce se întâmplă în teren, dar n-am pierdut din ochi frumusețea jocului nicio clipă. Am scris despre jucători, antrenori, tați și fii, am pus pasiune în fiecare cuvânt și n-am regretat nicio clipă că ne-am petrecut timpul liber scriind despre fotbal.

Am scris și despre parcursul echipelor din Anglia în cupele europene. Întâmplarea a făcut ca Manchester United să meargă până la capăt chiar în sezonul nostru de debut, câștigând trofeul Europa League, așa că am avut o oportunitate fantastică de a aduce publicului din România cronica unui sezon minunat. Cred că am reușit, dar e timpul să creștem mari.

Despre ce va fi TACKLE.ro?

Tackle.ro va rămâne fidel comunității din care s-a născut: un site despre fotbal, scris cu pasiune, de la fani, pentru fani. Rămânem concentrați pe Premier League, cu Liga Campionilor și Europa League în plan secund, dar vom fi deschiși la colaborări cu fanii care vor să scrie despre campioanatele mari ale Europei și despre orice alt subiect răsărit din iarba marilor stadioane ale lumii.  Vom continua să scriem poveștile fotbalului și serii de articole din care fanul de azi să poată privi în trecut pentru a zări o frântură de viitor.

Am ales cuvântul “tackle” (care în limba română înseamnă “deposedare”) pentru că reprezintă fotbalul britanic, forța și determinarea care au definit începuturile Premier League, dar și evoluția tehnică prin care trece campionatul englez astăzi. Gândiți-vă la un fundaș rudimentar cum era Vinnie Jones la începutul anilor 90 versus eleganță și rafinamentul lui Paolo Maldini. Tackle îi reprezintă pe amândoi.

Peste mai puțin de trei săptămâni, pe 11 august, debutează noul sezon de Premier League. Avem de scris, veți avea de citit! Suntem Tackle.ro: aceeași echipă, cu aceeași misiune, doar ne-am mutat la o altă adresă. Ușa e deschisă oricui vrea să scrie despre fotbal, din Anglia și de pretutindeni. Ne găsești pe Facebook, Twitter și pe canalul de Youtube.

La final, îți mulțumesc că ești aici. N-ar avea sens fără tine. Cheers!

Tags

Vlad Bogos

Diavol roșu de când regele Angliei era un francez. Specialist în management de servicii IT, meșteșugar de cuvinte în timpul liber. Fondator al grupului de fani Premier League România și ctitor al acestui site.

Citește și

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close