629 de zile. Atât a lipsit The Tinkerman din Premier League. Pe 23 februarie 2017, Leicester City, campioana en-titre a Angliei la acel moment, își concedia managerul care condusese clubul acolo unde niciun suporter nu și-ar fi imaginat vreodată că pot ajunge Jamie Vardy, N’Golo Kante și Kasper Schmeichel. A trecut un an și jumătate și astăzi revine cel supranumit The Tinkerman. Claudio Ranieri la Fulham poate fi începutul unei noi povești pentru nepoții iubitorilor de fotbal englez.

Ce a făcut Ranieri între timp? A antrenat-o pe Nantes, terminând pe 9 în Ligue 1, la 3 puncte de un loc de Europa League și foarte departe de zona retrogradării. El a fost cel care l-a adus pe Tătărușanu în echipa Canarilor, portarul român devenind unul dintre cei mai constanți keeperi din campionatul Franței. La finalul sezonului trecut, italianul s-a despărțit de clubul francez în așteptarea unei noi misiuni. Nu a avut mult de așteptat.

Fulham a avut un început de sezon slab, în ciuda investițiilor de peste 100 de milioane de Lire în transferuri, lotul pe care l-a avut sârbul Jokanovic la dispoziție incluzându-l pe talentatul Ryan Sessegnon, pe lăudatul Jean Michaël Seri (venit de la Nice, după ce fusese și în vederile Barcelonei), pe muncitorii Schurrle și Mitrovic. După ce promovase în Premier League cu Watford și fusese concediat înainte să simtă aerul primei divizii, Jokanovic a prins doar 12 etape de campionat și, lăsând echipa pe ultimul loc, la 3 puncte de linia retrogradării, probabil se va mai întoarce odată, din Championship, cu un alt club mic și ambițios. Între timp însă…

The Tinkerman is back!

Campionul Angliei din 2016 se întoarce la Premier League, care l-a transformat în unul dintre cele mai iubite personaje din fotbalul mondial. Povestea felului în care Ranieri a dus un grup care evita retrogradarea pe final de stagiune către titlul chiar în sezonul următor, căldura și modul în care interacționează cu fotbaliștii fac parte din aura mistică a bătrânului care încă ia masa cu mama lui de 97 de ani.

De la început, când ceva nu mergea, le spuneam: ‘Dilly-ding, dilly-dong, treziți-vă!’ Așa că, de Crăciun, le-am luat jucătorilor mei și tuturor celor din staff câte un mic clopoțel. A fost doar o glumă.

Asta declara Ranieri în 2016, când Leicester se pregătea de sărbătoare atât de nefirească a titlului. Astăzi, la doi ani și jumătate de la acele momente, mulți spun, mai în glumă, mai în serios, că Fulham va câștiga campionatul în 2020, dar majoritatea fanilor fenomenului rămân sceptici. NU ARE CUM să se întâmple din nou, nu-i așa?

Dilly-ding, dilly-dong!

Dacă îți place ce citești pe Tackle.ro, ne găsești și pe Facebook, Instagram, Twitter, Youtube și Soundcloud.

Diavol roșu de când regele Angliei era un francez. Specialist în management de servicii IT, meșteșugar de cuvinte în timpul liber. Fondator al grupului de fani Premier League România și ctitor al acestui site.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *