Într-un weekend de fotbal de primă ligă engleză întrerupt doar pentru și mai mult fotbal într-o finală de FA Cup, am văzut scriindu-se povestea frumoasă primei Cupe a Angliei câștigată de Leiceister, dar și ceva ce nu mai văzusem în acest sezon… Am vorbit despre toate la podcast, iar aici aducem tradiționalele plusuri și minusuri din etapa 36 din Premier League.

Rezultate și marcatori în etapa 36 din Premier League

 • Newcastle – Manchester City 3-4 (Krafth 1-0, Cancelo 1-1, Torres 1-2, Joelinton 2-2 din penalty, Willock 3-2, Torres 3-3 și 4-3)
 • Burnley – Leeds 0-4 (Klich, Harrison, Rodrigo x2)
 • Southampton – Fulham 2-1 (Adams 1-0, Tella 2-0, Carvalho 2-1, Walcott 3-1)
 • Brighton – West Ham 1-1 (Welbeck 1-0, Benrahma 1-1)
 • Crystal Palace – Aston Villa 3-2 (McGinn 0-1, Benteke 1-1, El Ghazi 1-2, Zaha 2-2, Mitchell 3-2)
 • Tottenham – Wolverhampton 2-0 (Kane, Hojbjerg)
 • West Brom – Liverpool 1-2 (Robson-Kanu 1-0, Salah 1-1, Alisson 1-2)
 • Everton – Sheffield United 0-1 (Jebisson)

Plusuri

 + Ferran Torres. Primul hattrick din carieră îl reușește la capătul unui sezon de adaptare la fotbalul englez, în care a reușit ma multe goluri decât Gabriel Jesus, singurul atacant folosit cu oarecare constanță de Guardiola. Bonus: golul său de 3-3 poate câștiga Golul sezonului în Premier League.

 + Fabio Carvalho. Puștiul englez, născut în Portugalia, are 18 ani și mai jucase 12 minute în Premier League, dar de data asta a fost titular și a marcat un gol frumos, anunțându-se drept un fotbalist de care Scott Parker se poate folosi mai mult în sezonul următor de Championship.

+ Nathan Tella. Gol și pasă decisivă pentru fotbalistul crescut de Arsenal și care apare, din ce în ce mai des, în tricoul Sfinților în meciuri de Premier League.

+ Rodrigo. Vine de pe bancă și marchează o dublă, primul gol fiind unul absolut superb, cu o tehnică impecabilă a scăriței peste portar.

+ Daniel Jebbison. Debutase etapa trecută, dar de data asta a primit un rol de titular și, la 17 ani, a marcat primul său gol la seniori, devenint cel mai tânăr fotbalist din Premier League care înscrie un gol decisiv, de la Federico Macheda încoace (vreo 12 ani). Canadianul are și cetățenie engleză, dar și un record al Angliei: cel mai tânăr marcator la prima titularizare din istoria campionatului englez.

+ Tyrick Mitchell. Visul nemărturisit al oricărui jucător de FPL este un fundaș de maxim 4.0M care să livreze măcar două puncte pe meci, în mod constant. Mitchell de la Crystal Palace, cotat la 3.8M în joc, tocmai a reușit un gol și o pasă decisivă, adunând un total de 10 puncte în GW36.

+ Comunitatea de fani Premier League din România. Un fost campion național al României la FPL, bun prieten al Tecălului a observat că 8 fotbaliști au marcat pentru prima oară în Premier League, în timpul etapei 36! Printre cei 8…

+ Alisson Becker. Scenariu pe care-l poți inventa, dar pe care nu-l poți face credibil: meci crucial pentru obiectivul de pe final de sezon, doar victoria ține echipa în joc. La 1-1, în minutul 95, portarul urcă în careu la un corner. Centrarea îl găsește tocmai pe portar, iar lovitura lui de cap e impecabilă. Șah mat, fotbal!

Minusuri

 – Burnley. Uneori ai nevoie doar să te deconectezi de la vacarmul vieții pentru a te putea reconecta la vacarmul vieții mai bine calibrat mental. Burnley pare că tocmai asta a făcut, imediat după retrogradarea matematică a lui Fulham, care i-a dus finalul de sezon lui Dyche în zona super-dandy-relaxată.

 – Nea Carlo. Să te bată echipa de pe locul 20, retrogradată de aproape o lună deja, când tu mai ai totuși un obiectiv în acest sezon… Nu va ține minte nimeni că băieții lui Ancelotti au dominat autoritar terenul, nici xG-ul. Doar tabela.

 – West Ham. De când a fost, timp de două etape consecutive, pe loc de Liga Campionilor, West Ham a mai luat puncte doar de la Burnley (3) și de la Brighton (1) în 5 etape, iar sezonul fantastic de până acum pare deja istorie, deși încă se joacă.

 – Arbitrajul în Premier League. Din nou: o rușine. Dacă ar începe cineva o listă cu motive pentru care nu mai merită să urmărești fotbal din Premier League, nivelul arbitrajelor ar fi pe primul loc.

Doar o zi rezistăm fără meci în Premier League, pentru că etapa 37 se joacă la mijlocul săptămânii, marți și miercuri, iar înainte de asta, apare echipa sezonului pe Tackle.ro! What a time to be alive…

Dacă ți-a plăcut ce tocmai ai citit,  alătură-te comunității de fani Premier League din România. Newsletter-ul nostru vine în fiecare vineri, pe e-mail și pe Whatsapp.

Diavol roșu de când regele Angliei era un francez. Specialist în management de servicii IT, meșteșugar de cuvinte în timpul liber. Fondator al grupului de fani Premier League România și ctitor al acestui site.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *