București, 24 octombrie, 2018 – Anul acesta, Craiova găzduiește în primul weekend din luna noiembrie cea de-a VI-a Adunare Națională a suporterilor Arsenal din România. Asociația Arsenal Romania Supporters Club, organizație afiliată și recunoscută oficial de către celebra echipă Arsenal FC sarbatoreste la Craiova, în cadrul unui eveniment special, opt ani de activitate și cinci ani de la recunoașterea oficială de către clubul din Nordul Londrei.

ARSC invită toți iubitorii fotbalului englez și suporterii echipei Arsenal din România la o aniversare inedită care va avea ca atracție principală turneul de minifotbal și vizionarea etapei a XI-a de Premier League: Arsenal – Liverpool (sâmbătă 19:20). Va fi pentru a doua oară când în cadrul adunării naționale a suporterilor Arsenal din Romania, participanții vor putea urmări celebrul duel al tunarilor cu incofundabilă echipă a cormoranilor. Meciul se anunță a fi unul extrem de interesant, având în vedere că noul antrenor al tunarilor, Unai Emery se va întâlni pentru prima dată în cariera de antrenor în Premier League, cu echipa condusă de Jurgen Klopp.

Deși echipa din nordul Londrei a avut parte de un început abrupt de sezon, pierzând primele două etape cu Manchester City și Chelsea, echipa antrenorului cu cele mai bune rezultate în Europa League a reușit să redreseze echipa, reușind șapte victorii consecutive în campionat și zece în toate competițiile.

Despre ARSC am vorbit în podcastul Tackle Show, cu Teo Irimia, președintele ARSC.

Noul sistem al lui Unai Emery este unul care oferă rezultate bune, cu gabonezul Pierre-Emerick Aubameyang și francezul Alexandre Lacazette în teren încă din primul minut, dar și cu un Lucas Torreira eficient în compartimentul median. La ora actuală, Arsenal ocupă locul 4 în Premier League, cu 21 puncte și pare în mare formă, însă testele adevărate vor veni în derby-uri.

Liverpool deși este una din cele mai spectaculoase formații din lume se confruntă cu probleme în atac. Echipa marchează dar Mohamed Salah, Roberto Firmino și Sadio Mane nu mai oferă consistența din sezonul anterior. Doar patru goluri în contul egipteanului Salah, Firmino cu două iar Mane tot cu patru goluri marcate în primele noua etape.

De asemenea, în cadrul evenimentului de la Craiova va avea loc o vizionare în premieră a documentarului “89 – Povestea unui triumf”. Filmul povestește victoria dramatică a celor de la Arsenal Londra, împotriva cormoranilor conduși de Kenny Dalglish, în ultima etapă a sezonului 1988-1989 care a adus titlul numărul nouă în vistieria tunarilor. Totodată, împătimiții concursurilor de tip quiz și nu numai vor avea ocazia să participe vineri seară după proiecția filmului documentar, la cel mai mare quiz fotbalistic din Craiova.

Cu prilejul acestui eveniment festiv, singurul fan club oficial recunoscut de Arsenal în România invită toți tunarii și iubitorii fotbalului englez pentru sărbătorirea primilor opt ani de activitate ai ARSC, la Craiova!

Despre Arsenal Romania Supporters Club

Numită în continuare Asociaţia, Arsenal Romania Supporters Club (ARSC) este o organizaţie non-profit înfiinţată în anul 2010 şi recunoscută oficial de către Arsenal Football Club, în toamna anului 2013. Primele întâlniri ale fan-clubului au avut loc în Bucureşti, în toamna anului 2010, concomitent, începând să prindă formă şi comunitatea suporterilor din Cluj Napoca. Până la această oră în România, ARSC este prezentă în zece oraşe cu comunităţi locale, intitulate branch-uri: Cluj Napoca, Târgu Mureş, Satu Mare, Timişoara, Ploieşti, Braşov, Iaşi, Piatra Neamţ, Craiova, Galaţi. ARSC este în acelaşi timp şi organizatorul oficial, al crosului caritabil anual, Be Gunner Be a Runner afiliat celui organizat de The Arsenal Foundation. Pentru mai multe informaţii, ARSC vă invităm pe www.ArsenalRomania.ro și Facebook.com/ArsenalRomania.

Dacă îți place ce citești pe Tackle.ro, ne găsești și pe Facebook, Instagram, Twitter, Youtube și Soundcloud.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *