Calendarul Serie A pentru umătorul sezon a suferit niște modificări cel puțin interesante, pentru amatorii fotbalului din Peninsulă.

Deși englezii se gândesc tot mai serios să introducă o scurtă pauză de iarnă în Premier League (13 zile/echipă), conducătorii fotbalului din Peninsulă au făcut exact invers, introducând meciuri în săptămâna sărbătorilor de iarnă.

Echipa Tackle a dezbătut propunerea pentru campionatul englez în cadrul podcastului precedent al Tackle Show

Schimbări în calendarul Serie A

În această dimineață, președintele CONI (Comitato Olimpico Nazionale Italiano), Giovanni Malago, a prezentat într-o conferință de presă noile schimbări. Cum va arăta calendarul sezonului 2018/2019? Să aruncăm o privire.


Sezonul va debuta pe 28 august 2018 și se va încheia pe 16 mai 2019. Marea noutate constă în introducerea partidelor de ”Boxing Day”, care se vor juca după modelul englez, în zilele de 22, 26 și 30.

Va urma o pauză care se va termina pe 13 ianuarie, când vor avea loc partidele de cupă, iar pe 20 ianuarie se vor relua și partidele de campionat.

Abonează-te la newsletter-ul nostru, cu recomandări de articole din fotbal și program de fotbal la TV pentru weekend, livrat în fiecare vineri!

În ceea ce privește Supercupa Italiei, finala ediției 2018 se va disputa pe 12 august, după cum a declarat președintele CONI, Giovanni Malago.

O altă schimbare importantă se referă la datele referitoare la fereastra transferurilor. Vara, perioada de mercato se va încheia pe 18 august, cu o zi înainte de startul sezonului 2018/2019, iarîn iarnă se va opri pe 19 ianuarie, tot cu o zi înainte de reluarea campionatului.

Urmărește-ne pe Facebook, Twitter și pe canalul de Youtube pentru a fi la curent cu tot ce contează în Premier League și nu numai.

Pasionat de cărți și de fotbal, despre care scrie pe un blog numit Revista de fotbal.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată.