Numeroși fotbaliști trecuți pe la Arsenal s-au confruntat cu accidetări grave în perioada petrecută pe „Emirates”. Ultimul intrat în acest club este Calum Chambers, fundașul central de 24 de ani, care a suferit o ruptură a ligamentului încrucișat de la genunchiul stâng, în eșecul cu Chelsea (1-2) de pe 29 decembrie.

Fotbalistul lui Arsenal a fost deja operat și va sta pe tușă în următoarele nouă luni, iar sezonul lui curent e încheiat, după ce revenise după o stagiune bună la Fulham. Pentru Chambers este un nou moment dificil. În 2017, fundașul a stat pe tușă timp de patru luni, din cauza a două accidentări diferite. În primă fază s-a accidentat la piciorul drept, în perioada în care evolua sub formă de împrumut la Middlesbrough. Mai apoi a revenit la Arsenal, unde s-a accidentat la șold.

Accidentarea lui Calum Chambers vine chiar când fundașul central era aproape să se impună ca fotbalist de bază pe Emirates. A fost titular în 13 meciuri din 20 de etape din Premier League în sezonul actual. Are un gol și a pasat decisiv o dată, chiar în partida cu Chelsea, în care a ieșit accidentat. Fotbalistul în care Arsene Wenger a văzut viitorul defensivei lui Arsenal era aproape să prindă trenul noii ere a lui Arteta

Dacă recuperarea va decurge șnur, Chambers ar putea reveni mai devreme pe gazon, dar e imposibil ca asta să se întâmple înainte de începutul sezonului următor. În caz contrar are șanse să intre în primul 11 al celor mai accidentați Tunari din acest secol. Cu istoricul său și cu această accidentare, Chambers se va apropia de borna unui alt fundaș Philippe Senderos, elvețianul care a fost accidentat timp de 394 de zile, cât timp a fost fotbalistul lui Arsenal.

Iată cum arată primul 11 al celor mai accidentați Tunari din acest secol, conform Sky Sports:

 • În poartă este spaniolul Almunia (390 de zile).
 • Apărarea: Sagna (576 de zile), Djourou (546 de zile), Senderos (394 de zile) și Gibbs (545 de zile).
 • La mijloc, Santi Cazorla (absent pentru aproape 800 de zile) nici nu prinde echipa cu Rosicky (1414 de zile), Diaby (2156 de zile) și Wilshere (1103 de zile).
 • În atac îi găsim pe Walcott (1030 de zile), Van Persie (700 de zile) și Ljungberg (555 de zile).

Rămâne de văzut dacă Chambers va reuși să-l depășească pe Philippe Senderos, sau dacă va reveni mai devreme pe gazon. Cert este că actualul sezon s-a terminat pentru el, iar Arsenal a început deja să caute un alt fundaș.

Incredibil rămâne cazul lui Abou Diaby, cel care a rămas în istorie drept cel mai accidentat fotbalist al secolului.

Povestea carierei talentatului Diaby o poți citi cu un click pe fotografie.

Fostul Tunar a stat pe bară, în total, timp de peste trei ani din cauza accidentărilor. Retras în 2019, la 32 de ani, Diaby a suferit de-a lungul carierei aproape 40 de accidentări.

Dacă îți place ce citești pe Tackle.ro:

 1. Abonează-te la newsletter-ul nostru săptămânal, prin Whatsapp sau e-mail.
 2. Urmărește-ne pe Facebook, Instagram, Twitter și Youtube.
 3. Ascultă podcast-ul Tackle Show pe Apple Music, Spotify, Anchor.fm sau pe Google Podcasts.

Pasionat de tot ce înseamnă sport și captivat de poveștile din afara terenului.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *