Ghid Fantasy Premier League. Schimbare majoră în sezonul 2017/2018: Free Hit înlocuiește All Out Attack

Site-ul Fantasy Premier League a încărcat baza de date actualizată cu jucători pentru noul sezon de Premier League, de a cărui debut ne mai desparte doar o lună! O dată cu operațiunea de treierat a listelor cu nume și prețuri, pe care noi, maniacii de FPL, o așteptam, noua stagiune vine și cu o noutate în zona de chip-uri/opțiuni tactice speciale. All Out Attack (posibilitatea de a juca, pentru o etapă, în așezare 2-5-3) dispare din joc, fiind înlocuită de una mult mai puternică: Free Hit.

Înainte de a merge mai departe, dacă sunteți începători în FPL, vă recomand să citiți episoadele de până acum ale ghidului Fantasy Premier League:

  1. Ce este și cum funcționează Fantasy Premier League?
  2. Transferuri și wild-card.
  3. Opțiuni tactice speciale și double-gameweek.
  4. De ce jucăm Fantasy Premier League?

All Out Attack a fost, de departe, cel mai inutil chip tactic, pe care mulți dintre jucătorii experimentați din comunitate de fani Fantasy Premier League din România l-au lăsat nefolosit. Pentru că fundașii iau puncte la meci fără gol primit de echipă, oportunitate care devine previzibilă după primele etape din sezon, All Out Attack nu oferă vreun avantaj vizibil. Era util doar când 3 din 5 fundași aveau suspendări sau accidentări sau chiar meciuri foarte grele.

Free Hit este noul chip din Fantasy Premier League. În esență, Free Hit este un wild-card a cărui efect se șterge după o etapă.

O dată folosit, toți cei 15 jucători din lot pot fi schimbați fără nicio penalizare de puncte, dar doar preț e o etapă. Asta înseamnă că poți avea două loturi complet diferite FĂRĂ a folosi wild-card-ul, ceea ce e o veste extraordinară pentru managerii de Fantasy.

Important de reținut despre Free Hit:

  1. Free Hit poate fi folosit o singură dată pe sezon (la fel ca oricare alt chip tactic).
  2. Lotul înlocuit prin Free Hit revine neschimbat după etapa în curs (imediat după deadline).
  3. Strategiile de double-game-week se schimbă radical pentru cei care-și păstrează Free Hit-ul pentru acele runde deseori decisive.

Vă păstrați Free Hit-ul pentru double-game-weeks sau îl folosiți în cazul unei crize de accidentări/suspendări în lot?

Pe tot parcursul sezonului, vom juca și dezbate Fantasy Premier League pe grupului nostru de Facebook. Te invităm să ni te alături acolo și pe pagina de Facebook, Twitter și pe canalul de Youtube .

Show CommentsClose Comments

Leave a comment